Waar gaat de reis naartoe? laatste voorbereidingen

Het visum laat enige tijd op zich wachten. Vreemd, onze vrienden hadden het al snel in huis maar dat van ons schiet niet op.
Zijn wij soms al in landen geweest welke Iran niet accepteert?
Een stempel van Israël in je paspoort is ten strengste verboden als je Iran in wilt. Heb je wel een stempel van Israël in je paspoort dan heb je een probleem. De oplossing, een nieuw paspoort aanvragen zonder stempels.

Later hoorden we wanneer je Iran hebt bezocht, Amerika je niet meer toelaat. Mijn reactie daarop was, dan vraag je toch gewoon een nieuw paspoort aan maar dat was toch iets te simpel gedacht.
Bij het aanvragen van een visum voor Amerika hoort ook een vragenlijst welke beantwoord dient te worden. Wat kruis je aan bij de vraag, bent u wel eens in Iran geweest? Verzwijgen (van een delict) is misschien wel net zo dodelijk als ja aankruisen.
De misstap is toch al begaan en of we ooit naar Amerika gaan valt te betwijfelen. Daar maak ik me voorlopig dus maar geen zorgen over.

De reis is betaald en het vertrek nadert met rasse schreden. Stapeltjes kleding verschijnen op de grote tafel in mijn werkkamer. Ze worden bekeken, gecontroleerd en nog eens gecontroleerd. Hebben we alles en ook de goede kleding bij ons?
Mannen mogen niet in korte broek lopen en in sommige moskeeën en steden mogen de mannen ook niet met blote armen lopen. Overhemden met lange mouwen mee dus. Sandalen mag, maar niet overal. Sandalen plus gewone schoenen mee. Bovendien  zal er af en toe flink gewandeld moeten worden, hup wandelschoenen in de tas. Koffers inpakken is al niet mijn grootste hobby maar nu is het extra opletten wat je meeneemt.

DSC_0027 jurkje (Small)

Ondanks dat ik al aardig bezig was geweest met mijn kleding, lange broeken, lange rokken, hoofddoeken, niet getailleerde blouses die over de billen moeten vallen  inclusief  lange mouwen begin ik toch te twijfelen. Doe ik het wel goed? Mijn blouses zijn behoorlijk licht en de broeken heb ik klaar heb liggen heb ik toch twijfels over.
Alles lijkt zover klaar te zijn, ik kan nog net even door het dorp struinen om iets passendst te vinden. Naast lang en wijd is de derde voorwaarde wat mij betreft dat de kleding niet te heet mag zitten.
Morgen vertrekken we.

 

Lees het hele verhaal van Waar gaat de reis naartoe?
Reislust
Grote reizen
Reisprogramma’s
Waar gaat de reis naartoe? Bestemming bekend
Gaat het wel door?
De Islam
Donald Trump

30 gedachten over “Waar gaat de reis naartoe? laatste voorbereidingen

 1. zo nu is het bijna zo ver , de koffers zijn gepakt
  helaas allen het visum nog niet , maar dat is toch gekomen
  ja dit zijn van die reizen waar flink moet worden nagedacht en overlegd
  zie het maar als voorpret , dan valt dat toch ook best mee , toch

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Het viel ook wel mee, achteraf. Bovendien hadden we het toch niet willen missen. Het gevolg daarvan is dat we nu bij ieder bericht over Iran op het puntje van onze stoel zitten.

   Geliked door 1 persoon

 2. De vragen om Amerika in te mogen zijn soms heel naïef hoor ik van Ruud. In de geest van ” heeft U terroristische plannen” ( nou ja niet letterlijk) , alsof iemand dat soort plannen heeft daar ja op zou zeggen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik ben gelukkig niet zo reislustig, dit soort beperkingen en voorbereidingen zouden mij toch geen vakantiegevoel geven. Maar misschien is zo’n reis ook meer een excursie.

    Geliked door 1 persoon

 3. Dat is wel erg dat je Amerika niet meer binnen mag na een bezoek aan Iran. Zegt veel over Amerika…
  Lijkt me best moeilijk om de garderobe voor de reis samen te stellen.
  Je houdt de spanning erin. Wat fijn om te volgen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik wilde “goede reis” schrijven, maar begrijp uit de reacties dat jullie al weer thuis zijn 🙂 Ik zag onlangs een paar prachtige foto’s uit Iran, ben dus benieuwd naar het vervolg. Als ik moest kiezen, zou ik ook liever naar Iran dan naar Amerika willen. (Bovendien ben ik al in Yemen geweest, in de korte periode dat dat veilig werd geacht, daar zullen ze in Amerika ook wel over vallen wellicht)

  Geliked door 1 persoon

  1. Inmiddels heb ik ook mijn bedenkingen over Amerika. De natuur lijkt me daar wel heel mooi. Yemen weet ik eigenlijk niet zoveel van maar moet ook heel mooi zijn.
   (Een volgende blog over Iran is gepubliceerd)

   Geliked door 1 persoon

 5. en eigenlijk is het van de zotte….jij toont hier alle moeite die je doet om het cultuur van een ander, waar jij op bezoek gaat, te honoreren en respecteren…. ipv te doen wat zij in ons land doen, eisen dat zij zich aanpassen aan de cultuur van de bezoekers…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik begrijp wel wat je bedoeld maar ik denk dat het voor Iraniërs iets anders ligt. In mijn net gepubliceerde blog komt daar al iets over aan bod. Naar mijn mening is het een beschaafd volk wat nog aan bod zal komen.

   Like

  1. Voor 19 dagen is dat prima te doen. Of ik het mijn hele leven vol zou kunnen houden betwijfel is ten zeerst. Kan niet zo goed tegen opgelegde onzinnige regels.

   Like

Reacties zijn gesloten.