Bosnimfen

Lees- en luistertip: Klik de muziek aan om tijdens het lezen naar de muziek te luisteren.

Loise werd wakker van een zacht geluid. Zat pappa nog naar de radio te luisteren? Ze waren toch allemaal tegelijk naar bed gegaan? Zachtjes trok ze haar pantoffeltjes aan en sloop naar beneden de woonkamer in. Nee, niets pappa was er niet maar ze hoorde toch echt muziek. Dan moest het van buiten komen, ze draaide de achterdeur van het slot en liep naar buiten. Ja, nu hoorde ze het beter. Daar in de verte in het bos kwam het vandaan. Ze stapte door de tuin de weg over het bos in. Gelukkig was het bijna volle maan zodat ze kon zien waar ze liep. Het bos was vol schaduwen waar ze een beetje bang van werd maar de muziek had haar in zijn greep, ze wilde per se horen en zien waar het vandaan kwam. Plotseling kwamen er 6 lichtjes haar tegemoet. Versteend van schrik bleef ze staan terwijl de lichtjes steeds dichterbij kwamen. Toen de lichtjes bijna bij haar waren zag ze dat het 3 vossen waren maar ze keken haar nauwelijks aan. Met een gelukzalige blik in de ogen liepen ze langs haar heen. Trillend van angst stond ze opeens weer alleen in het bos. Wat hadden die vossen gezien, waren ze ook bij de muziek geweest? Haar nieuwsgierigheid was zo sterk dat ze weer verder wandelde in de richting van de muziek. Daar achter de bomen zag ze een open ruimte die verlicht werd door de maan en door, ja wat waren het? Vuurvliegjes? Duizenden vuurvliegjes die in een kring op de open plek dansten? Ze kon haar ogen niet geloven want in het midden van al die vuurvliegjes zag ze witte gedaantes dansen. Misschien waren dat wel bosnimfen waar mamma laatst een verhaaltje over had voorgelezen. Betoverd stond ze een tijdje te kijken hoe de nimfen dansten. Ondertussen kwamen er steeds meer nimfen op de kring af en begonnen mee te dansen. Na een tijdje gekeken te hebben bedacht lois dat ze mee wilde dansen en stapte uit de donkerte van het bos tussen de vuurvliegjes door zo de kring in. Ze wilde de nimfen vastpakken maar greep naast en belandde met een grote plons in het water. Schreeuwend en happend naar adem probeerde ze boven te komen toen ze plotseling hoorde roepen. Mijn kind, zei Lovis. Ben je uit zwemmen geweest? Verbaasd deed ze haar ogen open en keek in het gezicht van haar moeder.

Edvard Grieg – Peer Gynt suite nr. 1

Het verhaal is schrijfuitdaging nr #11 van Schaap schrijft
De muziek is de wekelijkse Zwijmel op Zaterdag bij Irispapilio

Het verhaal van Peer Gynt speelt zich af in de bossen van Noorwegen. Geïnspireerd door de bossen rondom onze woonplaats voor dit verhaal vond ik de muziek goed passend bij mijn verhaal en combineerde zo de 2 uitdagingen.

42 gedachten over “Bosnimfen

 1. Wat heb je mooie verhaal geschreven. Filmpje is zeker heel mooi om te zien van deze soorten schilderijen om te zien. muziek is geweldig mooi. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

    1. Goedemorgen Anne,

     Ik heb je vraagje, Kun je volgende keer graag goede adres van je weblog invullen. Ik moet altijd zoeken naar jou. Want werkt niet. Als je volgende keer wilt? Bedankt alvast. Fijne dag gewenst.

     Geliked door 1 persoon

 2. Wow 2 vliegen in een klap sla jij zo! Schrijfuitdaging en Zwijmelen. Het eerste stuk van dit muziekstuk ken ik, alleen een andere uitvoering, en vind het prachtig, weet zo snel niet waarvan.. Heerlijk geluisterd en gekeken want de schilderijen zijn ook heel erg de moeite waard!
  Fijne zondag!

  Geliked door 1 persoon

 3. ach meiske , jij bent nog wat benauwd vanwege die bosnimfen
  nu wel of geen blad ze zijn er , als de witte wiffen op de Makkummer waarden 🙂
  ja ik genoot van een mooie wandeling en zonder een centje pijn , al liet ik een ik weet niet hoeveel treden trap er uit pppffffttt

  enne zo het nu gaat is het blad er snel hoor 🙂

  slaap zacht groet

  Geliked door 1 persoon

 4. De witte wieven waren hier ook rond maar die kun je beter niet tegen komen.
  Ja het blad komt nu snel genoeg maar we kunnen nog even genieten van de doorkijkjes.
  Trap lopen is ook niet echt mijn ding evenals klimmen.
  Soms moet je wel en meestl is de beloning groot.

  Geliked door 1 persoon

 5. mogge AnneMarie
  ja ik kan de dagen nu uitkiezen hihi , en met dit weer is het hier achter mij al snel te druk 🙂
  jullie dus wel ff aan de wandel en ook ff langs wat winkels , nee op de zondag mag je hier en daar niet winkelen , mij is het om het even , komt bij ik houd niet van winkelen
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.