Te voet van Ede naar Utrecht

Afgelopen dinsdag stond er weer een training op de planning. De niet  gehaalde 40 km. van vorige week moest opnieuw. Achteraf toch niet helemaal tevreden over het aantal kilometers plus dat aanstaande week er niet veel van trainen terecht zal komen moest die 40 km. overnieuw en gehaald worden.
Het plan was om van Ede naar Utrecht te wandelen. Google gaf 41,2 km. aan. Iets meer dan 40 km. Eèn dag tijdens de 4-daagse is ook meer dan 40 km. het moest kunnen.

P1150453 (Small)Nog net geen 6 uur in de ochtend, bewolkt en bij een van temperatuur 11,8° stapte ik het huis uit.
De dag zou verder bewolkt blijven en de temperatuur laag. Niet het gezelligste weer maar om te wandelen was het prima. Na ongeveer 12 km. kwam er zelfs laaghangende bewolking opzetten. Door de miezer regen werd het nat en nog kouder. Goede kleding in laagjes opbouwen is dan onontbeerlijk.

De ‘kortste’ weg om van Ede naar Utrecht te wandelen is langs het spoor. Redelijk makkelijk om je weg te vinden. Spoorlijn in de gaten houden en je komt er bijna vanzelf. Wel even doorstappen natuurlijk.
Op naar het eerste station Veenendaal – De Klomp, langs het Grebbelinie-bezoekerscentrum richting Maarsbergen. Even moest de kaart erbij komen om te zien of ik het spoor over moest of de Parallelweg langs het spoort moest volgen om in Maarn te komen. In Maarn voor de eerste keer koffiebreak. Daarvandaan richting Austerlitz. Daarna kon ik fiets- of wandelroutes volgen tot aan Zeist.

 

Na Austerlitz ging het richting Zeist waar Wim zich bij mij zou voegen om het laatste stuk met me mee te lopen naar Utrecht. Bleek nog even een dingetje om elkaar in Zeist te treffen. Ik had een andere route vanaf Austerlitz genomen dan we besproken hadden waardoor we het spoor even bijster waren.
Uiteindelijk lukte het natuurlijk wel waarna we de hereniging met een bak koffie met gebak gevierd hebben. 😉

Vanaf  Zeist ging het verder richting Bunnik. Bij Bunnik vroegen we ons af hoe we nu verder wilden. Je kunt daar vandaan vrij makkelijk rechtstreeks naar Utrecht lopen maar dan loop je langs een doorgaande weg. De andere optie was om het Jaagpad langs de Kromme Rijn te volgen. P1150553 (Small)Het Jaagpad is een prachtige route die we al eens in omgekeerde richting hebben gelopen. Daar hadden we beiden wel zin in.
Het probleem was dat het nogal om is vergeleken met de rechtstreekse verbinding. Voor Wim niet zo erg maar ik had al 32 km. in de benen zitten. Wat te doen?
Mijn benen en voeten voelden nog aardig goed mede door het weer. Wanneer het warm en benauwd is is de belasting voor het lichaam veel zwaarder.
Het Kromme Rijnpad is zoveel leuker, 3x raden wat het werd. Precies het Jaagpad langs de Kromme Rijn.

Langs het Kromme Rijnpad is zoveel te zien en is zoveel afleiding dat ongemerkt kilometers en tijd voorbij vliegen. Aan de rechterkant doemde voetbalstadion Galgenwaard op. Vanaf Galgenwaard is het nog ruim 3 kilometer voordat je in de stad bent. Tegenover het stadion stond gelukkig een bankje zodat we een kleine pauze konden nemen. Fles water leeg gedronken, voetjes iets rust gegeven en weer verder richting het centrum.
Om 17.00 uur ploften we tevreden neer op een terrasje om van een verdiend drankje te kunnen genieten.

(tekst gaat onder foto’s door)

 

Mijn horloge was op het Kromme Rijnpad gestopt, de accu is niet groot genoeg om het meer dan 12 uur vol te houden. Ik ontdekte te laat dat hij ermee gestopt was en heb snel Strava op m’n telefoon aangezet.  Ik moest thuis kijken om het precieze aantal te kunnen berekenen. Voor zover ik het kon zien waren het zeker meer dan 46 kilometers.
Thuis nagerekend,  bleek op een paar honderd meter na 50 km. aangetikt te zijn.
Wauw, in mijn stoutste dromen had ik niet durven dromen. ooit 50 km. te zullen lopen op één dag.

Zin om alle foto’s van mijn wandeling te kijken? Klik dan HIER

P1150598 (Small)

40 gedachten over “Te voet van Ede naar Utrecht

  1. Als je me voor 6 jaar terug zou zeggen dat ik 50 km. ging lopen had ik ze echt voor gek verklaard.
   Door de 4-daagse te wandelen bouw je toch wel een wandelconditie op die niet zomaar verdwenen is.

   Geliked door 1 persoon

 1. Wat een knappe prestatie. Je bent goed bezig. Het is ook een prachtige omgeving om daar te wandelen. Het zou voor mij ook geen straf zijn, maar 40 km is toch wel heel ver. Chapeau!

  Geliked door 1 persoon

  1. 40 km. is ook ver maar naarmate je meer wandelt kun je steeds meer kilometers aan. Dat gaat eigenlijk vanzelf. Je moet jezelf wel af en toe flink uitdagen en dan blijk je meer aan te kunnen dan verwacht.

   Geliked door 1 persoon

 2. ha die AnneMarie
  als ik een petje op had , zou ik deze diep afnemen 🙂
  grote klasse om dat te volbrengen
  ik kom in de tekst en bij de foto’s bekende namen en plekken tegen , welke ik ook wandelde
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit was mijn plannetje voor dinsdag. Had op beter weer gehoopt maar helaas. Was wel prima wandelweer.
   Dat zal best dat je bekende namen tegen bent gekomen. Met een beetje geluk waren we elkaar tegengekomen. Als het weer beter was geweest tenminst.

   Geliked door 1 persoon

 3. Je foto’s zijn prachtig! Ik heb ze allen bekeken.
  Ik doe je deze prestatie nog niet na in 5 dagen….. Fascinerende prestatie, dikke pluim!

  Geliked door 1 persoon

  1. Het eerste gedeelte was voornamelijk bos en niet zoveel te zien. Vanaf Zeist werd het anders en meer te zien. Dat scheelt aanmerkelijk. Je hebt dan meer afleiding waardoor het sneller lijkt te gaan. Het weer zat ook mee. Bij teveel warmte gaat het ook niet zo makkelijk.

   Geliked door 1 persoon

 4. Bijna 50! Jemig. Gefeliciteerd. Het is waar wat je schrijft, naarmate je vaker loopt wordt het gemakkelijker. Gisteren was ik ook op wandel, zoals een gewaardeerde Vlaamse blogster het vaak schrijft, en het was verder dan ik dacht, maar geen probleem (lang geen 50 trouwens!) Ik heb je wandeling op de kaart gevolgd. Leuk om virtueel weer eens in die contreien te lopen. Voor het wandelen, en vast ook voor veel andere zaken, woon je in een schitterend gebied!

  Geliked door 1 persoon

 5. We zitten hier perfect. In het midden van het land, je kunt alle kanten van Nederland en zelfs Duitland op.
  Daarnaast hebben we hier (nog) veel natuur. Voor een wandeling of fietstocht hoeven we niet ver te gaan.
  Dat doen we soms wel omdat we meestal naar het water willen maar hier redden we ons prima.

  Geliked door 2 people

 6. ben blij dat de foto’s een aardig beeld geven , ik heb genoten op dat eilandje 🙂
  en zal ik morgen in Rotterdam ook weer doen

  Geliked door 1 persoon

     1. had ik 🙂
      wandelde net ff 18 KM in Rotjeknor , heerlijk weer en veel te zien
      nu slapen , morgen apies kijken 🙂
      slaap wel groet

      Geliked door 1 persoon

      1. Das best veel 18 km. Ondertussen kijken en foto’s maken natuurlijk.
       Morgen lekker naar d Apenheul. Veel plezier en doe iedereen de groeten van mij.

       Geliked door 1 persoon

       1. het was draaien en keren , zo men in de koers zegt , 2 x fout gelopen door gebrek aan straatnaam bordjes hihi , ach al in al vond ik deze Brandgrens route fijn om te lopen , en vanmiddag dan nog een extra rondje over Noodereiland en Kop van Zuid
        nu slapen en morgen apies kijken
        zal de groeten over brengen
        voor nu slaap wel

        Geliked door 1 persoon

  1. Hoe langer je bezig bent met wandelen des te beter het gaat is mijn ervaring. (En natuurlijk een goede gezondheid)

   Like

  1. Foto’s maken geeft de nodige afleiding natuurlijk en je komt in de 50 km. Natuurlijk wel wat tegen. Leuk om te doen en zo kan de route nog eens bekeken worden.

   Like

  1. Het viel me heel erg mee. Je voelt best wat maar ik had erger verwacht.
   De volgende morgen merkte ik het wel. Mijn hele lijf was stijf en moest op gang komen en trappen lopen was zwaar. Daaraan merk ik vaak dat het even genoeg is geweest.

   Like

  1. Het gemiddelde tempo was ook niet zo hoog. Foto’s maken neemt tijd maar je moet er ook wat van maken anders duurt het zo ontzettend lang.

   Like

 7. Knap van je AnneMarie, 50 km uiteindelijk. Je bent vast ook langs mij gewandeld 😉
  Het Kromme Rijnpad is inderdaad prachtig om te lopen! Goed dat jullie dat gedaan hebben!
  Een goede vriend van mij liep altijd in politie-uniform, maar nu hij met pensioen is niet meer en hij loopt dan ook maar de 30. Ik weet wel dat zijn trainingen voor de 40 destijds nooit langer waren dan 35 km. Was volgens hem niet nodig. Die laatste kilometers loop je tijdens de 4-daagse sowieso op adrenaline werd hem ooit in het begin verteld. Je ziet het aan jezelf, je haalt gewoon de 50 🙂 Top hoor!

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb iid aan je gedacht. Waar zoude Trees en Jan wonen? Het weer heeft afgelopen dinsdag ook een grote rolgespeeld in de lengte van de tocht.
   Ik kan niet zo goed tegen de warmte tijdens het lopen. Eén dag gaat nog wel maar als het zoals bij de 4-daagse meerdere dagen warm is dan heb ik er behoorlijk moeite mee.
   Diensdag was het fris, soms koud. Ondanks dat verbaasde het me toch wel die 50 km. Voor mijn doen best veel.

   Geliked door 1 persoon

 8. Jeetje wat een eind zeg super hoor dat je het gehaald heb. Wel fijn om nog een groot stuk samen te lopen. Vind alleen fietsen totaal niet erg maar alleen lopen is niet mijn ding. Mooie training.

  Geliked door 1 persoon

 9. Het lijkt me een prachtige route. Maar mij zou 40 km teveel zijn. Dan zou ik echt nog wel een tijd moeten trainen. Enfin, ik ben tevreden met 10 km per dag. Haal ik ook niet helemaal altijd maar dat is voor mij een haalbare uitdaging.
  Ondertussen heb je daar wel genoten en daar gaat het natuurlijk ook om. Heel leuk verslag.

  Geliked door 1 persoon

  1. 10 km. Is ook prima toch. Die afstanden komen vooral de de trainingen voor de 4-daagse. Weet niet of ik het zomaar zou doen. Door al dat trainen ben ik er wel achter dat ik graag van plaats tot plaats loop. Zou ook heel graag Santiago de Compostela willen doen b.v.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.