Z.O.Z. Les Poppys

Kennen jullie deze nog???????
Dat is lang geleden. Begin jaren 70 kwam deze plaat uit.
Toen scoorde zo af en toe nog eens Franstalige plaat in de top 40.
Zo heel erg bij in de moderne muziek ben ik niet meer maar ik hoor tegenwoordig weinig  Franstalige muziek op de radio.
In een wilde bui heb ik nog een aantal jaren Franse les gehad. Het is niets geworden. Woordjes leren, de grammatica het lukte nog wel maar mijn uitspraak was erbarmelijk. Zoals ik het leerde sprak ik het ook uit, onverstaanbaar.
Aan het einde van het 2e jaar werd er alleen nog Frans gesproken in de les.
Ik verstond er niets (meer) van, het derde jaar is er niet meer van gekomen.
En toch, als op TV frans gesproken wordt vang ik aardig wat op.

Les Poppys – Love Lioubov amour

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij Irispapilio

33 gedachten over “Z.O.Z. Les Poppys

 1. mogge AnneMarie
  ik had het 2 jaar op de middelbare school , ben er voor gezakt hihi
  maar ben in Frankrijk niet verhongerd toen ik er doorheen fietste 🙂
  Adamo mocht ik altijd graag horen , deze hier ken ik niet
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Les Poppys. Leuke tijden. Ook met Franse les, waarin wij goed werden gedrild vanaf ons tiende en heel de middelbare school. Frans was een hoofdvak. Het was echt wel mijn ding. Goede juffen heb ik gehad voor Frans. Jammer dat ik het zo weinig kan oefenen tegenwoordig. Het geraakt toch een beetje achterop nu… In Breskens lopen meer Duitsers. Duits vind ik heel moeilijk. Dat kreeg ik maar kort op school.
  Ieder z’n ding, c’est vrai, n’est-ce pas? A bientôt et bon week-end!😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat lijkt mij ook, leuke tijden. Hier waren ze niet zo gespitst op het frans. Jammer maar achteraf was engels misschien beter geweest. Het frans wordt erg weinig gebruikt. In die tijd nog wel waarschijnlijk omdat de wereld nog ‘klein’ was en we het hier in Europa met elkaar moesten doen.
   Duits lag me veel beter maar helaas gebruik ik dat tegenwoordig veel te weinig. Jammer eigenlijk.

   Geliked door 1 persoon

 3. Vrolijke muziek. Van kennen, want het lukt me niet de video te laten spelen?
  Zelf kom ik van de taalgrens. Tja…. Die bestaat in België 😉. Ik leerde Frans vanaf mijn 7 jaar en…..ken er nog veel te weinig van bij gebrek aan oefening. Jammer eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb 4 jaar Frans gehad op de Mulo en kan me redden. Maar toen ik eenmaal meer Spaans georiënteerd was mixte ik als ik Frans moest spreken er vaak Spaanse woorden doorheen. Ik kende dit nummer niet, wel leuk, het filmpje vooral!

  Geliked door 1 persoon

  1. Is spaans makkelijker of maakt het niet veel uit? Frans klinkt zo deftig en mooi in combinatie met de geschiedenis van Frankrijk trok mij de taal enorm aan.

   Like

 5. Ja natuurlijk herinner ik me de groep maar dit nummer was wat minder bekend . Leuk filmpje met een stel leuke boefjes die de roem zo te zien niet naar het hoofd gestegen was.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, die weet ik ook nog. Grappig zoveel mensen de Poppys kennen en ieder weer met een ander nummer.
   Deze single staat bij mij in de kast. Vond deze toen zeker bijzonder.

   Like

 6. Tja Frans… wel les gehad maar niet lang, en het lag me ook niet! Werd ik op dienstreis naar Frankrijk gestuurd, op tournee heel Frankrijk door, reparaties bij klanten uitvoeren, en ik heb het overleefd.
  Van Les Poppys herinner ik me maar één lied, ook al stond op de afdeling de hele dag de radio aan; dat was niet deze, maar deze: https://www.youtube.com/watch?v=V9Po8lSIKww
  Klinkt allebei vrolijk, dat is het belangrijkst, denk ik!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit is wel de bekendste. Ik was wel gecharmeerd van de Poppys, om de eenmmof andere reden pik je dan vanzelf de muziek er tussen uit in de brei van muziek aanbod.
   Gelukkig heb je Frankrijk wel overleefd.

   Like

 7. ha die AnneMarie
  mooie foto’s van uit de lucht hé
  ja dit is gezond weer , o.a veel zuurstof in de lucht , goed voor m’n longetjes 🙂
  ik had hier ook wat werk te doen thuis , maar morgen als alles klopt ben ik de hele dag weg 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 8. Wij kregen al twee jaar Frans op de lagere school als “bijles” voor kinderen die naar Ulo of Havo gingen daarna nog 4 jaar Ulo en wat spreken gaat nog wel alleen ze moeten niet terug gaan praten en nog zo snel ook die Fransen.. pfff

  Geliked door 1 persoon

 9. Dit nummer ken ik niet. Wel een ander nummer maar daar weet ik de naam niet meer van. Want mijn Frans is nog erger dan dat van jou. Maar ja….de naam van de groep doet me terugdenken in de tijd en naar die ouwe lampenradio waar al die mooie geluiden uitkwamen. Heerlijke tijd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat vond ik ook een heerlijke tijd. Ik heb heel wat geld uit gegeven aan singles en langspeelplaten. Die grote radio’s kan ik me niet goed herinneren maar waren er ongetwijfeld.

   Like

   1. Zo’n philipsding met een groen oog en een pickup bovenop. Daar kon je een single opleggen en afspelen. Krak krak krak en dan begon ie. De radio is al tien keer naar de knoppen. De singletjes liggen er nog. Maar ja….

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.