W.o.W Genieten

Het staat al een paar weken aangekondigd in mijn agenda, muziek zoeken voor Pasen. En ze staan al klaar, een mooi Stabat Mater voor Goede Vrijdag en een Paas Oratorium voor 1e paasdag. Maar dat niet alleen. Aanstaande vrijdag gaan we de Matteūs Passion luisteren in een heuse kerk, want ja hij is oorspronkelijk bedoeld voor kerkdiensten tijdens Pasen. Luisteren naar muziek, lezen over muziek die ik graag wil gaan gebruiken voor de ‘Zwijmels op Zaterdag’ richting Pasen. Heerlijk om te doen. Vandaag As-woensdag nog 40 dagen vasten voor Rooms Katholieken en een oproep aan mensen om 40 dagen geen alcohol te gebruiken maar voor mij vooral 40 dagen genieten richting Pasen. Veel muziek luisteren, nieuwe muziek ontdekken en lezen over componisten die hun beleving van Pasen om zetten in muziek. Vandaag gaat België pruimentaart eten en Nederland Haring happen op deze As-woensdag.
Ga ik ondertussen van de Johannes Passion genieten.

W.o.W Write on Wednesday
De 14 daagse schrijfopdracht (nr. 3) van Melodyk.nl was dit keer het woord GENIETEN
(Schrijf een vrij verhaal van maximaal 175 woorden over Genieten)

42 gedachten over “W.o.W Genieten

 1. Wat bijzonder dat je zo van muziek kunt genieten. Ik luister overdag altijd naar Classic Fm maar moet bekennen dat ik vaak niet echt weet waarnaar ik luister. Ik zou best wat meer willen leren over klassieke muziek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Leuk dat je langs komt op mijn blog en ook heel erg leuk dat je van klassieke muziek houdt. In de Zwijmels op Zaterdag heb ik regelmatig klassieke muziek om te beluisteren met al dan niet info over het stuk.

   Like

 2. Een heerlijke passie, die klassieke muziek. Hoewel ook ik in die sferen ben opgegroeid en mijn ouders grote kenners waren, kon het me nooit echt bekoren.
  Maar ik vind je stukjes fijn om lezen en ik luister ook altijd en hoop dat ik echt leer waarderen. Opgaan in die muziek moet hemels zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Je bent gewoon je eigen weg gegaan. Wat dat betreft was ik graag in zo’n gezin opgegroeid. Ik had toen grote ambities op muziek gebied, helaas interesseerden het mijn ouders onvoldoende en waren ze niet vermogend genoeg om hun oudste dochter de kans te bieden die ze graag had gewild.
   Klinkt misschien zielig maar zo was het in die tijd en eerlijk gezegd spijt me dat best een beetje.

   Geliked door 2 people

    1. Heb ik wel een klein beetje gedaan door orgelles te nemen en jaren te zingen in een koor. Nu geniet ik er met volle teugen van en droom ik er over.

     Geliked door 1 persoon

  1. De schrijfopdracht krijgt zo een onbedoeld sneeuwbaleffect. Ook dat is genieten.
   Dit is echt mijn ding (naast het wandelen). Kan het wel onder stoelen en banken schuiven maar dat is zonde. Kan er beter anderen ook mee vergiftigen. 💕💕

   Geliked door 2 people

  1. Ja, jij weet er ook alles van. Toen ik de vorige keer de opdracht zag wist ik gelijk wat ik ging schrijven. Ben er dus al redelijk lang mee bezig.
   Dank je wel. Geniet met met mee in het kwadraat.
   😍😍

   Like

 3. dank je AnneMarie
  ja het is een hele uitdaging voor deze bierliefhebber 🙂
  en dit houd ik langer vol dan een sportschool 🙂
  opgewekte groet

  Like

  1. Helaas wordt het in de zomer wat minder, vind ik de wat lichtere muziek mooier. Maar dat geeft niet. In september begin ik dan al weer aan de kerst te denken.

   Like

 4. Muziek. Daar kan ik ook enorm van genieten. Van klassiek tot populair. In de oudheid nog op een orkest gezeten. De hoorn gespeeld. Mijn man heeft er niets mee, maar als hij van huis is gaat de volumeknop omhoog.
  Mijn schoonzus heeft trouwens de mattheus passion vertaald naar t nederlands. Je moet er van houden…

  Geliked door 1 persoon

  1. Wow een muzikale familie dus. Die vertaling ken ik oom. Ben er niet zo gek op ook niet in het Engels ofzo.
   Geef mij maar de oude bekende Duitse tekst maar wel met een klein beetje tempo. De noten moeten niet ellen lang zijn, lijkt het me te veel op die ouderwetse psalmen met hele noten.
   Best jammer dat je man er niets mee heeft. Wij houden er gelukkig samen van.

   Geliked door 1 persoon

 5. De Johannes Passie is inderdaad prachtig. Als het geen vloeken in de kerk was zou ik misschien durven beweren dat-ie nog mooier is dan de Matheus. Maar die heeft dan weer dat prachtige begin waar de haartjes op mijn armen rechtop van gaan staan, én einde waarna alleen nog stilte past. Toch, de Johannes. Luistert allen!

  Like

 6. heel genietbaar geschreven AnneMarie

  pruimentaart..hier in de buurt toch niet

  ik hou wel van klassieke muziek,maar de Matteūs Passion duurt me wel wat te lang..

  prettige avond

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat begrijp ik dat hij te lang duurt.
   Ik ga hem het liefst live luisteren en kijken. Zo wordt ik niet afgeleid. Weet precies wanneer mijn favoriete arioso’s, aria’s en koorwerken komen. Ik zit er dan helemaal in en baal als het afgelopen is.

   Like

 7. Ik heb dit ook gehoord. 40 dagen geen alcohol drinken. Gelukkig hebben wij nooit gedronken. Klassiek muziek vind ik de mooiste. Je zult wel mooi om te luisteren. Pasen duurt ook niet zolang meer. Pfff… Na mijn verjaardag ongeveer. 21 april. Ik doe mijn verjaardag niks aan. Gaat gewoon niet meer. Zit bij mij niet lekker om te feesten. Fijne dag veder.

  Geliked door 1 persoon

  1. Begrijp ik wel een beetje, geen verjaardag meer. Pasen schiet al lekker op. Ik vind voornamelijk de muziek mooi. Daar geniet ik enorm van.

   Like

 8. Pasen leeft nog niet erg bij mij, nog te vroeg en dat komt natuurlijk omdat ik de “geestelijke invulling” niet zo mee neem. Maar van muziek kan ook reuze genieten , ook klassieke muziek al weet ik dáár dan toch te weinig van af. Is niet erg want het belet me niet er van te genieten. Je hoeft gelukkig niet perse de achtergronden te weten om het mooi te kunnen vinden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee je hoeft er niet perse iets te van weten. Luisteren is genoeg. Ik vind het leuk om er iets meer van te weten maar kan ook zonder dat er heerlijk van genieten.

   Like

  1. Gaat mij ook niet lukken hoor. Het wisselt per week hoeveel ik schrijf. Op het moment lukt het me aardig maar ik heb ook periodes dat er niets uit die bovenkamer komt. Rustig afwachten dan maar.

   Geliked door 1 persoon

 9. Door je zwijmels op zaterdag ben ik klassieke muziek meer gaan waarderen. Ik ben er niet mee opgegroeid, maar door jou maak ik kennis met muziek die ik nooit eerder hoorde.
  Fijn dat je zo kunt genieten van muziek.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  1. Wauw, dat is een groot compliment. Dank je wel. Ik ben echt een rare wat muziek betreft en als er dan ook nog mensen zij die er wat van mee krijgen is dat wel heel tof.
   Straks komt er weer een. Niet zwaar maar wel klassiek. Geniet ervan.

   Like

  1. Mooie muziek om tijdens de terugreis te beluisteren. Beetje in de stemming komen alvast. Hoewel bij thuiskomst er vaak niet echt tijd is om gelijk tot de orde van de dag over te gaan.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.