Z.o.Z. Anak – Kind

Gelukkig is alles weer op zijn pootjes terecht gekomen, de kinderen hebben hun gezondheidsproblemen overwonnen zodat we weer opgelucht adem kunnen halen.
Op het hoogtepunt van de alle pijntjes en kwalen wilde ik een Zwijmel plaatsen over ziek zijn waardoor ik deze Zwijmel tegen kwam.
Niet over ziek zijn maar wel over problemen met je kind. Problemen die zo hoog oplopen dat de jongvolwassene het huis verlaat en niet meer thuis wil komen. Geen enkel contact meer wil hebben met de ouders.

Ik ben blijven steken bij deze plaat omdat ik hem bij de eerste noten herkende. Een hit uit 1978 waarin Freddie Aquilar om vergiffenis vraagt aan zijn ouders. Hij schaamt zich voor zijn wangedrag en wil graag weer contact. Anak leverde hem een internationale hit op en een hersteld contact met zijn ouders. Happy ending.

Totaal niet relevant wat onze kinderen betreft, die zijn gelukkig weer helemaal hersteld. Anak vond ik te mooi om zomaar aan voorbij te gaan en ziek zijn was ineens veel minder interessant.
Bovendien ben ik heel nieuwsgierig wie de muziek kent.

Freddie Aquilar – Anak
K L I K

(Zolang het niet zeker is dat YouTube filmpjes op een blog geplaatst mogen worden zal de muziek d.m.v een linkje te beluisteren zijn)

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij Irispapilio

37 gedachten over “Z.o.Z. Anak – Kind

 1. Natuurlijk kennen WIJ dit nummer van Freddie Aguilar. Wel heeeel lang geleden toen we begin dertigers waren. Het nummer staat in onze muziekbibliotheek in iTunes op onze MacBook Pro.
  Freddy kwam met Anak op 23 augustus 1980 de top 40 binnen,
  stond er 12 weken in de Hoogste positie was de nummer 2.
  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 2. Het lijkt me het ergste wat me kan overkomen mijn kind niet meer zien. Gelukkig hebben we het goed met elkaar. Ik vond dit altijd al een mooi nummer zonder de inhoud van de tekst te kennen. Heb even de vertaling gelezen. Dit maakt het nog een mooier nummer voor me.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik snap helemaal niets van deze muziek. Als ik, na jou verhaal, de reacties op YouTube lees, kan ik me wel een voorstelling maken van waar dit liedje over gaat. Maar verder ken ik noch de taal, noch de artiest, noch de melodie. Maar zo te lezen een hoop andere mensen wel ;-)!

  Geliked door 1 persoon

  1. Misschien vond je het toen niet mooi en is het verder langs je heen gegaan. Muziek pakt je of niet en dan vergeet je het ook snel weer.

   Like

  1. Ja leuk dat je hem ook herkend. Dat vroeg ik me dus af iedereen dit nummer herkende. Het was volgens mij zo’n enorme hit dat het wel moest. Gek dat bijna niemand wist wat er gezongen werd. Toch vonden we het allemaal mooi blijkbaar.

   Like

 4. Een prachtig nummer en ik vind het vreemd dat weinig mensen weten dat er een Engelse versie is ,het was volgens mij de B kant van de single .Er staat ook op You Tube een vertaling bij dat de Engelse tekst niet helemaal klopt met de originele tekst
  Groetjes Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt, die Engelse versie heb ik nog beluisterd maar ik vond de originele leuker om te horen.
   Was daar de tekst ook niet toegevoegd?

   Like

    1. Nee hoor. Ik dacht dat ik dat bij die Engelse versie gezien had. Ik heb hem tijdens het zoeken idd gehoord en gezien in het Engels. Deze vond ik toch mooier.

     Geliked door 1 persoon

 5. Ja natuurlijk ken ik dit nummer, het echt een heel grote hit. Ook ik wist niets over de inhoud , heel verdrietig als ouders en kinderen dit soort dingen mee moeten maken. Maar helaas soms kan het niet anders en dan is het toch prachtig als dit lied het op kan lossen.
  Even linken is inderdaad wel zo veilig als je niet zeker bent. Je kunt als je een link zet ook altijd een vakje aanvinken om de gelinkte site in een nieuw venster te openen, dat is prettig voor de mensen die graag luisteren onder het lezen en reageren;-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Hé, dat wist ik niet. Ga kijken of ik dat voor elkaar kan krijgen.
   Dat vind ik n.m. zelf ook prettig om eerst de muziek aan te zetten en dan de tekst te gaan lezen.
   En ja het was echt een grote hit. Ik hoorde hem op YouTube en dacht die moet ik hebben. Sloot niet aan bij mijn verhaal maar dacht daar maak ik dan wel wat van.

   Like

    1. Ik heb wel wat gevonden maar op een tablet werkt het niet. Moet het straks even op mijn PC proberen. Ik laat het je weten of het gelukt is.

     Like

      1. Heb het gevonden hoor. Bedankt voor de tip. Hier zullen veel lezers plezier van hebben en ik zelf ook. Op de PC lukt het wel op mijn tablet (nog) niet maar dat ligt dus aan de tablet. Ga proberen of het daar ook nog anders kan. Super bedankt.

       Like

 6. Deze song roept maar een heel vage herinnering bij me op. Door je verhaal heb ik een Engelse versie opgezocht met tekst in beeld. Ook als de tekst niet helemaal zou kloppen met het origineel, de originele tekst is voor mij toch abracadabra. De song klinkt goed. melancholiek, en dat klopt met de tekst.
  Hier is sprake van een kind dat de band verbreekt. Het gebeurt volgens mij minstens net zo vaak dat ouders de band verbreken (als jij “dit” dan ben je mijn kind niet meer en dan kom je er hier niet meer in), of op een andere manier de relatie onmogelijk maken…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, die kant kan het ook op gaan dat ouders het verbreken. Er was nog een reactie die Anak niet kende, kan natuurlijk altijd gebeuren. De tekst komt bij mij eigenlijk altijd op de 2e plaats. De muziek spreekt mee aan, laat ik vaak en lang op me inwerken en dan wordt ik pas nieuwsgierig naar de tekst. Past die er goed bij dan geeft het wel een extra dimensie.

   Like

 7. ha die AnneMarie
  je hebt nog niet buiten gezeten lees ik hihi
  maar wel fijn ( toch ) 30 kilometer in het zonnetje gewandeld
  ik hoop dat is goed geslaagd
  ja ik wil wel eens zien hoe die wandeling daar is , vorig jaar fietste ik een rondje , maar was eigenlijk wel erg druk pppfffttt
  slaap wel groet

  Like

 8. Deze zanger ken ik helaas niet. Maar deze zanger kan heel mooi zingen. Gitaar spelen kan hij heel goed. Puur genieten. Naam zeg mij niks. Heerlijk om te luisteren. Fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jeetje… In een week waarbij ik van dichtbij meemaakte wat het met ouders kan doen wanneer hun kind van huis wegloopt. Wat een toepasselijke zwijmel.
  Bekend liedje. Nooit geweten waar het over ging. Maar ik vind het mooi.
  Het kind is overigens weer thuis. Er is een lange weg te gaan.
  Maar ik heb het volste vertrouwen dat het bij hun goed gaat komen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij het kind in dit lied kwam het tenslotte ook goed. Laten we hopen dat het met de ouders en het kind waar jij het over hebt ook goed komt.
   Lijkt me vreselijk als zoiets je overkomt.

   Like

Reacties zijn gesloten.