Z.O.Z. I Want You – Bob Dylan

Bruine ogen en een grote kop met krullen
Een torso breed, gespierd, om van te smullen
Met hem zou ik wel een ontbijtje willen doen
Wellicht af en toe een zoen

Zou hij getrouwd zijn
Een vriendin hebben in zijn bijzijn
Het zal me met jaloezie vervullen
Om die man met zijn grote kop met krullen
Mijn leven staat stil, kom nergens meer aan toe
Kan enkel nog denken  ‘I Want You’

Bob Dylan – I Want You

Een fijn zwijmelweekend
Voor meer zwijmels op zaterdag kijk bij ‘t-Pumpke

 

27 gedachten over “Z.O.Z. I Want You – Bob Dylan

 1. Wakker worden met den Bob! Via mijn man, een meer dan vurige fan, leerde ik hem kennen. Zijn stem is soms wat rauw, zijn protestsongs zijn heerlijk en die kop uitbundige krullen vind ik de max.

  Geliked door 1 persoon

 2. mogge AnneMarie
  en ben je al wakker hihi
  een prachtig nummer van de in mijn herinneringen 1 der grootste protest zangers der jaren ’60
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk en ja natuurlijk, die ligt hier nog wel eens op de draaitafel! Geweldig hé, protesteren in een mooie song in plaats van de boel vernielen , Bob kón er wat van.

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat is niet zo raar hoor, in de jaren 60 ontstond er , na decennia, gewoon héél veel echt nieuwe muziek en die ontwikkelde zich nog een paar decennia en boorde dus meteen nóg een generatie liefhebbers aan.
    Mijn kinderen houden ook van dezelfde muziek als wij. Het deed zich vaak voor dat onze nieuwe LP ineens verdwenen was, die lag dan meestal bij Ruud op zijn kamer waar hij ook een platenspeler had. Wij waren jonge ouders dus dat liep erg in elkaar over met de kinderen Misschien dat jouw ouders nét die overstap niet meer gemaakt hebben omdat ze net wat ouder waren dan wij en ook wat meer klassiek ingesteld. We hebben er altijd van genoten en nog, als Ruud hier is is het eerste dat hij die oude platen van toen opzetten want die hebben we nog en draaien ze ook nog af en toe..

    Geliked door 1 persoon

    1. Zo ging het iid. Het was toen een grote brij van opkomende muziek. Soul, jazz, popmuziek, protestsongs en daar tussen door galmde mijn vader met zijn klassieke muziek.
     Ik had toen een tante die maar 9 jaar ouder was dan ik. Van haar heb ik al de popmuziek meer gekregen van mijn vader de klassieke muziek.
     Toen deze plaat een hit was was ik 11 jaar ik kan hem nog zo goed herinneren. Wat mij vaak irriteerd is dat ik jiet weet waar het over ging maar bij veel muziek was ik gewoon nog te jong om dat allemaal op te pikken. Ondanks dat ken ik wel heel veel uit de jaren 50 en 60. Er was dus bij ons thuis en bij mijn opa en oma en tante ook altijd muziek alleen via de radio. De platenspeler kwam bij ons pas veel later.
     Jouw verhaal doet me daarom toch wel heel erg aan vroeger denken en herken er veel van.
     Ik geloof dat ik nu ga zeggen, die goede oude tijd. Heerlijk vond ik het toen al die muziek.

     Like

     1. Klopt, ik ben zelf niet echt met muziek opgegroeid, de nasleep van de oorlogstijd natuurlijk met alleen nog distributieradio. Een gewone platenspeler hebben mijn ouders nooit gehad.-En mijn vader had geen goed woord voor de nieuwe muziek en “het langharige tuig”;-) maar tweede helft jaren 50 kreeg ik natuurlijk wel mee als teenermeisje.Ik trouwde toen ik nog net geen 19 was met Henk en samen hebben we een heel brede smaak al is klassiek altijd aan de populaire kant gebleven, nooit in verdiept zoals jij. Maar de kinderen zijn dus inderdaad met al deze muziek opgegroeid zijn nooit meegegaan in al die nieuwe stromingen van , en na, de housemuziek. Ze zitten qua leeftijd waarschijnlijk dichter bij jou dan ik;-) ze zijn nu bijna 57 en 55 !

      Geliked door 1 persoon

      1. Jullie hebben ook met volle teugen van de ‘nieuwe muziek’ genoten en daaruit de muziek gehaald die het beste bij jullie paste.
       Qua leeftijd zit ik er tussenin. Mijn vader zou deze zomer 87 geworden zijn en mijn moeder wordt 83.
       Ik was een moetje destijds wat heel veel voorkwam en ben 64. Wilde het lot dat mijn vriendje/man 10 jaar ouder is waardoor de leeftijden van ouders, broers, zussen en ooms en tantes zo dicht bij elkaar lagen en ik altijd de jongste van de groep was. Wel met het gevolg dat ik eigenlijk meer met ouderen omging dan met leeftijdsgenoten.
       Mijn echtgenoot wist nog meer van klassieke muziek dus ik heb me met volle teugen op de klassieken gestort met de pop altijd op gehoorafstand.

       Like

       1. Jouw moeder is net zo oud als Henk;-)
        Ja moetjes waren aan de orde van de dag, de verlovingstijden waren lang wegens de meer dan krappe woningmarkt. Ik was natuurlijk een uitermate keurig meisje (;-)) dus kwam onze eerste pas toen al bijna 2 jaar getrouwd waren. Maar we zijn met argusogen gevolgd want ik was jong dus het zou wel een moetje zijn! Dat was het in zekere zin, we konden een zolderetage huren maar zonder huwelijk kreeg je geen woonvergunning.
        Pop en klassiek hebben gewoon ieder een eigen functie. Ik kwam met klassieke muziek in aanraking door één van de leden van de nogal rauwe band Q65 die goed in de klassieke muziek thuis was, het kan verkeren;-)

        Like

  1. Bijzonder is dat soms om te ontdekken.
   Zo ontdekte ik dat Abba’s Agneta ook maar een paar jaar ouder is dan ik.
   Ze leken toen toch veel ouder dan wij.

   Like

Reacties zijn gesloten.