Geslaagd – door voor de 4-daagse

De temperatuur op het moment van vertrek (6.00 uur) was 10,5° en zou niet veel hoger komen dan 20°
Af en toe verdween de zon achter de bewolking maar over het algemeen was het zonnig. Een paar maal was de zon wat langer weg en was een dun jasje zeer aangenaam.

Vandaag was de ultieme test of Lotte. Lukt het om 40 km. te lopen? Hoe staat haar conditie ervoor? Hoe gaan de voeten het volhouden? Eten en drinken, lukt alles onderweg?
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ja het is vandaag allemaal gelukt. Een paar blaren opgelopen, dat dan weer wel maar waarschijnlijk komt dat door de sokken.
Niet meenemen naar de 4-daagse.

Vanmorgen om 6.00 uur startten we weer. Voor de 2e keer binnen een week. Niet piepen want met de 4-daagse is het 4 x achter elkaar vroeg opstaan.
Lotte was er al snel zodat we van start konden. Op naar de eerste rustlocatie.
Hotel ‘Wageningse Berg’ We hoopten dat de koffie daar al vroeg klaar zou zijn.

Onderweg naar de koffie kwamen we nog een klein opstootje tegen. We zagen hem al langs komen, een grote oplegger met een caravan erop. Niet veel verder was hij in een bocht gestrand met zijn wagen.
Zijn vrachtwagen was te groot voor de bocht en hij kon geen kant meer op. De af te leveren caravan hing vervaarlijk naar links, de chauffeur was driftig aan het bellen om hulp. Hij durfde niet meer voor of achteruit.

Gniffelend liepen we verder en om 8.15 uur stapten we het terras van het hotel op. We werden niet teleurgesteld, de koffie was klaar en er was ook al gebak. Lotte is niet gek op gebak maar mij kun je er bijna midden in de nacht voor wakker maken.

Na het gebak bij het Lexkesveer de Rijn over via de dijk richting Randwijk. Door naar Heteren waar we de brug terug over de Rijn namen en richting Heelsum en Renkum wandelden. Na de brug wilden we naar Renkum.
In Renkum is snackbar Airborne. Een groot assortiment aan lekkernijen trok als een magneet aan ons. Koers zetten naar de hartige hap.

Het aantal kilometers wat we gemaakt hadden viel een klein beetje tegen zagen we tijdens het verorberen van ons broodje. Daar moesten we nog een lusje aan toevoegen.
Met Google Maps en beide een beetje richtingsgevoel lukt dat prima. Verder, richting de Ginkelse heide.

De schaapskooi was dicht, ik denk dat de schapen ergens op de heide liepen. Dan de Oude Rijksweg N224 maar over richting het Belgenmonument. Na een paar foto’s genomen te hebben trokken we richting de Koeweg om via de Koeweg het centrum van Ede weer op te zoeken. In totaal 38 km. en Lotte een paar blaren rijker konden we toch erg tevreden zijn over onze tocht.
Het terrasje bij de Oude Kerk bood voldoende bescherming tegen de wind waardoor we op ons gemak bij konden komen van de tocht. We waren tevreden over de afloop en gaan vol goede moed over iets minder dan 2 weken richting Nijmegen.

Zin om alle foto’s van onze tocht te zien? Klik dan HIER

42 gedachten over “Geslaagd – door voor de 4-daagse

 1. ha die AnneMarie
  grote klasse van jullie
  en aan de vele mooie foto’s te zien voor jou een makkie zou ik hast zeggen
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

   1. te snel lijkt mij niet goed
    jullie vertrekken vroeg , dus tijd genoeg , toch
    ik maak ook foto’s en dat ff stil staan vind ik niet zo erg
    maar ik denk dat ik heel anders wandel

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik sta niet veel stil om te fotograferen. Gaat meestal tijdens het wandelen maar je pas vertraagd daardoor wel.
     Wandelen we echter zo rond de 20km. Dan sta ik vaak wel stil om te fotograferen.
     Met de trainingen moet er wel een beetje vaart in zitten. Vandaar.

     Geliked door 1 persoon

     1. ja ik begrijp je goed , maar ja we zijn verschilldende wandelaars , zeker als jullie trainen voor de 4daagse
      gaat helemaal goed komen met jullie , trouwens hoe gaat de training van je dochter , ook op schema hoop ik

      Geliked door 1 persoon

      1. Dat hopen we wel. Nu is het tijd om te rusten tot de 4-daagse.
       Je moet tegen die tijd uit elkaar barsten van verveling.
       Dan ben je in vorm, uitgerust en gemotiveerd als de pest.
       Ff lekker niks dus.

       Like

  1. Het was vandaag ook een prahtige dag om te wandelen. De luchten waren ook zo mooi. Heb er nog veel meer foto’s van, de meesten heb ik er maar uit gehaald. Veel te veel.

   Like

 2. Heerlijk om zo te wandelen, de uitdaging aan te gaan of het lukt of niet, jammer van de blaren, ieder geval een pracht van een omgeving, ken het als mijn broekzak……mijn roots…

  Geliked door 1 persoon

  1. Leuk dat je het herkent. Ze had waarschijnlijk te smalle sokken aan waardoor de tenen tegen elkaar aan lagen en geen ruimte hadden. Niet meer doen dus.
   Maar ja voorlopig zit je wel met de gebakken perem.

   Geliked door 1 persoon

    1. Oeps. Veel ervaring met blaren? Haar sokken waren waarschijnlijk te smal.
     Denk je niet direct aan maar klinkt wel logisch.

     Like

     1. Zoals je zelf al aangaf, bij dunne sokken zitten de tenen strak tegen elkaar, vroeger in dienst hadden wij daarom ook dikke sokken, werkte perfect, maar volgens mij zijn er speciale pleisters voor blaren….als je schoen knelt loopt het ook niet prettig, voldoende ruimte in de neus is prettig, zelfde geldt bij sokken…

      Geliked door 1 persoon

      1. Ja klopt, die pleisters hebben we ook al.
       Weten we ook weer dat dennsokken niet te strak moeten zitten.
       Vooraf tapen doen we ook, maar somsmgaat het toch nog mis.

       Like

        1. Afplakken met fixomul of iets dergelijks. Maar dat kan ook onder de voeten of op de hakken.
         Je kunt ook hansaplast gebruiken maar dan trek je de boel vaak helemaal kapot.
         Meestal laten ze dat 4 dagen zitten en halen het na de 4-daagse er pas af.
         Het blijft vaak zelfs goed zitten tijdens het douchen.

         Geliked door 1 persoon

       1. Risico loop je in principe altijd, ligt ook eraan hoe de voeten getraind zijn op veel loopwerk, stevige schoen is belangrijk, geen speling van de voet in de schoen, maar knellen in schoen is funest, vergelijkbaar met eelt op de handen, zijn je handen ook steviger, telt ook voor de voet, ach de omgeving rond Nijmegen is mooi, voor al richting Groesbeek, dan voel je de pijn al stuk minder…….succes…

        Geliked door 1 persoon

       2. Plus als het reeds wondjes zijn, kun je groene leem gebruiken, geeft direct een korstje, droogt snel en heeft genezende werking….komt zeker goed…

        Geliked door 1 persoon

        1. Groene leem is soort klei, wordt vaak gebruikt als masker, wordt gebruikt bij dieren, grote wonden, maar mensen kunnen het ook prima gebruiken, gebruik het zelf ook, en bij mijn hond, wondjes zijn sneller genezen, plus er zit direct een laagje over de wond, heel snel droog en hard, minder gevoelig, genezend en te koop online of bij de betere drogist, geen Kruidvat dus……..

         Geliked door 1 persoon

  1. Daar langs dde Rijn vonden wij ook heel bijzonder. We kennen het daar wel maar ik denk dat het ook door het weer kwam. De luchten waren ook zo mooi om te zien en daar kon je ook ver kijken.

   Geliked door 1 persoon

 3. Het gaat allemaal goed komen, jullie zijn echt goed voorbereid. Blaren blijft een lastig probleempje maar ik neem aan dat jullie zelf spullen meenemen om ze onderweg te verzorgen , dat is beter dan de lange wachtrijen bij de EHBO tenten die er eigenlijk veel te weinig zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is 10 x beter dan die lange wachtrijen. De sokken zaten re krap denkt ze. Zat andere sokken maar toevallig vandaag deze aan gedaan. Gaan gelijk de prullenbak in want dat kun je niet hebben.

   Like

 4. Een mooie training geweest en ga er voor leuk hoor zo samen lopen. Hopelijk een beetje mooi weer zoals deze week is ideaal denk ik. Fijn dat het gelukt is samen ondanks een paar blaren. Je zei geen sokken, ga je dan in blote voeten in je schoenen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Oeps. Wel sokken maar niet te strakke. De tenen worden dan te dicht tegen elkaar aan gedrukt waardoor en wrijving ontstaat.
   Dit weer is iid ideaal, hier teken ik voor.

   Like

  1. Ja daar ben ik me van bewust. Vanuit mijnnhuis kan ik de mooiste tochten maken. Natuurlijk willen we ook wel eens wat anders zien maar hier hebben we ook al veel natuur.

   Like

 5. Nou, jullie zijn prima voorbereid. Hopelijk zijn de temperaturen tijdens de 4 daagse wat schappelijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zou wel heel fijn zijn. Ik vergat even dat regen ook heel vervelend kan zijn maar de hitte is denk ik haast erger.

   Like

Reacties zijn gesloten.