Z.O.Z. lente

Lente. Het zonnetje heeft ons gisteren verwend met mooie temperaturen. Uit de wind en in de zon werd het zelfs al heet.
Vandaag wordt op Classic FM de LenteKriebel top 100 uitgezonden om het begin de lente te vieren. Je kunt natuurlijk overal een feestje van maken.
Eigenlijk wil ik daar ook wel aan mee doen maar wel op mijn manier natuurlijk.
Bij deze muziek zie ik de lammetjes en de koeien al in de wei huppelen. Zien jullie ze ook gaan?

French Suite No. 5 in G Major, BWV 816 – (Arr) voor gitaar en orgel

Voor meer Zwijmels op zaterdag kijk bij Irispapilio 

41 gedachten over “Z.O.Z. lente

 1. Inderdaad, lammetjes dartelen en trappelen -net als ik 🙂 -op dit mooi stuk muziek, dat ik hier weer voor het eerst leerde kennen én appreciëren.

  Geliked door 1 persoon

 2. De kat lag naast me te slapen en schoot wakker van dit dartele muziek, echt waar, hij bleef met heel grote ogen om zich heen kijken waar het vandaan kwam. Geen Bach liefhebben die Beau;-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Die gitaar maakt het geheel wat luchtiger hoewel dit orgelstuk zonder gitaar ook goed te beluisteren is.
   Leuk dat jij er ook zoveel herkend.

   Like

 3. Ja, klinkt lekker vrolijk! Ik denk trouwens eerder aan kalveren waarmee ik geholpen heb om ze voor het eerst naar de wei te brengen: twee aan twee met een halster verbonden omdat ze je anders finaal van de sokken trokken… 😉
  En deze opname is ook wel echt professioneel aangepakt, want de gitaar valt beslist niet weg tegen dat orgel, dat was heet eerste waaraan ik dacht toen ik las welke combinatie van instrumenten het is, want ik heb ooit voor twee vrienden hun samenspel op een simpel banderecordertje opgenomen in een lege kerk. Maar dat was orgel en trompet, dat was meer aan elkaar gewaagd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar heb ik ook aan gedacht hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Ik kan het ook niet goed plaatsen. Dacht aan een mooi huisorgel misschien maar daar hoor je toch teveel galm voor had ik het idee.

   Like

 4. Wat een mooie zwijmel! Ik heb genoten. Mijn zoon luistert ook vaak naar Classic FM. Als hij alleen is. Hij vindt het rustgevend. Hij geniet er echt van.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

 5. Wij zijn nog niet veel weg gegaan. Gisteren even winkelen en daarna naar moeder geweest. Maar eergisteren kon Ferry veel foto’s maken. Maar helaas geen lammetjes. Waren ook niet in de buurt geweest. Ergens anders. Lente is zeker leuk om te zien. Lammetjes dollen in wei. Muziek is geweldig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat je de muziek leuk vindt. Gisteren was het niet zulk geweldig weer maar vandaag kunnen we weer volop genieten en fotograferen.

   Like

Reacties zijn gesloten.