Verder

Ze wilde al jaren verder maar het lukte gewoon niet. Wat ze ook deed, geen resultaat. Ondanks dat ze zo graag wilde. Alles had ze al geprobeerd, aanpassingen gedaan, veranderingen aangebracht, niets hielp. De enige manier om verder te kunnen komen was een coach in de arm nemen, de laatste strohalm,  misschien moest ze haar houding veranderen.
Samen gingen ze aan de slag. Bijsturen, bewerken, uitproberen, opdrachten nauwgezet uitvoeren en oefeningen voor thuis mee krijgen. Veertien dagen later terug komen. Na 2 weken oefenen samen de uitvoering  beoordelen, corrigeren en nieuwe opdrachten mee krijgen. En ja haar houding moest er ook aan geloven daar was hij echt niet tevreden over. Haar houding kon best beter, veel beter zelfs.
Ruim een jaar waren ze bezig toen het op een dag lukte. Verder kwam ze, veel verder. Met een rot klap, het leek wel een oerknal, had ze haar golfbal 25 mtr. verder geslagen dan voorheen. Geen 175 mtr. maar 200 mtr. haalde ze nu. Eindelijk verder.

De 14 daagse schrijfopdracht, nr. 2 van Melodyk.nl was dit keer het woord VERDER

 

37 gedachten over “Verder

 1. Ohhh mooiiii …. ik had totaal geen idee waarover je het had…. pas in de laatste regel snapte ik dat maar het hele verhaal is doorspekt van mijn thema en 1 vd dingen die ieder mens soms zo nodig heeft en altijd beloond wordt. Mooi AnneMarie, dank je wel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Soms hebben we dat iid nodig, doorzettings vermogen. Helaas is daar niet iedereen mee behept terwijl anderen er weer teveel van hebben. Mooi dat het is wat je bedoelde. Ik had gedacht dat de laatste zin als een anti climax zou over komen, gelukkig toch niet.

   Like

 2. Ik heb geen snars verstand van golf. Voor mij is 175 ook al heel ver. Maar nog 25 erbij dat grenst aan het onwaarschijnlijke. Hoever kun je met zo’n golfbal komen als je heel goed bent.
  Enfin, voor mij ben je al heel goed.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die mannen op TV komen ver over de 300 mtr. Maar dat is ook de top. Gaan wij nooit redden maar proberen verder te komen is altijd leuk. Elkaar een beetje de ogen uitsteken qua lengte, hi hi. Ik ben niet zo serieus bezig met het spel dus ik houd wel van een grapje.

   Like

  1. Nou eerlijk gezegd vind ik daar ook niet zoveel aan. Al die stomme bochtjes en obstakels die ze erin maken. Komt vast omdat ik in de wei loop te golfen.

   Like

  1. Hi hi, je bent erin gestonken. Dat was mijn bedoeling. Vond het een lastig woord om over te schrijven, bedacht toen dat ik het in de sport wilde zoeken en toen was het snel bekeken.

   Geliked door 1 persoon

 3. ja op het laatst viel het kwartje 🙂
  of ik moet zeggen de golfbal natuurlijk
  we moeten ons maar bij wandelen houden dan hé
  komen we nog verder 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. verder ?
    ik wandelde al veel , vond ik 🙂
    ik wandel met een collega van het werk , Valkenburg – Pieterberg
    ik zie daar boven de markering , en zeg , binnenkort heb ik heel lang vrij
    liep dat jaar 1800 KM , heerlijk
    nu bijna 4 jaar later , valt het me al wat zwaarder
    maar verder is nu ” nieuw ” , andere delen van ons mooie landje

    Geliked door 1 persoon

    1. Misschien ook omdat je veelal alleen op pad gaat. Ik vind het ook niet erg om alleen te gaan maar niet altijd. Natuurlijk als je alleen gaat kun je net doen wat je wilt en hoef je geen rekening te houden met iemand maar ik ben er dan opeens wel klaar mee. Wie weet helpt het om af en toe meat een wandelmaatje te lopen.
     Hoop niet dat je gezondheid te hard achter uit gaat waardoor je dit zo ervaart.

     Geliked door 1 persoon

     1. mogge AnneMarie
      nee ik vind het niet erg alleen op pad te gaan , in mijn omgeving is er maar 1 die ook graag wandelt , alle andere zeggen , je leeft je maar uit 🙂
      de gezondheid van me is redelijk hoor , de longemfyseem met een pufje goed in toom te houden
      en straks na wat langere wandelingen komt de conditie ook weer op peil
      geniet de dag

      Geliked door 1 persoon

      1. Oké. Goed om te lezen. Ik maakte me toch ineens wat zorgen toen ik het las. Een wandelmaatje is ook lastig te vinden weet ik uit ervaring. De echtgenoot gaat mee tot 20 km. Daarna moet ik het alleen doen. Maar ik red me wel tot aan de 4-daagse.

       Geliked door 1 persoon

       1. ik zal een dipje hebben gehad , beetje snotterig zal ik maar zeggen
        nu jij red je wel alleen in de kilometers boven de 20 🙂
        en ik denk dat er wel weer echte trainingen komen met het vaste groepje van de 4daagse

        ik doe morgen een NS wandeling van 18 km , en zo heb ik er nog een aantal klaar liggen 🙂

        nu zo aan de wandel met slangentrees hihi

        Geliked door 1 persoon

 4. Een heel mooi verhaal over “de volhouder wint”.

  Je had me in de ban en in de ‘mis-ban’, ik had niet door waar je heen wilde. Mission accomplished 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Welkom op mijn blog. Leuk dat je komt neuzen.
   Zo had ik het iid bedoeld. Heb express geen sport- of golftermen gebruikt om de lezer een beetje in het duister te laten tasten. 😉😉😉

   Like

Reacties zijn gesloten.