Waar gaat de reis naartoe? Reislust

Onze reislust is er altijd geweest. Voordat we elkaar leerden kennen had de echtgenoot al de nodige vakanties achter de rug en ik zag mezelf al in Zuid-Afrika als verpleegkundige werken. Het enige probleem dat ik toen zag was mijn blanke huid en rode haren. Hoe moest dat in zo’n warm land als je een blanke bleekscheet uit Nederland was. Jeugdig als ik was maakte ik me daar natuurlijk verder geen zorgen over. Eerst die verpleegsters opleiding en dan zag ik wel weer verder.
Die verpleegstersopleiding is er nooit van gekomen. Een halfjaar heb ik het volgehouden en toen was het wat mij betreft klaar, of eigenlijk wat ons betreft was het klaar.
Vaste verkering en gebonden aan allerlei domme regeltjes opgesteld door het ziekenhuis waar ik mijn opleiding volgde ben ik er uiteindelijk mee gestopt. De directrice heeft daarna nog even flink met slechte referenties rond gestrooid. Natuurlijk ben ik toch goed terecht gekomen. De verpleegstersdroom in Zuid-Afrika was hiermee wel beëindigd.

Het heeft lang geduurd voordat we grotere vakanties zijn gaan doen. Eerst huisje boompje beestje en als alles op orde is dan gaan we aan wat grotere vakanties denken. Bij dat huisje boompje beestje hoorden kinderen en die kregen we gelukkig. Dat vakanties daardoor op een laag pitje kwamen te staan deerde ons totaal niet. We waren blij en druk met de kinderen en zijn jaren om praktische reden niet op vakantie geweest.
Toen de kinderen redelijk zelfstandig waren hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn vertrokken voor een week vakantie met ons jonge gezin.
Dat is goed bevallen en hebben we jaren volgehouden. Bijna alle vakanties hebben we toen in Duitsland gevierd. De wens om een grotere reis te maken bleef aanwezig maar werd gewoon in de ijskast gezet. Bij leven en welzijn kwam dat wel een keer.

De eerste keer dat we zonder kinderen op reis zijn geweest was de oudste 13 en de andere 2 kinderen 11. Een hele onderneming om thuis alles te regelen maar het lukte en dat jaar vertrokken we voor een midweek naar Parijs.
Dat hadden we nooit moeten doen want toen was het hek van de dam. Het smaakte zoet en we wilden als het even kon meer, veel meer. We zagen verre en spannende oorden aan de horizon gloren, hier wilden we meer van proeven.
Het duurde nog ongeveer 6 jaar voordat we onze volgende reis zonder kinderen maakte.

DSC00088 (Small)

50 gedachten over “Waar gaat de reis naartoe? Reislust

 1. Fijn om je hier terug te lezen. Ik was een beetje bezorgd….., maar je klinkt…..reislustig 🙂
  Nieuwe plannen in de maak?
  Reizen is heerlijk, maar niet altijd evident. Ook wij liepen ooit met Afrikaanse plannen rond, we zouden er gaan les geven, het is er nooit van gekomen….

  Geliked door 1 persoon

  1. Dag Omabaard. We zijn net terug van vakantie. Afgelopen zondag waren we weer thuis van een 19 daagse reis.
   Ik wilde het niet op mijn blog zetten dat we weg waren maar Melody en Karel wisten er van.
   Waar we naartoe zijn geweest laat ik nog even in het midden.

   Like

   1. Bij ons lagen de papieren zelfs al ondergetekend klaar om te versturen. En toch was er plots iets dat ons belette te gaan. Wat? Ik weet het eigenlijk niet. Want we zouden samen gaan, man en ik, net na onze studies.

    Geliked door 2 people

 2. ha die AnneMarie
  dus je droom ging niet door , misschien jammer misschien wel goed , je zal het nooit weten
  een gezin stichten neemt veel vrije tijd en dus geen vakantie , maar nadien gelukkig wel
  en nu kwamen de langere reizen samen weer , en wie weet wat er nog in het verschiet ligt
  welkom terug groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha, je bent weer in beeld. Verstandig om niet online te zetten dat je niet thuis bent. Je weet maar nooit. Benieuwd waar je was en naar reisverhalen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, begrijp ik.
    Toen ik pas was afgestudeerd wilde ik ook les gaan geven in Afrika, maar mijn lief was er niet voor te vinden. En we konden niet zonder elkaar. Dachten we… 😁 In ieder geval ben ik nooit in Afrika geraakt en nu interesseert het mij niet meer. We vertrekken vrijdag naar Groningen en daarna afzakken via de Veluwe. Safari in Nederland. Niets verkeerd mee. Ik kijk er al naar uit.

    Geliked door 2 people

    1. Safari in Nederland kan heel goed. We hebben weer mooie dingen gezien maar ben weer blij thuis te zijn.
     Het lijkt alsof we allemaal naar Afrika wilden in onze jeugd. Maar weinig hebben het echt gedaan.
     Mocht je op de Veluwe zin in koffie hebben, kom gerust langs.

     Geliked door 1 persoon

 4. Gelukkig daar ben je weer , maakte me al zorgen . Snap wel dat je niet breeduit gaat schrijven dat je weg bent, maar dat waren we dus niet gewend van je;-)
  Het zal in de zusterhuizen nu ook wel wat soepeler geregeld zijn maar destijds voelde men zich verantwoordelijk voor de jonge meisjes.

  Like

  1. Melody en Karel wisten dat ik weg was. Best lastig om te bedenken wat ik moest doen maar ik ben weer terug.
   Hier en daar begon men de meisjes wel te laten gaan (niet intern) maar daar was in het ziekenhuis waar ik begon nog totaal geen sprake van.
   Best jammer maar ik had ook geen zin om 3 1/2 te wachten voordat we konden trouwen.

   Like

   1. Het is ook geen verplichting het te laten weten. En er zijn er wel meer die soms ineens een tijd niet bloggen maar dat wéét je dan meestal wel. En volgende keer denk ik gewoon,” o leuk die is op stap.”

    Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben niet zo heel reislustig. heb ook weinig met vliegen. Wij gingen jaren met de boot op vakantie heel mooi. Ben wel twee keer wezen vliegen dan heb ik dat ook meegemaakt maar haha. Wel met zus diverse stedentrips gedaan en Rome staat nog op mijn lijstje. Momenteel ga ik meestal met Wim gewoon lekker een weekje Nederland (ook mooi) en met mijn zus een stedentrip of zo. Vind het genoeg.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.