Een gewone zaterdag in september

Eindelijk is het zaterdag 28 september. De gevreesde, geliefde en meest memorabele zaterdag van september dit jaar.
Na de echtgenoot nam deze dag een tweede (oud) collega afscheid om met pensioen te gaan. Volgens oud gebruik worden alle memorabele dagen breeduit gevierd zodat deze dag ook met veel elan gevierd moest worden.

Een heerlijk weerzien van oud collega’s en hun echtgenoten. Bijna allemaal jongens van de koude grond, niemand vanuit een gespreid bedje en dat schept een band, evenals het feit dat alle kinderen de deur uit zijn en kleinkinderen de grootste gespreksstof vormen. Wij hebben geen kleinkinderen maar wij hebben wel onze oudste beperkte dochter, die er overigens ook bij was. Zij blijft de gemoederen bezig houden, naast onze tweeling. Het gemis aan gespreksstof over kleinkinderen wordt vanzelf opgevuld.

Alles en iedereen moet even bijgepraat worden. Omdat bijpraten nooit lukt op zo’n feest, daar heb je wel enkele dagen voor nodig worden er afspraken gemaakt om thuis verder te praten. Banden aan halen van oude vriendschappen. Vriendschappen die vanaf het begin ontstaan zijn en nu door pensioen en andere banen dreigen te verwateren.
We hebben allemaal het nodige meegemaakt en daar willen we toch graag nog een keer uitgebreid op terug komen.

Terug naar huis pink ik haast ongemerkt een traan weg.
Dit was fijn en had ik niet willen missen maar van mijn wandelkluppie waren ze deze zaterdag wandelend van Barneveld naar Amsterdam, 60 km. en daar had ik ook zo graag bij willen zijn. Samen met een collega wandelaar heb ik de wandelkalender van de club gemaakt. Ik heb het zelf gepland maar de datum was niet in mijn agenda te passen. Een andere keer maar weer.
Niet meer aan denken. Volgend jaar ga ik gewoon mee. Er staat tenslotte niemand op de nominatie om met pensioen te gaan.

Dat waren er 2 op een dag maar er was nog meer. Een uitnodiging waar ik graag gehoor aan had gegeven. De Burgers Zoo dag met Melody en haar genodigden, een blogfeestje. Zult u misschien denken dat is toch niet zo belangrijk. Nee dat is het niet maar wel heel gezellig en toch ook weer die band met mensen met een gezamenlijke interesse en hobby.

De dag is voorbij en ik kijk met plezier en weemoed terug op een mooie en fijne zaterdag in september.
Volgend jaar hoop ik dat september 6 zaterdagen heeft.

P1180226 (Medium)

28 gedachten over “Een gewone zaterdag in september

 1. ha die AnneMarie
  leuk hé die pensioen feestjes , ik had er onlangs ook weer 1 , fijn om de oud collega’s weer te treffen
  en oude koeien uit de sloot te halen hihi
  ja ik kan begrijpen dat je ook graag had willen mee wandelen , nu wat je al zegt volgend jaar maar weer
  en Burgers Zoo loopt ook niet weg 🙂 en het is zo 10 januari in Rhenen 🙂
  fijne zondag groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha. Super. Jij bent er 10 januari ook. Ik verheug me er al op.
   Ja die feestjes zijn heel fijn. Beetje oude jongens krentenbrood en dat smaakte toen en nu nog naar meer.
   Goed dat je een abonnement hebt genomen. Je gaat er vast veel plezier van krijgen.

   Geliked door 1 persoon

   1. ja Melody vroeg of ik een agenda in de mobiel heb en of ik die dag vrij was hihi
    ik geniet ook op die feestjes , heb goed contact met de oud collega’s
    zeker mooi dat abonnement met een forse korting 🙂 zoiets mag ik wel
    het is enorm groot daar , mooi ingedeeld ook
    ja ik maak zoveel foto’s , blijft altijd wel wat over hihi
    ben blij met je reacties
    smakelijk en fijne avond

    Geliked door 1 persoon

 2. Dit soort dagen, pensioen en andere levensmomenten moeten opgemerkt worden en niet zomaar voorbij gaan. Zo geef je een leven vorm. Ik ga voor volgend jaar zes zaterdagen in september voor je regelen AnneMarie. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Je bent een schat. Dat we naar het feestjes moesten stond als een paal boven water. En het was ook fijn om iedereen weer te zien.
   Ik hoop volgend jaar weer fit genoeg te zijn en dat de tocht opgenomen wordt in de jaarlijks terugkomende agenda.

   Geliked door 1 persoon

 3. Altijd heerlijk om oud-collega’s en vrienden terug te zien. Wij hadden op dat gebied ook een TOPWE. En je er even terug echt bij mogen voelen, zalig.
  Bedoel je 60 km wandelen op 1 dag???

  Geliked door 1 persoon

 4. Teveel keuze is lastig… Ik hoop er ook een keer te kunnen bij zijn in de zoo. Momenteel moet ik teveel werken en heb ik er geen tijd voor. Het is ook een heel eind rijden en dat is niks voor mij.
  In ieder geval genoot je van een mooie zaterdag. We zien elkaar ooit weleens op zo’n blogmeeting!

  Geliked door 1 persoon

 5. Noem dat maar een gewone zaterdag, me dunkt genoeg te doen. Maar de mens kan niet alles hebben en met pensioen gaan doe je maar één keer, toch? Dank voor je compliment onder mijn verhaal over lezen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pensioen moet je doen, zeggen ze, dus dat moet gevierd worden. Het enige is natuurlijk dat het jammer is dat je niet ook tegelijkertijd nog iets anders kunt doen. Suts is leif, zal ik maar zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Nou zó gewoon was die zaterdag dus niet. Keus kunnen , nou ja moeten is lastig, uit wel drie fijne mogelijkheden is niet zo gewoon, dat is luxe. Maar volgens mij heb je de beste keuze gemaakt want zo’n pensioneringsfeestje is natuurlijk geen regelmatig terugkerend feestje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee dat komt niet meer terug en uit ervaring van de echtgenoot weet ik dat het heel fijn is als je collega’s op je afscheidsfeestje komen.
   De beslissing was snel genomen maar de andere 2 bleven wel de hele dag in mijn hoofd zitten

   Like

 8. Jij had echt een druk weekend zeg! Fijn dat je ook nog op mijn feestje aanwezig was! Ondanks het weer heb ik een prachtige dag gehad, fijn dat je er was!

  Like

 9. ojee die monteurs treffen het dan niet , maar het kan net zo zijn dat ze het werk doen in een opklaring 🙂
  ja pracht pps hé
  alvast een slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Daarom. Er was ook geen twijfel mogelijk dat we daar naartoe moesten. Het was best wrang dat die andere 2 nu net ook op die dag moesten vallen.

   Like

 10. Begin september is hier ook altijd zo wordt er meestal zoveel georganiseerd. Ik weet het nog van toen ik voor de krant werkte. Kon gewoon niet overal zijn. Tja en dan is het soms keuzes maken.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.