6WMB, Thuis

Het thema voor de schrijfopdracht ‘6 woorden met beeld’ van Marion Driessen is,
THUIS

DSC_0007.JPG

Na iedere reis weer fijn thuis

Reizen, het is niet mijn lust en leven maar ik ontdek wel graag de wereld. Dichtbij en af en toe eens veraf, ik ben er wel voor te porren. Niet te vaak in een jaar want een leven van enkel zorgen dat de koffers gepakt zijn en zorgen dat de was uit de koffers weer schoon is, is voor mij een leeg leven.
Na iedere reis wil ik de tijd nemen om te verwerken en tot rust te komen. Nadenken en  nalezen wat ik gezien heb. De verhalen goed tot me door laten dringen, wat heb ik geleerd en wat heb ik gehoord over de (verre) reisbestemming. Foto’s kijken en me verwonderen over alles wat ik gezien heb en beseffen dat ik daar echt geweest ben.
Thuis is het nagenieten en steeds weer tot de conclusie komen hoe goed het thuis is.
Thuis in ons eigen huis en thuis in ons eigen landje.

28 gedachten over “6WMB, Thuis

  1. Ons landje is zeker mooi genoeg ik heb ook geen enkel verlangen om ergens anders te wonen. Maar de mooie plaatjes en interessante geschiedenis van andere landen blijven nog steeds trekken.

   Like

 1. Helemaal goed.
  Reislustig ben ik ook niet… het liefst elke avond in mijn eigen bed… alhoewel af en toe een paar nachtjes meer met schoon me ook prima bevalt tegenwoordig 😁

  Geliked door 1 persoon

 2. Waarschijnlijk ben ik gewoon niet nieuwsgierig genoeg naar hoe men in andere landen leeft want ik blijf het liefst in mijn vertrouwde omgeving. Gewoon een huismus zou je me kunnen noemen;-) Ondanks dat heb ik toch nog wel wat landen in Europa gezien maar juist daardoor weet ik zeker dat reizen niet mijn ding is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Handig om te weten. Mijn nieuwsgierigheid is groot maar niet naar wat de buren of anderen doen. Natuur, landschappen, cultuur ik vond het allemaal even interessant.

   Like

   1. Nee daar ben ik ook al niet echt nieuwsgierig naar. Maar er overvalt me altijd iets van ” maar als je de éne berg hebt gezien zijn alle anderen toch ongeveer vergelijkbaar en zee is zee, waar die ook ligt.

    Geliked door 1 persoon

    1. Heerlijk toch dat verschil in mensen. Ik zie wel verschil, ik kan weer niet van die hilarische stukjes schrijven. Zo blijft het leven spannend.

     Like

     1. Ik wilde het niet zeggen maar eigenlijk ben ik natuurlijk alleen maar zwaar milieubewust bezig, als iedereen zich maar blijft verplaatsen komt het nooit meer goed.;-)

      Geliked door 1 persoon

 3. mogge AnneMarie
  ja voor mij ook lang geleden dat ik Adamo hoorde , maar de herkenning was er gelijk 🙂
  klopt ik hoop dat we vele mooie wandelingen kunnen maken , ik heb de plannen klaar hihi
  2 routes in Brabant afmaken 1 in Limburg en een nieuwe beginnen in Zeeland pppffftt
  fijne dagen ook jullie
  groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ook hoor. Wil zo af en toe wel een reisje doen maar niet te vaak. Thuis is alles en kan ik lekker mn eigen ding doen. Er is dan altijd wel vanalles aanmzorg te doen maar dat hoort er gewoon bij.

   Geliked door 1 persoon

    1. Dat begrijp ik soms ook niet hoor. Maar ik heb zelf nu wel meer tijd voor hobby’s. Die had ik toen wel maar lng niet zoveel als nu. Het moest ook allemaal vlug, vlug. Nu kan ik overal meer tijd voor nemen.

     Geliked door 1 persoon

 4. Het gevoel van thuiskomen na de vakantie is één van de mooiste dingen van zo’n reis. Jammer dat het afgelopen is, maar ook heerlijk om weer lekker thuis te zijn. Ik vind me helemaal in je verhaal, AnneMarie!

  Like

Reacties zijn gesloten.