Accordeonist op station Antwerpen

Ken je dat, een accordeonist voor de supermarkt of ergens tegen een muur midden in de winkelstraat? Vervelend vinden we het meestal, slecht spelend en steeds hetzelfde herhalend.
Maar als je Philippe Thuriot tegenkomt weet ik zeker dat je het niet vervelend zult vinden dat hij er zit.
De Belgische Philippe Thuriot heeft zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Kopenhagen genoten en is al jaren actief in de muziek wereld.
Om zijn Goldbergvariatie te spelen heeft hij het station van Antwerpen gekozen, geen slechte keus volgens mij. De locatie maar ook zijn muziek zullen goed in de smaak vallen.
Kijk en luister maar eens naar Philippe Thuriot in het prachtige station van Antwerpen.

Philippe Thuriot-Accordeon – Goldbergvariatie J.S. Bach

 

Voor meer Zwijmels op zaterdag kijk bij Irispapilio of klik 

38 gedachten over “Accordeonist op station Antwerpen

 1. ha die AnneMarie
  dat is een echte artiest
  zit er ook niet met een centenbakkie
  ik heb er nu al meerdere mee gemaakt , met en accordeon ook komend van af het strand bij Egmond
  en onlangs op de markt in Sittard met gitaar , en beide klonken fantastisch , ja geen wonder , is hoe heet dat , playback hihi , staat een apparaat naast
  slaap wel groet

  Geliked door 2 people

 2. Deze station ken ik. Toen waren daar ook geweest. Deze station ziet mooi uit met vele trappen te zien. Muziek is geweldig mooi om te luisteren. Hij kan heel goed doen. Prachtig!!Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 3. OH wat jammer. Gisteren waren wij in het station van Antwerpen, maar hij was er niet….. We hebben elkaar gemist. Er zitten inderdaad soms pareltjes tussen ‘straatspelers’ .

  Geliked door 1 persoon

 4. Dit klinkt echt heel erg mooi ,daar zou ik zeker wel stil voor blijven staan .
  Groetjes Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 5. Ben geen fan van accordeonmuziek. Zou deze man dit ook niet voor een deel voor zichzelf doen? Om te horen hoe het klinkt in zo’n mooie ruimte? Hoewel hij toch ook wel eens in een concertgebouw of zo zal spelen. Het station Antwerpen is prachtig. We waren er een paar jaar geleden, heel bijzonder! Het valt me op dat er niemand blijft staan luisteren. Zou zomaar het begin van een flashmob kunnen zijn, alleen daarom zou ik op zijn minst toch een paar minuten blijven staan. Dat lijkt me nou zo gaaf om mee te maken! Fijn weekend AnneMarie!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zou ook blijven staan kijken iid met het idee dat het een flasmob zou kunnen zijn. Ik denk dat de opnamen langer geduurd heegt van wij kunnen bedenken. Het ziet er allemaal wel erg perfect uit. Ondanks dat kan ik er toch wel van genieten.

   Like

 6. Hoewel ik niet echt gek ben op accordeon muziek heb ik toch genoten van het filmpje. De man kan er wat van want het zal zeker niet makkelijk zijn. Mooi station en erg mooi gemaakt met die timelaps.

  Like

 7. Het aantal keren dat ik op zulke plekken kom kun je op 1 hand tellen maar toch ken ik deze artiest wel, niet in het eggie overigens hoor….. er zitten ind talenten tussen….

  Geliked door 1 persoon

 8. Prachtige muziek in een hele mooie omgeving. Ik kom weinig op stations en zeker niet in het buitenland. Maar het klinkt geweldig!

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat een klasse. Prachtig stuk ook. En hij zit daar in een van de mooiste locaties. Toen ik voor het eerst regelmatig naar België reisde, was het nog in de verbouwing. Nu is het kennelijk helemaal klaar. Heerlijk om daar aan te komen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik zou de muziek niet zomaar gekozen hebben, maar het is zeker beluisterenswaardig. De man heeft een goede akoustiek gekozen, in tegenstelling tot de verlopen gasten die hier soms bij een supermarkt staan…

  Geliked door 1 persoon

  1. De muziek was de reden waarom het me opviel. Die accordeonisten bij de supermarkt irriteren mij ook mateloos maar deze mijnheer wil ik graag een poosje bij staan kijken.

   Like

 11. Wat een mooi station is dat hè? Ik deed ooit mee aan een hardloopevenement in Antwerpen en toen gingen we ook, jawel, trap op, trap af door het station. En ik dacht echt: Is dit het station? Ik dacht dat we in een museum beland waren. Hij kan wel speulen hoor deze man!

  Like

  1. Ja klopt. Ik ben een keer met mijn dochter per trein naar Antwerpen geweest. Zo apart als je daar aankomt op het station. Terug hebben we ons weer vergaapt aan het station. Daarom was dit ook zo leuk.

   Like

Reacties zijn gesloten.