Sala

Het zoeken naar de Argentijnse voetballer die een week geleden in het kanaal gestort is gaat door. De familie heeft € 250.000 bij elkaar weten te brengen om de zoektocht zelf voort te zetten. De overheid is ermee gestopt blijkbaar.

Ik heb Sala op internet opgezocht. Een sympathiek ogende jongen die blij in de camera kijkt. Hij gaat een mooie toekomst te gemoed in Cardiff. Alleen is hij daar nooit aan gekomen.

Ongelooflijk triest voor hem en zijn familie. Zijn vrienden zullen hem ook vreselijk missen. Een fijne knul die zomaar van de radar verdwijnt. Dit wil niemand overkomen.

Maar vergeef mij dat ik toch iets gniffel. Dat hoort tenslotte niet bij zo’n verlies, maar ik denk nu even aan de club waaraan hij verkocht is. Ze hebben flink in de buidel getast om hem aan te kunnen kopen en nu staan ze met lege handen. Waar halen ze het geld vandaan? De meeste mensen weten niet eens hoe ze 12 miljoen moeten schrijven wat er voor Sala betaald is. Gaan ze nu een nieuwe spits aankopen? Cardiff City heeft hem tenslotte niet voor niets gekocht. Een nieuwe spits aankopen en dan voor iets minder geld want Sala was veel belovend en daar zijn er natuurlijk geen 13 in een dozijn van.

Waar zijn de mensenrechten organisaties nu? Waarom protesteren zij niet? Kijk dat komt er nu van als je aan slavenhandel doet. Mensen verkopen deden ze vroeger ook. Verkopen om bij een ander op de plantage te gaan werken. Lijkt dit niet gewoon op slavenhandel maar dan op een nettere manier en met diverse clausules in de wet om deze vorm van slavenhandel te legitimeren?

En waar blijft Sylvana Simons nu? Sala is weliswaar niet een hele donkere kleurling maar hij is er wel een. Is hij niet donker genoeg dat Sylvana niet voor hem op komt dat dit ongehoord is en niet kan. Is het voor Sylvana te ver van haar bed? Sala is een Braziliaan, valt dat net buiten het bereik van Sylvana Simons?

Absurd wat er aan geld in de voetballerij omgaat. Hele bevolkings groepen zouden gered kunnen worden van de hongersnood.
Ik moet stoppen met dit blog. Zo lijk ik wel een verzuurd oud mens waar ik helemaal niet op wil lijken maar het zette me wel even aan het denken hoe scheef de verhoudingen zijn in de wereld.

Voor het leven van Sala moeten we vrezen wat mij ook enorm verdriet doet. Het is ongelooflijk droevig dat hij om het leven gekomen is samen met zijn mede passagiers. Het verdriet bij zijn geliefden zal hartverscheurend en oneindig zijn. Mijn gedachten gaan uit naar zijn vader, moeder broers en zussen en ik wens hen veel sterkte en kracht toe.

47 gedachten over “Sala

 1. Geld Geld daar draait heel veel om in deze wereld. En maakt heel veel kapot.
  En ja het is triest wat er gebeurd is en wil me dan ook aansluiten bij je laatste zin.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. Elke dood door ongelukken, oorlogen en geweld zijn te betreuren. Deze jongeman heeft het net zo min verdiend om om het leven te komen maar ik moest even aan al het geld denken.

   Geliked door 1 persoon

 2. ha die AnneMarie
  ja het is vreselijk wat er met deze gozer is gebeurt
  verkocht aan de meest biedende slaven handelaar , op een ondeugdelijke vliegende galei gezet , en niet meer van gehoord , geschiedenis herhaalt zich
  en zij die zich anders zo druk maken om de in hun ogen onjuist bejegende gekleurde mens , hoor je nu niet
  weet je waar om , deze jonge man hete geen Piet 😦

  ook mijn gedachten zijn in deze bij de nabestaanden
  als ook bij hen van die wat kleinere man Julen in Spanje 😦

  als je toch alleen het nieuws bekijkt , snap je niet dat er nog oorlog is bah

  ik ga skiën kijken en erna schaatsen
  ontspannen noem ik dat

  ondanks je bedroefde blog zeg ik
  geniet de dag

  Geliked door 2 people

  1. De kleine man Julen vergeet ik zeer zeker niet. Ik denk altijd maar het zal jezelf maar over komen om je kind door zoiets te moeten missen. Vreselijk, in een woord. Ik krijg er een brok van in mijn keel. Nuri de voetballer denk ik ook aan. Maar iedereen heeft de mond vol van verkopen van slaven. In mijn beleving is dat hier ook gaande. Maar goed ik ben maar een gewoon mens die er niets van begrijpt. Je moet andere eigenschappen bezitten om dit te begrijpen denk ik.
   Veel plezier met de schaatswedstrijden. Het wordt spannend.

   Geliked door 1 persoon

   1. ja mooie ritten krijgen we te zien

    klopt wat je zegt , een kind moeten missen is vreselijk voor iedere ouder 😦

    en ja het is ook in mijn ogen slavenhandel , voor bedragen waar ik geen voorstelling van maken kan

    Geliked door 1 persoon

    1. Je hebt ook gelijk AnneMarie. Ik begrijp al jaren niet hoe dat zit met al dat geld in de voetbalwereld. Wat heeft dat nog met sport te maken? En waar blijven de mensen die het opnemen voor bepaalde zware misbruiken tegen de gekleurde medemens, terwijl ze wel heel hard roepen als het gaat over een zwarte Piet gaat, iemand die niet bestaat, iemand die slechts een rol speelt?
     Als dingen je niet loslaten, dan is het goed te ventileren. Je bent het kwijt en je zet ook anderen aan het denken. Dubbele winst.
     Geniet desondanks nog van een fijne zondag met wat verstrooiing. Ik ga op Netflix de Vlaamse serie ‘Eigen Kweek’ herbekijken, een serie over een aardappelboer in een uithoek van Vlaanderen die zijn geld kwijtraakt en om te overleven stiekem wiet begint te kweken. Daar kan ik zo om lachen.

     Geliked door 3 people

     1. Een fijne verstrooing. Heb sinds kort ook Netflix maar nog niet gekeken. Had nog wat opnames van de tv in te halen. Breafhart, The Last Kingdom. Speelt allemaal af in Schotland, zulke mooie beelden dus. Wel erg veel knokpartijen maar in het verleden is er veel geknokt. Van man tot man, niet echt fijntjes om te zien maar wel erg spannend.
      Sala blijft nog wel even in mijn gedachten maar dat geeft niet. Waar de schoen wringt ben ik kwijt.

      Geliked door 2 people

      1. ja dat waren echte vechtersbazen , heb ik wel gezien aan dat wapentuig ze hadden pppfffttt

       het is goed van je geweest om zo ff je hart te luchten

       Geliked door 1 persoon

      2. Wij hebben Netflix voor het bekijken van mooie series, zoals ‘The Crown.’ Er staat veel troep op die het bekijken niet waard is. De beelden van Schotland zouden mij zeker ook bekoren.
       Blijft het verdriet, de verwarring, de vragen rond Sala en nog zoveel andere slachtoffers, onrecht en leed. We mogen ons hoofd er niet voor in het zand steken, maar afleiding ervan hebben we zeker op z’n tijd nodig.

       Geliked door 1 persoon

       1. Ik ben er gek op een goede serie. Het gaat gemakkelijker dan een boek lezen. Wandelen en uithuizig zijn kost tijd en dan schiet het lezen erbij in. Dank voor je tips.

        Geliked door 1 persoon

 3. Ik kan me ook vreselijk ergeren aan al dat voetbalge(we)ld. Daar kan blijkbaar alles. Dan vraag ik me soms af waar het woord ‘sportief’ vandaan komt? Dat heeft meerdere betekenissen dan enkel aan sport doen toch?
  Heel erg voor de betrokkenen.

  Ook met dat kleine ventje in Spanje heb ik heel hard meegeleefd. Wat een vreselijk ongeluk en ook een dikke pluim voor de reddingswerkers, die alles hebben geprobeerd, zelfs hun leven geriskeerd, jammer genoeg zonder resultaat.

  Geliked door 1 persoon

 4. ja ik heb al iets gelezen over dat jullie een dochter hebben die veel zorg nodig heeft
  en dan kan ik me goed voorstellen dat een droger van groot belang is , en 7 jaar dat is toch wel erg vlot stuk hé

  en ik vroeg met garderobe hihi , ik kijk zelden op klok of kalender , ik weet dat ik het moet doen , en denk dan hé , nu is het minder weer , maar goed weer voor zo’n klus 🙂

  zeker mooie en ontroerende platen , en goed passend bij de spreuken

  Geliked door 1 persoon

 5. Dit gun je gewoon niemand…..maar ik snap wat je bedoelt het is toch niet te bevatten die Ajaxiet ook die voor weet ik hoeveel miljoen verkocht is…… onbegrijpelijke bedragen.

  Geliked door 1 persoon

 6. He-le-maal niets aan toe te voegen K.
  Fantastisch verwoord.
  Btw, er is een Nederlandse voetballer verkocht voor 75 miljoen!
  De waanzin ten top.
  En waar komt al dat geld vandaan?
  Ik ga over tot de orde van de dag.

  Geliked door 1 persoon

 7. Het is moderne slavernij en ik begrijp nog steeds niet dat daar geen paal en perk aan wordt gesteld.
  Sporten doe je uit liefhebberij, niet om uitgebuit te worden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Nee hoor, helemaal geen zuur logje, gewoon de vinger op een zere plek, die belachelijke bedragen waarvoor voetballers verkocht worden zijn me altijd al een doorn in het oog geweest. Het is alleen niet helemaal te vergelijken met slavenhandel omdat het met hun instemming gebeurt en vrijwillig, en ze worden er zelf ook behoorlijk beter van, dat maakt toch wel het verschil . En verder gun je natuurlijk niemand om op zo’n jonge leeftijd te overlijden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ze worden er zelf ook flink beter van dus ze laten zich maar al te graag verkopen.
   De geldbedragen zijn belachelijk. Ik gun ieder zijn succes maar met al dat geld zou zoveel gedaan kunnen worden voor de minder bedeelden onder ons.

   Like

   1. Ja precies, het ergste is nog dat ING het Ned. elftal ook nog eens sponsort , dat is nergens voor nodig, laat de bezoeker en de kijker betalen , dan kunnen er vanzelf niet zulke belachelijke bedragen betaald worden.

    Geliked door 1 persoon

 9. Precies…. .het is verschrikkelijk triest voor de persoon en diens nabestaanden maar net als jij kan ik me daar heel druk om maken….

  En maar op tv zielige filmpjes vertonen zodat wij goede doelen in binnen- & buitenland blijven steunen… althans dat moeten we denken want uiteindelijk komt geen cent van ons bij dat doel aan omdat het bij het 1e niveau al opgaat aan directeurenfeestjes, luxe gebouwen etc etc etc

  En ja sport.. zoals Olympus het vroeger heeft uitgevonden is al eeuwen geleden uitgemoord door het slijk der aarde.

  Geliked door 2 people

  1. Ik geloof iid ook niet meer in goede doelen. Het helpt gewoon niets.
   Kan hier nog veel meer over zeggen maar daar begin ik maar niet aan, voornamelijk ter zelf bescherming.
   Je wordt er zo triest van al die borstklopperij.

   Geliked door 1 persoon

 10. mogge AnneMarie
  ja 2 mooie nostalgische foto ppsjes hé
  en ik vond het leuk zo met deze titel , om de maand af te sluiten hihi
  en zelf sluit ik weer een jaar af 🙂
  ppsjes zat nog , komende maand staan bloemen in de kijker
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.