China Light Festival, Rhenen

Voor de tweede keer zijn we/ben ik naar Rhenen geweest om het China Light Festival in Ouwehands Dierenpark te bekijken. In de veronderstelling dat het Festival iedere avond te bekijken was trokken we maandag richting Rhenen om eerst de dierentuin te gaan bekijken en in de avond het China Light Festival te bewonderen. Helaas dat hadden we verkeerd ingeschat. Nou ja, gewoon niet goed opgelet.

Maar die maandag hadden we al wel gezien dat de lichtobjecten wel heel erg mooi moesten zijn in het donker. Conclusie, we moesten er gewoon nog een keer naartoe. Gelukkig liet onze agenda’s het toe om vrijdagavond nog een keer te proberen het China Light Festival te gaan bekijken.

Na diverse appjes heen en weer of het wel goed zou komen wat de regen betreft troffen Melody, Daphne en ik elkaar toch om 17.20  uur weer bij het dierenpark. Opgetogen trokken we de tuin in en we wisten gelijk dat het niet voor niets geweest zou zijn. Foto’s, foto’s, foto’s en niets dan foto’s maakten we. Het hield niet op. Nog net even tijd kunnen vinden om een beker chocolade te drinken zijn we vanaf 17.30 uur bezig geweest om alles te bewonderen en te fotograferen.

Voor de kerst zal het misschien niet meer lukken maar ben je de gelegenheid om na de kerst te gaan kijken. DOEN. Het is echt bijzonder mooi om te zien en je zult er geen spijt van hebben dat je gegaan bent.

Klein detail:
De lichtobjecten zijn in samenwerking met Chinese organisatie Zigong Haitian Culture gemaakt. De vaste medewerkers van Ouwehand dierenpark weten nog net hoe ze de stekker in het stopcontact moeten doen en meer ook niet. De achter gebleven leden van deze organisatie bewaken en beheren de objecten totdat het Festival voorbij is. Een bijzondere samenwerking dus tussen China en Ouwehands Dierenpark.
Het China Light Festival is nog tot en met 6 januari te bewonderen.
Voor meer informatie kijk op de website van Ouwehands Dierenpark

Bekijk mijn foto’s hier en je krijgt zin om zelf het China Light Festeval  te  gaan. bewonderen
Wil je de foto’s van Melody en Daphne bekijken klik dan hier

DSC06958 (Small)

19 gedachten over “China Light Festival, Rhenen

 1. Even twijfelde ik of ik je logje lezen zou, want wij hebben reeds de tickets voor de Zoo in Antwerpen binnenkort en eerst moeten lezen dat het een tegenvaller zou zijn, kon ik niet aan 🙂
  Maar, nu ben ik dubbel, neen tiendubbel gemotiveerd, de foto’s zijn prachtig.
  Ik tel alvast af, en wie weet schrijf ik een even enthousiaste blog!

  Geliked door 2 people

  1. Zou ik zeker doen een blog erover schrijven. Ik ben reuze benieuwd naar Antwerpen.
   Melody nodigde me al uit om mee te gaan naar Antwerpen maar dat heb ik afgeslagen. Komt niet goed uit en het is me eigenlijk te ver om voor heen en weer te rijden, maar nieuwsgierig ben ik er wel naar.

   Geliked door 2 people

 2. oja we kunnen nog wel bergen sneeuw krijgen , en weet je sinds ik niet meer werk vind ik het ook niet zo erg meer hohoho
  ik loop liever winterdag in de sneeuw over de hei , dan in de regen 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 2 people

 3. 2x die lange rit is inderdaad minder leuk maarrrrrrrrr als je er dit voor terug krijgt en bovendien vele uren geweldig gezelschap mag hebben dan heb je dat er uiteraard voor over… wij wel althans 😘

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was zeker weer super. Voor mij minder lange rit maar zeker de moeite waard om weer te gaan.
   Het was weer reg leuk om met jullie door de dierentuin te dwalen. Dan jullie wel.

   Like

Reacties zijn gesloten.