Passie

Wat is passie? Passie is, hoe toepasselijk op dit moment, een beeld, een schilderij, een kunstwerk dat de lijdensweg van Jezus uitbeeldt. Vergeet daarnaast niet muziek die de passie ten gehore brengt. De allergrootste kunst in de muziek, zeker hier in Nederland, is de Mattheūs Passion van J.S. Bach. Voor mij en voor velen naast mij is die passiemuziek weer een passie voor ons. Muziekanten zangers en zangeressen werpen zich gepassioneerd op de passiemuziek om ze zo gepassioneerd mogelijk te vertolken terwijl anderen zich onder laten dompelen in de muziek van de passie die zij met zoveel passie beluisteren, bewonderen, bestuderen en tot zich laten komen.
Daarom denk ik dat het thema niet geheel zonder reden en met veel passie gekozen is voor deze tijd van het jaar waarin passie een grote rol speelt.

wp-1555676629628..jpg

Dit gepassioneerde verhaal is een schrijfopdracht van Melodyk.nl
 (schrijf een verhaal over passie in 150 woorden)

 

20 gedachten over “Passie

 1. P E R F E C T !!!!! en je hebt helemaal gelijk. de keuze was inderdaad daarom zo gemaakt….echter niet door mij ook zo ingevuld omdat ik verwachtte dat jij dat wel zou doen….

  Geliked door 1 persoon

  1. Gistermorgen zag ik pas wat de opdracht was en las de reacties eronder. Alle bellen gingen rinkelen, hier moet je wat mee, hier moet je wat mee.

   Like

 2. Het mooiste wat er is, is een passie hebben. Blij dat ik er ook een heb, ook al staat ze even op een laag pitje, maar dat komt binnenkort wel weer goed. Ik heb geduld. Het komt vaak als ik het niet verwacht.
  Mooi is ook jouw passie voor de passie van Matheus!

  Geliked door 1 persoon

 3. ja helaas AnneMarie , zijn er alle jaren weer idioten of uitslovers die de zee in gaan , niet nadenkend 😦
  die vissen pps was in warm water dacht ik , maar ja daar heb je weer haaien hihi
  ik blijf wel aan wal , nee was geen wandeling hoor , een klein fietsrondje 🙂
  en wat het dit weekend wordt zie ik nog
  wens je in iedergeval veel wandel plezier en een fijn paaswekend
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Het verhaal heeft al zoveel kunstenaars geïnspireerd door de eeuwen heen en wat je zegt nog steeds actueel. De hele bijbel is een inspiratiebron en spreekt sterk tot de verbeelding.

   Like

Reacties zijn gesloten.