Waar gaat de reis naartoe? Grote reizen

De kinderen werden groter en zelfstandiger. Echte grote reizen maakten we (nog) niet. Kinderen die studeren kosten flink geld. De echtgenoot werkte zich een slag in de rondte en ik kon weer uithuizig gaan werken. Vakantiedagen vielen slecht te plannen door onze banen en weer werden de grote vakantieplannen voor ons uit geschoven.
Ook toen was dat geen enkel probleem. We hadden allebei plezier in ons werk en de kinderen woonden nog thuis. De behoefte om lang en ver weg te gaan was niet zo sterk  dat we er perse werk van wilden maken. Onze tijd zou nog wel komen.

Het duurde tot aan het pensioen van de echtgenoot voordat we onze eerste grote reis maakten. Die reis ging gelijk voor 3 weken naar China, een bijzondere ervaring en een bijzonder land dat we niet snel zullen vergeten.
Zo hebben we nog een paar reizen gemaakt waarvan de meeste mensen zich af vroegen waarom we nu precies naar dat land wilden.
Tja, geschiedenis, lezen over landen die ons bezig hielden en interesse in andere culturen maakte ons nieuwsgierig om de minder voor de hand liggende landen te bezoeken. Later kwamen de reisprogramma’s op TV erbij die het verlangen om landen, steden en/of natuur met eigen ogen te gaan zien aanwakkerde.

Echte globetrotters zijn we niet geworden. Drie verre landen stonden op ons lijstje en daar zijn we geweest. Door onze tweede dochter kwam daar nog een vierde land bij en toen bleef het een tijdje stil. Voor dit soort reizen moet flink in de buidel getast worden en het geld konden we wel voor andere dingen gebruiken. Op is Op.

Onze eerste grote reis is nog geen 10 jaar geleden maar de jaren gaan wel door. Onze reislust is tot nu toe nog niet gedoofd. Gelukkig niet, maar het leven gaat wel door en we worden er niet jonger op. Ondanks sommige mensen denken dat we tijdloos zijn.
Dus, dit jaar weer grote reis maken? Nu zijn we nog gezond en kunnen we beiden nog goed uit de voeten. Wat de toekomst gaat brengen weet niemand maar misschien moeten we het nog maar eens proberen. De echtgenoot dacht er ongeveer hetzelfde over. Dit jaar gaan we nog iets bijzonders doen en daarna zien we wel verder.

Maar waar gaan we dan naartoe? Ik had wel een idee maar dat zag de echtgenoot niet zitten dus ik wachtte maar af wat er op ons pad zou komen.

Lees het hele verhaal van Waar gaat de reis naartoe?
Reislust

44 gedachten over “Waar gaat de reis naartoe? Grote reizen

  1. Ja zeker. De reacties waren zo divers. Iedereen dacht er wat van te moeten vinden en ik dacht: hier ga ikeen verhaal van maken, dit is niet standaard.

   Like

 1. Spannend ja! Jullie hebben gelijk, je moet het nu doen want je weet nooit of het er anders nog van komt. En ook: hoe langer je kunt nagenieten, hoe waardevoller zo’n reis zal blijken te zijn.We worden er niet jonger op. Als lichaam en geest het nog aankunnen (of beter: er naar uit zien!) en de portemonnee sputtert niet tegen, dan staat niets een nieuwe ervaring in de weg. Ik ben benieuwd naar wat het gaat worden!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hoop dat ik jullie niet teleurstel met mijn verhaal. Onze omgeving reageerde van verbaasd tot geïrriteerd toen we het vertelden. Zodoende bedacht ik ‘dit is een verhaal, dit is niet standaard’

   Geliked door 1 persoon

 2. Je maakt ons echt wel nieuwsgierig. Als ik het goed begrijp, schrijf je over wat ondertussen voorbij is. En de bestemming is hopelijk goed meegevallen.
  Benieuwd naar je verhaal. Je houdt de spanning er flink in👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, we zijn iets meerdan een week terug. Hoe het geweest is moet ik nog schrijven maar de dagelijkse beslommeringen nemen alweer zoveel bezit van ons dat het er nog niet van gekomen is. Dit stond al klaar

   Geliked door 1 persoon

 3. ha die AnneMarie
  mooi te lezen over die grote reizen , een paar gemaakt en nog wat in het verschiet
  ja andere culturen kennen leren is een mooi iets , al kan dat tegenwoordig zonder te reizen 🙂
  ik reis ook graag ,maar ja die portemetnix hé hihi
  we kijken uit naar het verslag

  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja die portemetnix begint zo wel in zicht te komen. Er is zoveel meer waar het aan besteedt miet worden. Feit blijft dat we zo af en toe graag iets groots doen aan reizen.

   Geliked door 1 persoon

   1. mogge AnneMarie
    er is ook in ons kleine landje veel te genieten , al is dat ook erg duur hier en daar
    langzaam opbouwen naar weer een grotere vakantie
    geniet de dag

    Geliked door 1 persoon

  1. Dat heb je goed bekeken om al te gaan. Ons gezin is verre van standaard gezin (geweest) waardoor we ook nooit de standaard volgorde kunnen volgen. Gelukkig zijn we tot nu toe met een goede gezondheid gezegend en kunnen het nog doen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Mooi dat de landen die jullie op jullie verlanglijstje hadden staan ook bezocht hebben. En ik vind het ook mooi om te lezen dat jullie telkens tevreden zijn met hoe het leven is, en leven binnen de mogelijkheden die er zijn : )

  Geliked door 1 persoon

 5. Reuze benieuwd waar je ons mee gaat verrassen. De fa. F. heeft binnen Europa veel gereisd en heeft daar geen seconde spijt van. Ook in de VS hebben we een en ander gezien, een niet te vergeten ervaring. Wij zijn inmiddels gedwongen het wat rustiger aan te doen, maar ook dat is geen straf na alle reizen die we wel hebben kunnen maken.
  De caravan gaat waar wij gaan …
  Ik zou zeggen aarzel niet te lang als Bruin het kan trekken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig kunnen we nog prima uit de voeten. De VS zijn we nog nooit geweest een hele grote wens van mij.
   Of we er ooit nog gaan komen weet ik niet. Mocht het niet zo zijn dan zijn we toch niets te kort gekomen vinden wij.
   Deze reis is gedaan. Moet alleen het verslag erover nog schrijven maar dat laat zich na een week terug zijn nog even op zich wachten.

   Like

 6. Ik hoop dat het een mooie reis voor jullie gaat worden. Zelf heb ik die ambities nooit gehad eigenlijk. Gewoon ook geen geld er voor trouwens. Maar je hebt gelijk als je het kan en wil doen, gewoon doen….. geniet er van.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jullie komen er vast wel uit samen. En ja nu ben gezond. Een collega van jullie leeftijd zei altijd tegen mij en een jongere collega. Jullie moeten eerst en vooral nu genieten. Hij verloor zijn vrouw en was blij dat ze zoveel van de wereld hadden gezien voor ze aan kinderen begonnen. Ik ben benieuwd naar jullie reisbestemming.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.