Waar gaat de reis naartoe? Donald Trump

In het jaar des Heeren 2019 en wel op 20 juni trekt Mr. Trump uit Amerika zijn bevel tot het aanvallen van Iraanse doelen in.  Donald Trump heeft al maanden problemen met Iran die hij volgens de algemene opinie zelf maakt. Iran doet niet precies wat Mr. Trump wil en bovendien heeft Iran een drone van Amerika uit de lucht gehaald. Voor Mr. Trump in eerste instantie reden om een aanval op Iraanse doelen te bevelen. Hij trekt het gelukkig in.
De consequentie hiervan is wel dat het vliegverkeer over het Iraanse luchtruim gestaakt wordt. KLM en Amerikaanse maatschappijen vliegen niet meer over Iran.

19 juli. Een Britse olietanker wordt in beslag genomen door Iran om de veiligheid te waarborgen in de regio. Groot Brittannië legde eerder deze maand de Grace I aan de ketting.

20 juli. Amerika zegt Iraanse drones uit de lucht geschoten te hebben. Iran weerlegt de beschuldiging en zegt geen drones te missen. Amerika heeft zijn eigen drones uit de lucht geschoten.

Zo blijven de berichten over Iran en de rest van de wereld doorgaan.
Ondertussen blijken 6 reizigers de reis naar Iran geannuleerd te hebben.
Moeten wij iets met het gegeven dat er mensen afhaken? We bespreken het met onze vrienden en informeren bij Sawadee of annuleren mogelijk is.
Nee eigenlijk niet. Zolang er geen negatief reisadvies afgegeven wordt kun je enkel annuleren door veel te betalen of door middel van een doktersverklaring.
Vragen wij ons wel af hoe zij dat gedaan hebben, maar wij gaan ondanks alles weer over tot de orde van de dag. Geen negatief reisadvies.

Vragen van mensen om ons heen blijven komen.  Hoe we het gaan doen als de spanningen verder oplopen?  Begrijpelijke vragen maar ik wordt ze een beetje beu. Hier hebben we natuurlijk vooraf ook wel aan gedacht en ondanks dat toch besloten te gaan. Speel je op safe dan moet je gewoon niet naar dit soort landen gaan.

Kort voor dit nieuws vertelde ik een vriendin dat we naar Iran op vakantie zullen gaan waarop ze reageert als door een wesp gestoken te zijn. De hele avond blijft ze enigszins gereserveerd. Ik scoorde duidelijk geen punten met mijn mededeling onze vakantie in Iran te gaan vieren.

27 juli vindt er een bijeenkomst plaats in Wenen om de Iran-deal gesloten in 2015 te redden. De Verenigde Staten hebben zich teruggetrokken omdat Iran het akkoord geschonden zou hebben. Donald Trump legde vorig jaar Iran sancties op waarop Iran als antwoord de uraniumproductie verhoogde.
Ondertussen lopen de spanningen in de straat van Hormuz verder op.

Iran blijft de gemoederen bezig houden terwijl de visum aanvraag voorbereid wordt. Pasfoto’s laten maken zonder bril, recht vooruit kijken, zonder hoofddoek, hoed of andere hoofdbedekking.

Lees het hele verhaal van Waar gaat de reis naartoe?
Reislust
Grote reizen
Reisprogramma’s
Waar gaat de reis naartoe? Bestemming bekend
Gaat het wel door?
De Islam

36 gedachten over “Waar gaat de reis naartoe? Donald Trump

  1. Denk dat je nu ook niet toegelaten zult worden. Het is er erg onrustig en volgens mij hebben ze gewacht met de benzineprijzen omhoog doen tot er zo weinig mogelijk buitenlanders (pottenkijkers) in het land waren.

   Like

 1. ja die kl**tzak Trump weet het mooi te vertellen
  als ook de geestelijke leiders in Iran , weten de bevolking aardig op te jutten , zo lijkt het op tv beelden
  of wij de doorsnee bevolking zien of oproer lieden , ik zou het niet weten
  het maakte jullie en andere reizigers wel aan het zweten
  verder op in je verslag zullen we het weten
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Ben blij dat we er nu niet zitten hoor. Met de berichten van gisteren over Trump zou ik zeggen die man moet de kogel. Hij zet de hele wereld in brand als hij zo door gaat.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben blij dat we er al geweest zijn. Nu zou ik zeer zeker niet gaan. Het is er nu veel te gevaarlijk. Het verbaasd me niets dat er een negatief reisadvies is uit gegaan.

   Like

  1. Bij ons is het goed gegaan en ben blij dat we nu niet gaan. Het is daar veel te gevaarlijk. Het zou zo maar kunnen dat je er voorlopig beter niet naartoe kunt gaan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Goed verhaal AnneMarie. Interessant hoe mensen gereageerd hebben op een wat minder voor de hand liggende bestemming, met alle politieke spanningen van dat moment. Vermoedelijk vanuit oprechte bezorgdheid, maar misschien niet alleen dat.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bezorgdheid maar ook mensen die echt boos waren. Naar zo’n land ga je toch niet. Jammer deze reacties want het land verdient meer. Het punt is dat de regering het ook wel over zichzelf afroept. De bevolking wil duidelijk anders maar hebben niets in te brengen.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben ook heel blij daar nu niet te zitten. Aan de bevolking ligt het niet maar de regering vind ik daar maar niets.
   Ik ga door met vertellen want het is een mooi en bijzonder land dat eigenlijk al die negativiteit niet verdient hoewel ze het toch ook weer over zichzelf afroepen.

   Geliked door 2 people

   1. Daar ben ik zeker van. Destijds heb ik alle delen gezien van Onze Man in Teheran.’ Ik bedoel niet alle delen van de man, maar alle afleveringen. Sorry, drukte mij verkeerd uit.
    Via die weg weet ik dus al iets meer van Iran.

    Geliked door 1 persoon

    1. Hi hi. Kleine verspreking.
     Die afleveringen hebben wij toen ook gezien. De meeste mensen willen er ook niet weg ze willen enkel meer vrijheid en een fatsoenlijk salaris om te kunnen leven.

     Geliked door 1 persoon

 3. Het blijft natuurlijk ieders eigen verantwoording welk land je wilt bezoeken. Maar áls het dan mis gaat moet toch meestal de ambassade zorgen dat men weer veilig komt als het wél uit de hand loopt. Ik hoor inderdaad bij de mensen die een land dat het niet heel erg nauw neemt met de mensen/vrouwenrechten niet zou willen bezoeken. Maar als een ander dat wél wil is neem ik aan dat men alle risico’s wel heeft overwogen en zoveel mogelijk zal proberen te ontwijken door zich voor te bereiden, en dát hebben jullie gedaan.

  Geliked door 1 persoon

  1. De Nederlandse regering geeft als het noodzakelijk is een negatief reisadvies. Daar kun je dan ook wel van uit gaan dat het goed is.
   Geeft de regering geen negatief advies en ben je er als er rotzooi ontstaat is het logisch dat de Nederlandse ambassade de Nederlanders repatrieert.
   Heb je een reis geboekt en er is geen negatief reisadvies kun je maar zo niet een reis annuleren.
   Is er een negatief reis advies zal bijna niemand toch gaan plus dat je de reis dan wel kunt annuleren.
   Het hangt dus wel allemaal met elkaar samen.

   Like

 4. Het is toch fijn lezen nu we weten dat je veilig terug bent.
  Die Trump…ik mag het niet zeggen, maar die vent verdient de doodstraf. Echt té erg die man.

  Geliked door 1 persoon

  1. Een onberekenbare man. Van mij mag hij ook de doodstraf.
   Ja hoor. We zijn eind oktober al terug gekomen.
   Ben blij dat we er nu niet zitten.

   Like

 5. Zal best een ervaring zijn geweest en een mooi land en cultuur maar nee ik zou dit zeker niet opzoeken. Maar ieder maakt hierin zijn eigen keuze natuurlijk en neemt die risico’s dan.

  Geliked door 1 persoon

 6. mogge AnneMarie
  ja 2 prachtige gedichten zijn het hé
  klopt zeer zeker dat Melody dit mooi voor elkaar gekregen heeft
  ze is er maar druk mee ook , maar na vandaag kan ze uitrusten

  ik haal aanstonds ff wat eten in huis voor een dag of wat en doe de deur weer op slot 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 7. PFF, wel geruststellend om te weten dat jullie weer veilig thuis zijn. Tja en Trump, onbegrijpelijk dat die man in het zadel is geholpen, doodeng en zo slecht voor de wereldpolitiek, die toch zeer te wensen overlaat.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die man deugd gewoon niet. En dan te bedenken dat ze hem nu nog de hand boven het hoofd houden terwijl er al bewijzen zijn van intimidatie en machtsmisbruik zijn. Denk dat die achterban er ook niet vies van is om hetzelfde te doen.

   Like

Reacties zijn gesloten.