Happen en Trappen vanaf Fort Vechten

P1170923 (Small) 1Op veel plekken in Nederland kom je ze tegen, de forten, bunkers en loopgraven van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ze intrigeren me altijd enorm. Wat is hier allemaal gebeurd?Hoe hebben de mannen het hier vol kunnen houden? De groepsschuilplaatsen uit de 1e Wereld oorlog waren klein, hoeveel mannen hebben zich hier schuilgehouden tijdens een aanval van de vijand en hielden burgers zich hier ook schuil?
De laatste keer dat de Nieuwe Waterlinie in gereedheid is gebracht was voor de 2e Wereldoorlog. Toen bleken de bouwwerken van de Hollandse Waterlinie verouderd. De vijand kwam niet alleen meer over land maar vielen aan met vliegtuigen vanuit de lucht.

P1170881 (Small)

Blij waren wij dan ook met het Happen en Trappen cadeau, er bleek n.m. een Happen en Trappentocht langs een gedeelte van de Waterlinie te gaan en de start was zelfs bij Fort Vechten.
“Fietsen door loopgraven en langs forten”
Bij Fort Vechten is een tentoonstelling ingericht over de Nieuwe Waterlinie. De tentoonstelling zit niet bij het Happen en Trappen arrangement in maar wij vonden het interessant genoeg om erbij te doen.
Veel informatie wordt er gegeven over de linie en hoe de mensen het toen beleefden. Vooral de pratende poppen vond ik erg interessant. De gezichten werden op de poppen geprojecteerd en het leek soms of ze je echt aankeken. Heel knap gedaan.P1170907 (Small)

Het arrangement bestaat uit een 4 gangen menu en de tocht heeft en lengte rond de 53 km. Koffie met gebak, een voorgerecht, een kom soep, een hoofdgerecht en een toetjes in 4 verschillende accommodatie’s. De gerechten smaakten prima en de locaties waren zeer verschillend. Zo kom je op plekken waar je of geen weet van hebt of zelf nooit voor gekozen zou hebben maar dat is gevoelsmatig want er viel niets op de locaties aan te merken.

P1180116 (Small)Waar wij zelf tegenaan liepen was dat de tijd tussen het ene gerecht en het andere, voor ons enigszins aan de korte kant. Maar dat heeft waarschijnlijk aan ons gelegen. Wij vinden alles interessant en willen overal foto’s van maken en dat kost tijd. Tijd die we eigenlijk niet hadden. Er waren meer mensen die op dat moment dezelfde route reden en geen van hen hadden last van te weinig tijd. Soms had ik zelfs het idee dat ze alleen maar van eetlocatie naar eetlocatie fietsten en weinig aandacht besteedden aan de omgeving. Mensen die we gesproken hebben na afloop waren allemaal vol lof over de tocht, het eten, de bezienswaardigheden waar we langs waren gekomen, allemaal zeer de moeite waard.

Zin om alle foto’s van de tocht te kijken? Klik dan HIER

Happen en trappen: www.happenentrappen.nl

 

33 gedachten over “Happen en Trappen vanaf Fort Vechten

 1. Overal is zeker forten te zien In Nederland. Moet wel weten waar het is. Mooie plekken heb je bezoekt. Je hebt ook 4 gangen menu gegeten. Wij hebben eigenlijk nooit zoiets gedaan. Misschien later weer om te doen. Mooie foto’s.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ja je moet ze wel weten te vinden maar metdeze route lukt dat wel. Er is ook een wandelpad langs alle forten 35km. Lang. Moet je dus wel even de tijd voor nemen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Onlangs genoten ook wij één van hun aangeboden fietstochten. Ook wij waren écht enthousiast over het arrangement. We kampten wel met hetzelfde probleem(pje) als jij, nl het gevoel van tijdsnood. Soms kwamen we iets te laat aan, maar er werd nooit een probleem van gemaakt.
  Jullie deden een themaroute, wij deden een natuurroute (heide, heb ik ook beschreven onlangs)
  Volgende keer (want die komt er zeker!) ga ik ook eens kijken tussen de themaroutes.
  Je schrijven klinkt erg boeiend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Jouw happen en trappen blog heb ik gelezen en was ook zeer de moeite waard leek me. De echtgenoot wilde ook graag natuur maar ik wilde graag richting Utrecht. Zo kwamen we hierop uit. Ik denk ook niet dat ze moeilijk gedaan hadden als we ergens later aan waren gekomen maar plichtsgetrouw als we zijn wilden we niet te laat komen.

   Like

 3. ha die AnneMarie
  een interessant ritje als ik dit zo lees en zie
  ik bezocht er ook enkele op mijn wandelingen , en Marken bezocht ik afgelopen voorjaar
  vind het een prachtig systeem , al is het natuurlijk niet meer van belnag
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

   1. ja en het is mooi dat het bewaard is gebleven , zoals De Stelling van Amsterdam en de Oude en Nieuwe Hollandse waterlinie , ik zag ook van deze overblijfselen rond Bergen op Zoom , vind het prachtig

    nu mij bevalt het zonder baard beter hoor , laat het nooit meer zolang staan 🙂
    ja een mooie pps met die watervallen

    fijne avond groet

    Geliked door 1 persoon

  1. In Zeeland zagen we ze ook al en die rare bunkers die zo half boven het water uitsteken hadden we ook al eens gezien. Ik wordt daar altijd reuze nieuwschierig van. Lngs deze tocht zijn bijna alle forten te bezichtigen dus ik ben behoorlijk aan mijn trekken gekomen. Erg interessant.

   Geliked door 2 people

  1. Ik kan deze tocht aanraden hoor. We vonden het zo de moeite waard. De tentoonstelling vooraf was eigenlijk best handig. Zo wisten we al het een en ander voordat we vertrokken. Het spreekt dan nog meer tot de verbeelding.

   Like

 4. Wij hebben het ook een keer gedaan. Het trappen was leuk, het happen best lekker, maar teveel en te kort op elkaar. Ik hield er bijna een indigestie aan over.
  Deze tocht lijkt me wel mooi!

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt jjoor. Het was voor mij ook veel te veel maar dat is het nogal snel. Kostbaar vind ik het ook. De prijs kwaliteit verhouding was prima hoor maar wij nuttigen onderweg nooit zoveel.
   Het neemt niet weg dat we deze tocht echt geweldig vonden. Veel gezien, foto’s gemaakt, onderweg andere mensen gesproken en natuurlijk lekker gefietst.

   Geliked door 1 persoon

 5. Dit soort dingen heb ik nog nooit zo aangepakt zoals jij, maar meer als ik toevallig ergens kom dan loop of fiets ik tegen iets aan. Ik vind heel veel interessant. Bedankt voor de tip.

  Geliked door 1 persoon

 6. ha die AnneMarie
  deze gozer was/is een hele fijne vent
  1 x een klein wondje aan z’n voet , en net als ik dacht hij in die tijd ook nog zo van
  als de wind draaide is het weg, niet dus

  ja een pracht wandeling hé , ik ben ook weer toe aan mooie wandelingen 🙂
  te lang te warm en lui

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 7. Grappig ik had er nog nooit van gehoord en lees er nu in korte tijd twee lovende logjes over.
  Het lijkt me eigenlijk niet prettig dat de maaltijd over zoveel adressen gespreid wordt maar oke het is voor mij toch tever fietsen;-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Het valt reuze mee met de verdeling van de gerechten. Eet je alles achter elkaar dan zit je helemaal prop vol. Nu was het mooi verdeeld.

   Like

 8. Gave omgeving herken meteen de sluis bij Driel. Bijzondere plek, binnenkort daar Poolse overtocht naar Oosterbeek! Ik zou geen fan zijn van al die maaltijden overal maar het concept is leuk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was ook best veel. Het is een leuk cadeau maar zelf zou ik het niet zo snel doen.
   Ben benieuwd naar je verhaal straks over de oversteek.

   Like

 9. Mooi verslag kan me voorstellen dat het intrigerend is. Wij zouden het ook nooit op tijd halen haha. Mijn vriendin doet hier in de omgeving ook met haar nichten altijd happen en trappen. Zelf heb ik het nog nooit gedaan. Mooie omgeving daar ook.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee, dat denk ik ook niet dat je het zou halen. Te veel foto’s maken enzo. Ik vind het ook best prijzig. De drankjes kwamen er nog bij.
   Gelukkig hadden we dit gekregen.
   Het concept vind ik wel heel erg leuk. Vooral eigenlijk om cadeau te geven aan iemand die alles al heeft en toch ook een beetje sporief is.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.