Wandeldagje

Het moest er maar weer eens van komen, mezelf bewijzen of was het voor de gemoedsrust?
Het trainen voor de 4-daagse schiet maar niet op.
De zaterdagen bij de wandelclub lukken me niet om mee te wandelen dus dan moet je wat anders verzinnen om aan de broodnodige kilometers te komen.
Samen met de echtgenoot wandel ik minimaal een keer in de week ongeveer 10 tot 15 km. maar de kilometers moeten zo langzamerhand opgevoerd worden tot 40 km.
Tot nu toe heb ik één keer 30 km. gelopen, tijd om eens flink aan de bak te gaan dus.

Dinsdag heb ik daarom één van mijn favoriete wandelingen op het programma staan.
Van Ede naar Arnhem en terug. Door het bos richting landgoed ‘Planken Wambuis’ om bij restaurant ‘Planken Wambuis’ een koffie met appelgebak te scoren. Zo hak ik mijn wandeling in stukjes waardoor het te overzien is. Veertig kilometer lang alleen op pad is een aardige uitdaging, vandaar het in stukjes hakken.

Waarom door het bos? Reetjes kijken, luisteren naar de specht, in de verte de koekoek horen en kijken of de wilde paarden en de Schotse Hooglanders zich willen laten zien. Reeën heb ik wel gezien maar de rest zat te diep in het bos.

Vanaf het restaurant loop ik dan in één keer door naar centrum Arnhem. Daar zoek ik dan weer een restaurantje op om een lekkere kop koffie te drinken. Een broodje heb ik deze keer niet genomen.
Ik had nog een knoert van een krentenbol belegd met kaas bij me waar ik nog niet aan toe gekomen was. Eeuwig zonde om die weer mee terug naar huis te nemen.
Na de koffie heb ik die krentenbol op de vuist genomen en ben door de stad richting Oosterbeek gewandeld.

De Rijn is een paar kilometer lang te zien maar daarna buigt hij af en loop je door het centrum van Oosterbeek. In Oosterbeek ben ik afgeslagen richting het station van Oosterbeek. Daar aangekomen had ik nog geen 40 km. erop zitten dus door naar Wolfheze langs het spoor. Op naar het volgende station.

Bij Wolfheze was ik het eigenlijk wel zat. Verder lopen naar Ede betekende nog 10 km. wandelen terwijl ik er al 34 op had zitten. Dan zou ik ver over de 40 km. komen. Dat trok me niet zo erg en omdat de echtgenoot al had laten weten dat hij thuis was heb ik hem gebeld om me op te laten halen.
Ondertussen ben ik hem tegemoet gelopen zodat ik nog even een aantal kilometers erbij kon pakken.
In totaal stond de teller toen ik in de auto stapte op 36 km. en daar was ik best tevreden over.

36 gedachten over “Wandeldagje

 1. Ik vind 36km meer dan behoorlijk. Als je dat kan, kan je 40 ook aan. Goeie oefening! En, weet ik uit ervaring, door een mooi gebied. Ik ga niet zeggen dat je Nijmegen straks met twee vingers in de neus loopt. Dat doet vrijwel niemand, en laten we wel zijn, het is ook geen gezicht! 🙂 Maar het gaat weer lukken, dat zit er zeer dik in.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo begint het wel te voelen ja dat het goed gaat komen. Toch om de een of andere domme reden komt die twijfel ieder jaar weer terug en moet ik mezelf steeds weer even testen.

   Geliked door 1 persoon

 2. klasse AnneMarie
  en het is daar zo mooi om te wandelen , puur genieten in de bossen , als ook op de heide van het Planken Wambuis , ik ben blij dat voor je dat deze training goed is verlopen
  of het genoeg is , weet jezelf het beste

  fijne avond groet , Karel

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was voor dinsdag genoeg maar je moet door blijven gaan tot de 4-daagse. Ik heb nog een uitdaging voor na de 4-daagse en dat lijkt er goed uit re zien.
   Wat dat vertel ik nog wel een keer.

   Geliked door 1 persoon

   1. ja je hebt nog wat te gaan hé voor je die 4 daagse getraind begint pppfffttt
    maar je hebt de ervaring , dus mijn vermoeden is dat het goed komt
    we horen wel wat je van plan bent

    Geliked door 1 persoon

  1. Begrijp ik hoor. Het is ook best wat. De eenzaamheid los ik een beetje op door naar iets leuksof lekkers toe te lopen. Dan mag ik even van mezelf. En met muziek heerlijk luisteren zonder dat iemand het onderbreekt.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ja dan is een dag zo wandelen al een hele klus laat staan 4 dagen. Voor mij ligt de max echt wel op een km of 10 of zo uitlopend naar 15. Ik hoop voor je dat het allemaal gaat lukken. En ja onderweg hier en daar even wat lekkers helpt wel ;).

  Geliked door 1 persoon

    1. Bij jou kun je denkmik ook goed wandelen.
     Het is heerlijk en wordt op den duur vanzelf verslavend en vaak wil je meer en de uitdaging aan gaan.

     Geliked door 1 persoon

  1. Klopt. De eerste uren doe ik het zonder muziek en daarna doe ik mijn oortjes in en luister een of andere podcast. Ik kom meestal moe maar relaxed terug van zo’n wandeling.

   Geliked door 1 persoon

  1. Moet wel, anders kan ik die 4-daagse wel op mijn buik schrijven. Ik heb gezien wat dat met je doet als je af moet haken.
   Dan maar alleen trainen.

   Like

 4. ha die AnneMarie
  ja net voor Cadsand Bad kwam ik bij de Noordzee , de rest van de wandeling is enkel langs de kust of er in ieder geval dicht bij
  maar wat je zegt , het is een heerlijk gebied om te wandelen
  wat Matroos zegt morgen de 2de wandel dag , kust en net achter de kust 🙂
  fijne middag groet

  Geliked door 1 persoon

   1. mij ook hoor , de benen willen al weer
    volgende grote wandel plan is Schiermonnikoog
    tussendoor zie ik nog wel 🙂
    fijne avond groet

    Geliked door 1 persoon

  1. Je leert wel alleen lopen als de trainingen aan je voorbij gaan. Wandelen, erop uit trekken is echt mijn ding en dan vind je altijd wel een oplossing om te kunnen gaan.

   Like

Reacties zijn gesloten.