Ze gaat mee

De inschrijving voor de 4-daagse van dochterlief is gelukt. Nee de inschrijving voor de 4-daagse is nog niet begonnen. Maandag 4 februari begint de normale inschrijving. Ze heeft zich opgegeven bij via Vierdaagse.
Vorig jaar is ze uitgeloot en dat heeft haar wel een paar dagen aan een mengeling van verdriet en boos zijn opgeleverd.

Al de jaren en dat zijn er inmiddels 5, die ik de 4-daagse gelopen heb was ze er op vrijdag bij om mij in te halen. Ze kent de sfeer en ‘moet’ als maar weer de verhalen aan horen waardoor de uitdaging en de kriebels om mee te lopen steeds groter werden. Ik begrijp dat wel. Je wilt erbij zijn, deel uit maken van al die wandelaars, die super gemotiveerd zijn om hun 4-daagse te lopen. 30 – 40 – 50 km. de uitdaging aangaan, kijken of het jou lukt 4 dagen wandelend vol te houden.

Ze zal nummer 3 in de familie worden die de proef op de som gaat nemen.
Een neefje van ons was mij al 2 jaar voor. Stik jaloers was ik destijds op hem. Ik wilde al zo lang de 4-daagse lopen wat niet lukte door tijd gebrek en ineens hoorde ik dat hij aan het trainen was voor de 4-daagse. Zeven jaar later gaat onze dochter het ook proberen.

Trainen, tochten lopen om de kilometers in de benen te krijgen. We verheugen ons enorm op de komende tijd waarin we menig uurtje samen onderweg zullen zijn.

Volgens mij kun je nog inschrijven bij Via Vierdaagse. Er moet gelijk betaald worden €239,– houdt daar wel rekening mee. Als je inschrijft ben je verzekerd van een startbewijs en annuleren is er dan niet meer bij. Ben je lid van de wandelbond dan krijg je korting.
Naast je startbewijs heb je begeleiding bij je trainingen. Worden er bijeenkomsten georganiseerd en zijn een aantal tochten gratis mee te lopen.

Veel geld? Ja misschien wel maar als je graag wilt dan heb je het er vaak wel voor over. Onze dochter heeft besloten dit jaar niet op vakantie te gaan. De 4-daagse wordt haar vakantie en de week die nog over blijft is ze thuis. Lekker uit rusten en na genieten van de 4-daagse.

dsc_0105-pano

 

31 gedachten over “Ze gaat mee

  1. Prima, is altijd goed aanmoedigen. Ja heel leuk dat ze mee gaat. Gisteren na de inschrijving is ze wel een paar uur zo hyper als een gek geweest en ik een klein beetje.
   Dat gevoel ken ik maar al te goed. Heb het zelfs 2 x mee gemaakt. Moest n.m. voor de 100e vierdaagse ook meeloten.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ja dat trainen hoort er zeker bij. Dat zijn vaak mooie tochten en dagen. Trainen met een doel gaat iets beter. Bij mij althans wel.
   Er komen vast nog meer blogjes over de voorbereidingen.
   Fijne avond.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat heb je goed. We wonen dan wel niet in Nijmegen maar het leeft hier ook enorm. TV gelderland zendt al jaren bijna de hele dag uit. Mensen kijken ook veel TV om Jantje, Pietje of Klaasje voorbij te zien komen.
   Praten er over en aanmoedigen is voor de wandelaars ook belangrijk. We slepen er iedereen met de haren bij.

   Like

 1. Ja ik ken de sfeer en dat is zeker iets dat je minstens één keer meegemaakt moet hebben. Extra leuk natuurlijk om samen met je dochter te kunnen lopen, zeker bij het trainen is dat fijn want dan is er langs de kant geen support.

  Geliked door 1 persoon

  1. Voor haar is het nu de eerste keer zo duur. Als je op de gewone manier inschrijft is het momenyeel € 85,00 Dat is veel minder geweest maar er komt veel minder sponsorgeld binnen dus nu moeten de lopers een groot deel mee betalen.

   Geliked door 1 persoon

     1. Wij organisaren ieder jaar een huttendorp als je dan kijkt wat je allemaal al moet regelen van vergunningen materialen inderdaad toiletten… dat is voor zo’n klein evenement al heel wat laat staan voor zo’n mega evenement.

      Geliked door 1 persoon

      1. Precies. Daar gast het om. Vorig jaar is de inschrijving fors omhoog gegaan. Als loper merk je het zelf ook dat de sponsoring veel minder is. Maar het zou natuurlijk erg flauw zijn om daarom ineens niet meer te gaan.
       Wel is het zo dat de financieel minder bedeelden het steeds lastiger krijgen om hieraan mee te doen.

       Geliked door 1 persoon

 2. ha die AnneMarie
  ja die foto’s krijg je met een nare geschiedenis 🙂
  ik vond die foto van de grensovergang toen en die van nu zo mooi 🙂
  er is nog veel mis in de wereld 😦
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Volgende week starten we met trainen. Nog even een thermobroek scoren bij de Hoogvliet want de benen kunnen nu nog zo koud worden.

   Like

 3. ha die AnneMarie
  het is een prachtig natuur verschijnsel , maar alleen op grote afstand
  ooit lang geleden heb ik de wind van een kleine lawine gevoeld bbbrrr
  regenachtige groet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.