42 gedachten over “6WMB – Afval

  1. Dat heb ik inmiddels ook begrepen. We kunnen bijna niet anders dan eraan meedoen. Het is soms belachelijk zoveel plastic als de fabrikanten gebruiken om ons hun waren te verkopen.

   Geliked door 1 persoon

 1. ha die AnneMarie
  ik keek nog ff in m’n archiefje , zag deze plasticsoep in maart net buiten het station van Utrecht

  klopt in steden waar kermis is op een markt heb je soms pech wat betreft het zicht op die geweldig mooie gebouwen
  vraagje , zeggen ze jou en je groepje ook wel eens ” wat vind je er aan dat gewandel , is toch saai zo vaak het zelfde ”
  oké je moet van wandelen houden , maar vervelen doet het mij nooit 🙂
  ik ben uit gerust en ga morgen weer aan de wandel in voor mij onbekend gebied
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat vragen ze ons ook wel eens. De meeste mensen gaat het te langzaam. Ze willen snel ergens zijn, kilometers maken. Moet ik wel zeggen dat we hier dicht bij Nijmegen zitten en de 4-daagse hier beslist geen onbekend evenement is. Bijna iedereen heeft wel wat met wandelen hier. Is het niet om zelf te doen dan is het wel om van de 4-daagse te smullen via verhalenof de TV.
   Hoe verder je naar het westen komt hoe ongeloofwaardiger je overkomt als je vertelt dat je van wandelen houdt.

   Geliked door 1 persoon

   1. ik woon aardig in het westen 🙂 en begrijp jullie heel goed 🙂
    maar ik herken wat je zegt , het zou te traag zijn en saai en wat al niet meer
    ik vocht vandaag tegen reuzebalsemien en brandnetels , niks saais aan 🙂
    het was een pracht dag
    nu lekker slapen , morgen rustdag
    slaap wel groet

    Geliked door 1 persoon

    1. Morgen de verjaardag van onze oudste. Niks rusten dus, maar dat geeft niet. Je kunt haar niet blijer krijgen dan een feestje te vieren met al haar geliefden. Zin in en maandag maar weer uitrusten.
     Trusten.

     Geliked door 1 persoon

 2. Dit kunstwerk verhuisd binnenkort weer naar een andere stad. Ik geloof naar Tokyo en het stond eerst in België. Het is om je bewust te maken hoeveel plastic er is.

  Like

  1. Ja klopt, het stond in Brugge. Daar heb ik het gefotografeerd. Wist alleen niet dat het de wereld over zou gaan.
   Leuke info bij het 6 woorden met beeld vethaal.
   Dank je.

   Geliked door 1 persoon

 3. Een prachtig kunstwerk, dat voor mij meteen de link legt naar de plastic soep die in de oceanen drijft. Is het de bedoeling van de kunstenaar om daar aandacht voor te vragen?
  Jij hebt er in ieder geval een goed verhaal over geschreven. Mooi!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ben benieuwd wat het in Tokyo teweeg brengt. Ik heb in totaal 11 jaar in Japan gewoond en heb zo mijn hoop en twijfels. Japan is het enige land dat de walvisvangst nog niet zo lang geleden hervat heeft. Niet voor wetenschappelijk onderzoek (wat hun eeuwenoude excuus is), maar als delicatesse.
   Ook heb ik nog nooit zoveel plastic als verpakkingsmateriaal te maken gehad als in Japanse winkels. Vragen om een papieren zak is zinloos. Iets kopen met de uitdrukkelijke wens om het oningepakt mee te nemen is nagenoeg een kansloze operatie. Mensen kijken je aan met een blik van ‘bakana gaijin’ (achterlijke vreemdeling) die in plaats van het volgen van ‘the Japanese Way’ (de Japanse etiquette) het opeens over iets onzinnigs als het milieu heeft.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ben benieuwd of we daar nog wat van horen hoe het in Japan ontvangen wordt. Dat ze weer op walvissen gaan vangen of liever al vangen heb ik ook gehoord. Middeleeuws, hebben zij geen last van hun geweten?
    Onze zoon is afglopen zomer naar Japan geweest. Door zijn verhalen is mijn wens om Japan te bezoeken aardig bekoeld. Het kan natuurlijk dat hij een eenzijdig beeld schetste maar tel daar de prijs van een dure reis bij op en ik denk toch maar niet te gaan.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.