W.o.W. Herstarten

Hiep hiep hoera, de trainingen zijn herstart. De inschrijving van de 4-daagse is een feit, het feest kan weer beginnen. Met de winterdagen loop ik veel minder dan normaal, hooguit 10 km. per wandeling en dat is voor mijn doen niet veel. Door de inschrijving, de 6e keer al dit jaar (waar blijft de tijd), begon ik een beetje zenuwachtig te worden. Zou ik het nog kunnen, meer dan 10 km. lopen?  Afgelopen dinsdag heb ik daarom gelijk de proef op de som genomen, m’n trainingsmaatjes Flip en Flop aan geschoven en op stap gegaan. Met een grote omtrekkende beweging rond onze woonplaats, fototoestel paraat en de OV kaart strak op zak ben ik vertrokken. Het weer was grijs maar regen bleef uit. Tijdens dit soort wandelingen wordt ik altijd wel een keer verrast, mooie plaatjes onderweg en vaak bijzondere ontmoetingen. Het is iedereen wel duidelijk, het seizoen is herstart.

Dit verhaal is een bijdrage aan de schrijfuitdaging ‘Write on Wednesday’ van Melodyk.nl

 

52 gedachten over “W.o.W. Herstarten

 1. Wat doe jij heerlijke ontdekkingen onderweg.
  Blij voor jou dat je terug voluit voor je hobby kan lopen!
  Goed voor lijf en geest (en van dat laatste geniet ik hier heel vaak mee!)

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat je mee kunt genieten. Ik ben soms best wel bang dat ik de mensen verveel met al die wandelverhalen maar ik geniet er zo van dat ik het niet kan laten om er over te schrijven.

   Geliked door 1 persoon

 2. 10 kilometer per wandeling. Hoe lang doe je daarover? Twee uur? En ik ben wel benieuwd: hoe vaak wandel je per week?

  Geliked door 1 persoon

  1. Over 10 km. doe ik iid 2 uur. Soms gaat het snellersoms duurt het langer. Hangt ook een beetje van de route af.
   Ik wandel 1 x in de week 10 km. Vervolgens wandel ik om de week op zaterdag een wandeltocht van mini aal 20 km. Het aantal kilometers van de zaterdag tochten wordt langzaam opgevoerd naarmate de 4-daagse dichterbij komen.
   In het normale leven loop ik ook veel. Kleine boodschapjes doe ik lopend, stedenwandelingen zijn favoriet bij ons en dat soort zaken vallen allemaal buiten de trainingen. Ik loop dus erg veel.

   Like

 3. Fijn dat je weer mee mag lopen met de vierdaagse! En geniet van de voorbereidingen tijdens de mooie wandelingen, ik ben jaloers…….maar van harte gegund hoor!

  Like

  1. Dat snap ik dat je jaloers bent. Je kunt ev wel met ons mee naar Amsterdam om die tocht te maken. Ik nodig altijd wel iemand uit om mee te gaan.

   Like

 4. Ja villa Kakelbont weet ik wel te vinden, zowel deze als die andere … deze is voor mij dichterbij, ik ken dit huis dus wel 😉 En vanaf jouw huis is dat inderdaad een hele tippel… jeetje knap hoor!!! Ik doe je dat echt niet na.

  En bedankt uiteraard voor je bijdrage 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Jaaa, dat klopt. Jij weet waar dat huis staat. Iedere keer vergat ik om een foto te maken. Het is zo leuk om foto’s bij een schrijfsel te plaatsen dus nu moest het ervan komen.
   Graag gedaan.

   Geliked door 1 persoon

  1. Super. Doe ik. Gewoon door gaan. Ik lees ze ook graag maar ben inmiddels op zoveel wandelblogs geabonneerd dat ik er nog wel eens een mis maar wissen wil ik ze ook niet. Ze zijn iid vaak veel te leuk.

   Like

    1. Nee dat klopt. Ik zou bv ook graag meer willen lezen en daar over schrijven maar dan moet ik op mijn gat gaan zitten en dan beleef je qua wandelen niet veel. Die wandelverhalen zijn nou net eigenlijk mijn ding en daar gaat erg veel tijd in zitten. Niet zozeer om te schrijven maar wel om te doen en te beleven.

     Geliked door 1 persoon

  1. Fijn, ik ga er zeker mee door. Meestal valt er wel wat te beleven of te zien onderweg wat ik graag wil delen. Daardoor ben ik ook met bloggen begonnen. Belevenissen, verhalen schrijven, heerlijk om te doen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat is zo. Ik begrijp je twijfel. Ik denk ook soms, ben ik hier niet teveel over die vuurtoren en de zee bezig? Is er niets anders? Maar ja, ik zit er nu eenmaal met mijn neus op. Het is fijn om het te delen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Mij verveelt het zeker niet jouw verhalen over de vuurtoren en de zee, volgens mij worden ze met passie en enthousiaste geschreven en dat spat ervan af. Ga er dus zeker mee door, maar het is denk ik wel hetzelfde gevoel.

     Geliked door 1 persoon

 5. ha die AnneMarie
  nee 10 KM is niet echt ver , maar voor velen is dat 5 KM al
  ben blij voor je dat de inschrijving gelukt is en de training goed begonnen
  leuke ontmoetingen zo te zien in de foto’s en zelfs een niet wandelaarster weet waar dat is , vreemd hihi
  wens je suc6 met de trainingen , en ja jij kan nog wel tot 3 x die 10 lopen , en verder , maar wel ff opbouwen hoor
  fijne middag groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat verbaasd jou he dat die niet wandelaar weet waar dat huis staat.
   Zal ik je het verklappen? Ze komt er langs rijden als ze naar Ouwehand in Rhenen gaat.
   De wandeling waar ik hier over schreef was 25 km. De opdracht was in 150 woorden en dat paste er net niet meer bij.

   Geliked door 1 persoon

       1. ikke een kei in foto’s maken hohoho
        echt niet , ik krijg zelfs opmerkingen de horizon is scheef
        mijn excuus dat onze aardkloot rond is en dus altijd wat afloopt is dan geen excuus hihi
        wat ik denk , eigenlijk wel weet !
        bij ons is wandelen nummer 1 . uit
        zien we iets moois , zeg in de binnenstad van Adam , goed te zien hihi
        stoppen we en de camera klikt
        jij gaat mij niet vertellen dat je al die afkortingen zo instelt als eventueel nodig is
        zou bij dit onderwerp nog kunnen , wordt niet beeld vullend :0
        maar , ik tref een Buizerd op een paaltje , voor ik heb ingesteld is deze gevlogen , toch
        ik zie foto’s o.a bij Helma , en zeg dan altijd , wat zeg jij tegen hen dat ze zo mooi blijven zitten
        zo genoeg , zal verder zien of ik een oude NS wandeling bij Rhenen nog kan terug vinden

        fijne avond groet

        Geliked door 1 persoon

        1. Je bent een kei in het onthouden waar je gelopen hebt en wat je gezien hebt.
         Nee. Ik ga die instellingen zeker niet doen, zet mn camera op automatisch en ik klik maar aan. Als ik dat zou doen dan kwam ik helemaal nooit meer thuis.

         Geliked door 1 persoon

 6. Voor mij is 10 km echt wel het matje nou ja misschien iets verder maar dan heb ik het wel gehad. Vind lopen alleen ook niet leuk dan stap ik liever op de fiets. Maar succes met je voorbereidingen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Heel veel respect dat je de Nijmeegse Vierdaagse weer gaat lopen. Ik heb jaren geroepen dat ik dat ook wil. Maar niemand had daar zin in en alleen leek mij ook niets. Ik hou van wandelen. Helaas mijn echtgenoot niet. Dus geniet ik enorm van jouw verhalen. Dus vooral doorgaan!
  Mooie invulling van de WOW.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  1. Jammer dat niemand mee wil. Het is een bijzondere ervaring. Ik heb me ook aangesloten bij een wandelclub en daar train ik ook mee want altijd alleen wandelen is niet leuk. Mijn man wandelt eel maar stopt bij 20 km. Terwijl ik dan nog weken meer dan 20 moet wandelen. Zo af en toe alleen wandelen is dan echt niet erg. Vind ik wel lekker. Er valt altijd wel wat te beleven, ook alleen.
   Dank je. Im hoop er nog veel over te kunnen schrijven.

   Like

 8. Wandelen is fijn, je ziet zoveel meer onderweg. Ik heb het vroeger ook veel gedaan, inclusief de vierdaagse, maar tegenwoordig gaat dat echt niet meer.

  Like

  1. Jammer is dat. Maar iedereen komt natuurlijk een keer op een punt dat het niet meer gaat. Ik hoop dat dat punt bij mij nog even duurt, voorlopig geniet ik er nog maar van.

   Like

 9. Elk jaar hoor ik vroeg in de morgen al tromgeroffel en lopen de eerste wandelaars mij al voorbij als ik met mijn hondjes, nu nog eentje. Ik hoop dat mijn hondje zowel als ik ook dit jaar de vierdaagse zie en hoor.
  Wij lopen nu samen nog elke dag 3 keer 20 minuutjes. Blijf je wandelverhalen schrijven 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is toch prima 3 x 20 min. Naar mate de leeftijd vordert neemt het toch af en dan is in beweging meer dan voldoende. Afstand doet er niet toe.

   Like

  1. Een tijdje dacht ik dat ze daar misschien wel kon wonen. Maar ik denk het toch niet.
   Het lukte ook hoor. 25 km. Was de tocht. Gelukt dus.

   Like

Reacties zijn gesloten.