Z.O.Z. Magnificat

Morgen is het alweer de tweede adventszondag van dit jaar. Nog iets meer dan 14 dagen en het is Kerst. en daar hoort o.a. het Magnificat bij.

Het Magnificat wordt voor veel hoogtijdagen gebruikt. Niet alleen met Kerst maar ook bij Pasen, Pinksteren en Maria Feesten.
De tekst is ontleend uit het eerste hoofdstuk van het Lucas-Evangelie.  De lofzang van Maria als zij haar nicht Elisabet, die ook zwanger was ontmoet.

J.S. Bach – Magnificat

Een fijn Zwijmel Weekend 

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk HIER

17 gedachten over “Z.O.Z. Magnificat

 1. Schitterend natuurlijk

  En bij een terras in de zomer.. .in 1e instantie neit maar dat hangt af van de locatie / gelegenheid … niet bij de mac op het terras bijv.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb een christelijke basis maar van Magnificat heb ik nooit eerder gehoord. Dat zegt natuurlijk veel over mij óf over de godsdienstlessen op school (-:
  Fijne zondag!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat herken ik wel. Als ik mij moet concentreren dan moet de muziek voor mij niet alle kanten opschieten.
   Beetje harmonieuse steeds herhalende muziek werkt het beste dan.
   In mijn geval tenminste.

   Like

 3. ja wel een leuke pps hé , die boefjes , je zou er op moeten passen 🙂
  langzaam maar zeker gaat het me beter , en ik ben op eten na halen ook van plan om het nog ff zo verder te doen , mooier weer komt ook wel weer
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie muziek – maar ik zou dit eigenlijk moeten afspelen als ik met een wat langere, tijdrovende maar niet teveel concentratie vergende bezigheid gaande ben. En mij heeft de kerstsfeer nog niet bereikt, het is nog net geen weerstand…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet van jouw anti en dat kan ik me goed voorstellen. Trek het je niet aan. Nog even en het is weer voorbij. Ik ga wel grag qua muziek met de seizoenen mee.

   Like

Reacties zijn gesloten.