Was dat nou ? – Drankorgel

Tegenwoordig zal het waarschijnlijk niet meer gebeuren maar niet zo lang geleden kregen kinderen wel eens een slokje alcohol van Pa of Ma, kijken hoe het kleine ding erop zou reageren.
Zo kreeg ik vroeger van mijn vader af en toe een slokje bier. Toen en nu nog maak je mij niet zo snel gek met iets bijzonders aan eten en drinken.
Dat slokje bier viel toen best in de smaak en ik wilde er wel meer van.
Dat mocht dan weer niet maar dat meer willen leverde me wel de bijnaam drankorgel op.
Die naam is me lang blijven achtervolgen wat ik naarmate ik ouder werd helemaal niet meer zo leuk vond.
Zoals het meestal gaat verwateren de grapjes en de bijnaam verdween naar de achtergrond. Hij werd niet meer gebruikt.
Een aantal jaren terug deden we een stedentrip naar Brugge. De toerist uithangend liepen we door de stad en kwamen we langs een drankenhandel.
Naast flessen met drank stonden er een aantal tonnetjes met kraantjes netjes opgestapeld langs de wand. Ik vond het zo’n grappig gezicht en wilde een foto van die tonnetjes maken. Wat zou dat nou zijn, wat zat daar dan in? Wat schertst mijn verbazing, de hele stellage van tonnetjes bevatte sterke drank en had ook nog een naam ‘DRANKORGEL’
Ik schrok van de naam en viel bijna om van verbazing. De naam Drankorgel bestaat dus echt en was niet specifiek voor mij bedacht of bedoeld. Pfff daar kwam ik na al die jaren toch maar mooi weer goed van af.
Ben alleen vergeten de naam te fotograferen maar geloof me het stond er echt.

 DRANKORGEL

9 gedachten over “Was dat nou ? – Drankorgel

  1. Ik zoek op de foto’s ook het orgelachtige, maar ik lees op Wikipedia dat zo’n stellage wel degelijk een drankorgel heet. Men klopte tegen de houten vaatjes om te horen hoeveel drank er nog in zat. Ieder vaatje had al naar gelang de inhoud een andere klank. Vergelijkbaar is het flessenorgel. Je kunt je zo inderdaad een fuga voorstellen op het drankorgel. Ik zal Bach eens bellen. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.