Waar gaat de reis naartoe? Gaat het wel door?

Ondanks onze positieve insteek wordt het wereldnieuws toch scherp in de gaten gehouden. De echtgenoot maakt zich geen enkele zorgen. Hij denkt er niet aan om thuis te blijven tenzij het echt spaak loopt en afgeraden wordt door de overheid om af te reizen naar Iran. Tenslotte worden overal in de wereld aanslagen en moorden gepleegd zelfs hier in Nederland.

Bij de reispoli worden onze vaccinaties gecheckt. Manlief heeft nog een vaccinatie nodig omdat hij op babyleeftijd niet alle vaccinaties gehad heeft terwijl mijn prikpaspoort geen aanvulling nodig heeft.
Malaria gebieden laten we deze keer links liggen en zijn er geen Malariapillen nodig. Daar was ik wel blij om. Vaak wordt je toch ziek van malariapillen hoe hard ze ook beweren dat de kans klein is dat je er ziek van wordt.

Niet veel later nadat onze inentingen akkoord zijn stuurt Amerika het vliegdekschip USS Abraham Lincoln naar de Perzische Golf, gevolgd door B52 bommenwerpers. Iran reageert direct met spierballentaal. Als Amerika maar één beweging maakt dan zal Iran gepast reageren in de Perzische Golf. Wat is gepast?
Iran houdt zich weliswaar aan het gesloten atoomakkoord met Barack Obama maar bouwt ondertussen verder aan raketten waarmee kernkoppen afgeschoten kunnen worden. Daarnaast sponsort Iran buitenlandse strijders en liquideren huurmoordenaars Iraanse oppositieleden in Europa.
Mr. Trump is het zat waar Iran mee bezig is en wil orde op zaken stellen.

Doodeng waar de heren leiders mee bezig zijn. Een oorlog zit niemand op te wachten en vakantie vieren in Iran is dan het laatste waar wij weer op zitten te wachten.
De tijd zal het leren of de oorlogsdreiging over zal waaien. Nog 4 maanden te gaan voor vertrek.

Wij verdiepen ons verder in Iran en gaan in op de uitnodiging van het reisbureau een lezing/les over het islamitische geloof bij te wonen. Een land begrijpen begint bij de geschiedenis en cultuur, daarom is het goed om in dit geval meer te weten over het islamitische geloof van de Iraniërs.
We schrijven ons in en 14 dagen later reizen we af naar Amsterdam om bij reisorganisatie Sawadee een klein beetje wegwijs gemaakt te worden in het islamitische geloof.

Lees het hele verhaal van Waar gaat de reis naartoe?
Reislust
Grote reizen
Reisprogramma’s
Waar gaat de reis naartoe? Bestemming bekend

46 gedachten over “Waar gaat de reis naartoe? Gaat het wel door?

  1. Gelukkig zijn we alweer terug. Ik heb bewust dit hele verhaal zo geschreven omdat er nogal wat te doen was na aanleiding van onze reisbestemming. Nu nog komen er (negatieve) reacties om het feit dat we daar geweest zijn.
   Eigenlijk niet terecht omdat wij alleen maar horen wat de regering daar doet en niet over de bevolking of zij het daar wel mee eens zijn.

   Geliked door 1 persoon

 1. Gelukkig weet ik dat de reis al achter de rug is dus ik hoef me geen zorgen te maken.
  Toch is het niet prettig om dit soort berichten te horen vóór je op reis gaat. Wij reisden in augustus 1961 naar Duitsland en logeerden bij vrienden in huis toen het gedoe met Berlijnse muur begon. Hoe vriendelijk ook de mensen waren er heerste toch een sfeer van angst omdat men bang was dat er oorlog uit zou breken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben blij dat we er nu niet zitten. Volgens mij hebben ze gewacht met de benzine prijs omhoog doen nadat zoveel mogelijk toeristen het land verlaten hebben. Ze hebben er nu geen pottenkijkers nodig. Net wat je zegt, er zal daar ook wel een grimmige sfeer hangen.

   Like

    1. Geen pretje al die toestanden, vooral voor de bevolking natuurlijk maar als je net als jullie er dan ook nog middenin zit. Hopen dat het goed afloopt. Wij kunnen er niets tegenin brengen.

     Like

 2. Jullie zijn inmiddels alweer terug? Geruststellend om te weten. Dat leest ineens een stuk anders!
  Ik kijk uit naar je reisverslag(en.)

  Geliked door 1 persoon

 3. Dan heb ik het toch goed begrepen, ik had vanaf het begin het idee dat je al was geweest, maakt het verhaal niet minder boeiend en goed dat jullie vooraf de nodige informatie konden opdoen. Ik blijf volgen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja klopt. Het probleem was eigenlijk dat ik niet wilde dat de hele wereld wist dat we weg waren. Vandaar dat ik gewacht heb. Achteraf maar goed ook want het reisverslag schrijven kost ook nogal wat tijd. Probeer naast het verhaal zo nauwkeurig mogelijk over de lokaties en de daarbij behorende informatie te schrijven. Soms is dat dan weer best lastig.

   Like

  1. Dank je wel. Het is ook niet een land waar je zomaar naartoe moet gaan. De geschiedenis en cultuur maken het boeiend. Het land zelf is mooi maar er iets meer van af weten maakt het interessanter.

   Like

 4. O ik begrijp dat je er al bent geweest. Snapte het niet helemaal dus. Toch eigenlijk wel raar dat “wij” als we naar zo’n land gaan ons verdiepen in de de Islam en hun gewoontes. (chapeau daarvoor hoor) Dat ontbreekt er nog wel eens aan bij de mensen die hier komen jammer genoeg.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tja wij Nederlanders willen graag het naadje van de kous weten. Ik denk dat het ook een kwestie van mentaliteit van een land is en niet te vergeten opvoeding. Daarbij vind ik dat we ook de hand in eigen boezem mogen steken. Zo netjes zijn wijzelf ook niet altijd.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat laatste klopt helemaal hoor mag ook niet generaliseren. En als ik naar zo’n land zou gaan zou ik daar ook wat over willen weten en wat informatie er over willen weten.

    Geliked door 1 persoon

 5. Je bent al geweest zo te zien. Het word best wel spannend dat je daar was geweest. Je reisverslag word boeiend om te lezen. Ik ben benieuwd ernaar. Mooie foto van oorlog schip.

  Geliked door 1 persoon

 6. Een spannende reisbestemming. Ik kijk uit naar de reisverslagen. Ik maakte kort voor de burgeroorlog uitbrak in Syrië een mooie rondreis in ‘De Wieg van de Beschaving’ – een fascinerend land. Je volgt dan het wereldnieuws wat intenser want je hebt ‘ervaring’ al is het maar als toerist.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat geloof ik ook. De vruchtbare sikkel ligt ook gedeeltelijk in Iran en reken daar de zijderoute bij dan heb je een machtig interessant land.
   Momenteel ben ik een boek over de zijderoutes aan het lezen wat er buiten zijde nog meer via die routes verspreid werd. Ik ben blij dat we niet in die periode geleefd heb maar er zijn toen wel heel veel interessante dingen geveurd.

   Geliked door 1 persoon

 7. mogge AnneMarie
  ik vind het prachtig dat jullie je zo inleven ver voor de reis
  en gelukkig hebben jullie van het land en de bewoners kunnen genieten , voor dat het te spannend werd
  ik kijk ook uit naar het vervolg
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik vind dit een boeiend verhaal, hoewel ik het antwoord op de vraag of de reis heeft plaatsgevonden al weet. Dit gaat, nu nog, over de voorbereidingen, de vragen en onzekerheden, en hopelijk ook over de voorpret.

  Geliked door 1 persoon

  1. Voordat we vertrokken waren er al zoveel reacties op gekomen dat we ons vaak bijna moesten verdedigen over de keuze van onze reis. We staan nog steeds achter die keuze en zijn ook blij ons van niemand wat aan getrokken te hebben.

   Geliked door 1 persoon

 9. ha die AnneMarie
  ja het was weer genieten in Wildlands hoor
  je zag vast en zeker de filmpjes bij Melody van de olifantjes , zo lachen daar
  en wat een geluk hadden we bij de vlinders , schitterend
  ja altijd genieten daar , ik kom er dan wel weer een keer

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Extra kaarten zijn zeker nodig. We raken er nog wel eens een kwijt. Volle kaarten niet maar met de lege lopen we nog wel eens te googelen. De kleding passen we ons zeker aan. Het is tenslotte ook maar voor 19 dagen.

   Like

Reacties zijn gesloten.