Wandel 2-Daagse

Eindelijk weer tijd om iets aan het digitale papier toe te vertrouwen. De boodschappen zijn weer binnen en de huishoudelijke klusjes die maar bleven liggen zijn klaar. Het kan en mag weer van mijn tweede ik.

Afgelopen weekend was ons jaarlijkse 2-daagse, georganiseerd door leden van onze eigen wandelclub.
Zoals we al jaren gewend zijn was het prima geregeld en georganiseerd. Geen omkijken naar boodschappen en koken, nee alleen op tijd klaar zijn voor de tocht van de dag.

Twee dagen achterelkaar hebben we gewandeld. Iedere dag was er keuze uit 3 afstanden.
De kortere voor de recreatieve wandelgroep. Een lange afstand voor de 4-daagse wandelaars en daar tussenin nog een wandeling voor diegenen die niet bij de 4-daagse wandelaars (wil) horen maar toch van een flinke wandeling houdt. Een tocht van 20 km.

Deze dame heeft natuurlijk 2 dagen voor de lange wandeling gekozen. De eerste dag wandelden de eerste 20 km. de middengroep met ons mee. Gezellig met een grote groep de hort op. Gezellig hoor, vooral de pauzes. Dit houdt tevens in dat het tempo enigszins aangepast is aan de niet 4-daagse wandelaars. Fijn tempo om te kletsen te fotograferen en te genieten van de dingen onderweg.

Maar de 2e dag was het even ietd anders. De 2e dag was het aanpoten. Zaterdag liepen alleen de 4-daagse lopers de lange tocht terwijl de middengroep hun eigen tocht hadden.

En dat heb ik geweten.
Meestal is het een vliegende start waarbij het tempo nog eens extra omhoog gaat als de spieren los zijn. De lopers met het hoogste tempo lopen voorop en wij, de langzamere lopers lopen er (hollend) achteraan.
Het hoogste tempo dat gehaald werd was rond de 7 km. per uur. Dat red ik voor geen meter. Met ongeveer 6 km. per uur voel ik mijzelf al een hele pief maar dat is nog lang geen 7 km. per uur. Probeer het maar eens uit op de fiets 6 of 7 km. per uur.
Ongeveer 31 km. lang heb ik het tempo van 6 km. per uur aan kunnen houden en toen was het op. Tempo lopen dan. Na de 3e rust ben ik aangehaakt en heb mij aangesloten bij de wat langzamere lopers. De laatste 6 km. heb ik het rustig aan gedaan en de snelheid van de laatste kilometers was gemiddeld 5 km. per uur. Voor dat moment snel genoeg.

Heb ik spijt dat ik mezelf op heb laten drijven door het hoge tempo? Nee beslist niet. Mijn tempo is niet zo hoog en als je jezelf zo af en toe niet uitdaagt zal het ook nooit hoger worden. Wandel je de 4-daagse dan is het niet handig je pas niet te kunnen versnellen of een uurtje een hogere snelheid aan te houden. Even uit de comfortzone, voor het goede doel.

P1160100 (Small)

 

38 gedachten over “Wandel 2-Daagse

 1. ha die AnneMarie
  je bent een klasbak 🙂
  gemiddeld 6 KM/uur is top hoor
  die 7 zal nodig zijn misschien als je de lange afstand van de 4daagse wil lopen
  ik vind het nog al wat pppfffttt
  fijne avond groep

  Geliked door 1 persoon

  1. Die 6 km. Per uur heb ik 31 km. Volgehouden. Toen was het echt op hoor. Pfff.
   Ik heb het gered en dat is best handig om te weten. Maar nu weer lekker teurg naar de 5 tot 5,5 km.
   Veel aangenamer.

   Geliked door 1 persoon

     1. zeker weten 🙂
      maar ja ik zal hooguit , zeg een km of 25 lopen of net ietsje meer , dat is mij ook goed zo 🙂
      ja Gelderland is schitterend en blijft het ook met de wolfen 🙂
      die maken minder schade aan zeg de reeën dan de auto’s 😦

      Geliked door 1 persoon

 2. 6 km per uur vind ik een knap tempo. Dat loop ik met mijn relatief korte benen ook zo ongeveer. Ik heb wel sneller gekund, tegen de 7 inderdaad, maar daar moet je voor trainen. Een goeie oefening weer AnneMarie. Laat de 4daagse maar komen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was ook helemaal klaar ma die 31 km.
   Terug naar mijn eigen tempo was best fijn.
   7 km. Per uur is veel te hard. Een moordend tempo daar komt bij dat je nergens tijd voor hebt. Alleen het lopen is dan belangrijk. Niks voor mij eigenlijk.

   Geliked door 1 persoon

  1. Moordend hoor dat tempo. Het was een goede uitdaging maar snel weer terug naar mijn eigen tempo. Dat is nog redelijk snel vergeleken bij anderen, wat dat betreft heb ik geen klagen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Hou jij maar lekker je tempo aan. Haast en spoed is zelden goed. Een hoog tempo is fijn voor even, maar als het aanvoelt als haast, dan zou ik het niet doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Misschien schrijf ik er nog over. Even zien of ik er tijd voor kan vinden. We hebben de routes vorig jaar ook gelopen alleen toen regende het pijpenstelen.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat is ook een flink tempo. Met jouw klachten kan het niet anders dan dat het nu minder is. Ik hoop dat het straks weer beter zal gaan. Hoeft misschien niet meer 6,2 km. Te worden maar weer lekker lopen wens ik je zeker toe.

   Geliked door 1 persoon

 4. Er wordt dus hard ‘gewerkt’ in en uit huize AnneMarie …

  Dappere Dodo…. als je ooit hier in de omgeving een wandel-meer-daagse doet dan slaap je maar bij mij hoor 😉

  Like

 5. Nou zeker niet slecht hoor die 6 km. per uur. Je eigen tempo lopen is sowieso beter vol te houden. Mensen zijn nou eenmaal niet allemaal even lang en ik zal met mijn 1.65 lengte iemand van 1.80 lang nooit bij kunnen houden. Uithoudingsvermogen kan wel gelijk zijn maar iemand die niet erg lang is zal er harder aan moeten trekken om aan die 7 km. per uur te kunnen komen.

  Geliked door 1 persoon

 6. ha die AnneMarie
  ja ik zelf vind elke provincie mooi
  ik liep b.v van Pieterburen naar de Pieterberg en vond het van boven naar beneden net zo mooi 🙂
  van Hoek van Holland naar Kleve idemditem alles even mooi 🙂
  zo je wel weet ontdek ik nu Zeeland en binnenkort mijn 1ste wadden eiland , kijk er naar uit 🙂

  koers groet

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat klinkt leuk zeg. Fijn dat het zo goed georganiseerd wordt, en dat er rekening wordt gehouden met de verschillende voorkeuren van de wandelaars.

  Like

 8. Denk toch dat het wel belangrijk is je eigen tempo te lopen toch hoewel zoals je zei een uitdaging is niet verkeerd. Met 6 km op de fiets val ik om hoor…;)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja klopt, zeker met jouw elektrische fiets. Het was maar een idee om het eens uit te proberen.
   Het is idd belangrijk je eigen tempo te lopen.
   Dit was enkel een uitdaging maar meer moet het ook niet worden en ook niet mee verder gaan.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik snap het, het het gisteren echt uitgeprobeerd tot 7 km terug op mijn fiets en ik ging gewoon een soort slingeren haha… gauw maar weer harder gegaan. Kan helemaal geen kwaad natuurlijk om het eens uit te proberen.

    Geliked door 1 persoon

     1. Klopt hoor als ik met vriend ga wandelen en we lopen niet te veel te klungelen lopen we ook zo’n 5 km per uur maar meestal langer. Vond het grappig om het eens uit te proberen haha.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.