Kerst bij de tuincentra

Ieder jaar kunnen we ons zelf niet bedwingen en vertrekken op een zaterdag voor kerst weer richting één of ander tuincentrum. In de verleiding gebracht door een artikel in de regionale krant over een bijzondere kerst uitstalling bij desbetreffende tuincentrum willen we er toch weer gaan kijken.
Dit keer zijn we naar de Intratuin in Duiven geweest.
Gekkenhuis op de weg er naartoe en de parkeerplaats. Het liep al, tegen het einde van de middag voordat we er waren. Een gelukje want veel mensen vertrokken alweer richting huis waardoor we snel een plekje voor de auto vonden.
Denk nu niet dat het rustig begon te worden, daar was echt nog geen sprake van.
We zijn het hele tuincentrum doorgehobbelt en hebben de minilandschappen, dorpjes en stadjes met bewondering bekeken. Wat een werk om dit allemaal in elkaar te zetten en klaar te maken. Het was er niet één maar een hele lange rits aan elkaar geschakelde landschappen. Leuk om te zien.
Maar dan de prijzen van de huisjes en attributen die er rondom heen nodig zijn.
€ 70,– of meer voor een huis of kasteel. Heb je er ook nog maar eentje en met één kun je geen stad van bouwen.
Ik vraag me af wie dit koopt. We hebben bij de kassa niet gezien of het veel verkocht werd, ons mandje bleef leeg. Veel te duur.
Alles bewonderd, foto’s gemaakt en een leuke middag gehad vertrokken we weer richting huis. De pinpas kon in de zak blijven, die hadden we daarvoor al bij de Ikea gebruikt en genoeg is genoeg hè.

32 gedachten over “Kerst bij de tuincentra

 1. De tuincentra zijn rond deze tijd prachtig. Die huisjes zijn schattig om zien en maken echt sfeer. Mooie fotootjes!
  Maar ook hier houd ik het eenvoudig en toch ook weer schattig.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben door de jaren heen al zoveel verzameld dat we niets meer nodig hebben. Het ziet er gezellig uit thuis, gaan we toch alleen maar kijken want iid het ziet er prachtig uit.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wij hebben een heel dorp, de man heeft jarenlang op zijn verjaardag, met kerst en andere hoogtijdagen deze huisjes gekregen van ons. Vorig jaar vroeg hij of hij nu wat anders mocht dan huisjes🤣🤣. Maar het scheelt dat de ene dochter bij een tuincentrum werkt en de ander een koopjesjager is!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ieder jaar een nieuwe erbij kopen had ik bedacht maar dan heb je de eerste jaren niet veel bijzonders er staan. Of je bent erg creatief en maakt zelfs daar iets moois van.

   Like

  1. In de praktijk blijkt dat ik altijd weer een bonte boom wil. Met rood, groen, wit alles door elkaar. Er hangt dus ieder jaar hetzelfde in en daar hebben we genoeg van.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ben er ook geweest, veel gekeken. En mijn vriendin moest wat kleine cadeautjes hebben voor een bingo dus dat was wel leuk om uit te zoeken. Ik kocht bij Malle Pietje 1 kerk en twee huizen voor 8 euro bij elkaar….. zo leuk….Vond ze daar ook veel te duur.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi die stemmige huisjes op de foto, maar ik verspil er geen geld aan. Mijn bescheiden versiering gaat hier al jaren mee.
  Een eind verder staat hier een huis dat flikkert en oplicht als een disco. De mensen die erin wonen zoeken ruzie met de hele buurt. Ze houden niet van mensen, maar dus wel van flikkerende lichtjes. 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Wij hebben er een aantal in de buurt en als het slecht weer is zien we dat als een leuke wandeloptie. Kopen doen we nooit voor de kerst. Als je zoiets aan wil schaffen moet je na de kerst gaan, dan is alles de helft of meer goedkoper. Heb je wel minder keus want er wordt toch ook veel gewoon voor de volle mep verkocht, sommige mensen kopen maar raak.

  Geliked door 1 persoon

  1. Meestal ga ik na de kerst nog even op (kerst) ballen jacht.
   Kijken of ze nog veel kleurige bijzonder ballen hebben, die vind ik nog steeds het mooist.
   Maar ja dit jaar sla ik over, de dozen zitten vol. Het is wel een beetje klaar.

   Like

 6. Wees maar zeker maar ja je kan het ieder jaar terug gebruiken dat is weer een voordeel denk ik dan.
  En het vrouwtjes was tevreden en daar doen we het voor he.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 7. Och wat ziet daar mooi uit bij tuincentra. Tuincentra is zeker belachelijk duur. Ik weet alles van. Mooie foto’s heb je van gemaakt. Geld kost geld. Wij kijken ook uit met de geld. Wij kijken op koopjes uit. Het is wel mooi gezicht in tuincentra. Ik wens je alvast fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat ik wel weet is dat die dorpjes die tegenwoordig veel mensen hebben echt heel langzaam zijn opgebouwd. Maar voor zoveel geld slechts een huisje is wel heel duur.
  Heb je je bedacht vwb je zwijmel?

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.