In quarantaine

Mijn hart brak afgelopen maandag toen we onze dochter terug brachten naar haar woning. Onwennig met de situatie liep de leiding/verzorging als een kip zonder kop door de woning te draven. Geen ideale situatie voor onze dochter om thuis te komen.
Na haar tas uitgepakt en gewassen kleding terug gelegd in haar kast te hebben was het voor ons tijd om afscheid van haar te nemen.
Toen we een leidster vroegen even aandacht te besteden aan Marjolein bij het afscheid nemen van ons was ze gelijk in de verzorgingsmodes en had onze dochter haar volledige aandacht. Super, ze weten het best wel.

Dinsdag laat in de middag was daar dan de gevreesde mail van ‘s-Heerenloo. De cliënten gingen allemaal in quarantaine. Niet meer naar dagbesteding, school of werk. Neem van mij aan dat dit niet alleen voor Marjolein ingrijpend is. Voor een aantal zal deze maatregel volledig aan hen voorbij gaan maar de meesten voelen dit toch als een zeer beperkende maatregel die ze ondanks dat ze het enigszins begrijpen toch maar erg lastig vinden.

Concreet betekent dit dat er niemand meer in of uit de woning mag behalve het verzorgende personeel. Marjolein ophalen zou nog mogen maar terug brengen beslist niet. Tja wat is wijsheid dan?
Ze woont samen met 7 bewoners en  verschillende verzorgenden in een huis. Zoveel mensen om je heen geeft de nodige afleiding en wij zijn maar met z’n tweetjes.  Door het virus en haar handicap zouden we enorm beperkt zijn in ons doen en laten, wat Marjolein echt niet ten goede zou komen.
Stel je voor, jij bij die oudjes thuis zitten terwijl in je woning ondanks alles er van alles gebeurt en jij bent daar niet bij. Dan wil je echt niet bij je Pa en Ma zitten.
Koffie drinken bij haar mag nu ook niet, kortom voorlopig zijn we een paar weken van elkaar gescheiden.
Gelukkig kunnen we video- of whatsapp bellen.

Ondertussen klagen er al landelijk ouders en verwanten van cliënten over de quarantaine regel bij gehandicapte instellingen. De een leeft de regels precies na en de ander gaat er soepel mee om. Bij de ene instelling mag er wel visite ontvangen worden of cliënten opgehaald en terug gebracht, bij andere instellingen weer niet.
Wij wachten nog even af wat het coronavirus gaat doen. Gaat het de goede kant op dan verwachten we dat de regels bij Marjolein ook wel de regels zullen gaan versoepelen.

49 gedachten over “In quarantaine

 1. Hier in België zijn ze in alle instellingen heel streng. Blijven voor een paar weken of definitief thuis, een tussenkeuze is er niet.

  Dit moet heel moeilijk voor jullie als ouderschapsverlof de zijn. Maar wellicht voelt ze zich daar thuis tussen de andere medebewoners. Dan nam je de juiste beslissing.

  Gelukkig is er Skype, dan zien jullie elkaar toch.

  Veel moed, ik besef dat dit een zware beslissing voor jullie was.

  Geliked door 1 persoon

  1. Afgelopen maandag vond ik het vreselijk haar achter te moeten laten. Ik had niet gedacht aan een lock-down terwijl ik het had kunnen weten.
   Nu, nadat we wat vande schrik bekomen zijn denk ik dat het een goede beslissing is geweest.
   Maar we zijn er nog niet, niemand trouwens.
   Gaat het met jullie zoon goed?

   Like

   1. Mijn broer maakt net hetzelfde mee als jij. Hij was er ook kapot van, maar beseft nu dat hij voor de beste oplossing ging. Dat ik bij jou niet anders, maar ik begrijp je onmacht goed.
    De koorts is gedaan bij de zoon, maar nog slap en hoesterig. Nu terug op krachten komen.
    Het hakt er allemaal toch flink in he?

    Geliked door 1 persoon

    1. Oh gelukkig dat het weer goed gaat met hem. Je moet er toch niet aan denken.
     Goed te lezen van je broer dat hij dezelfde beslissing heeft genomen.
     Fijn dat je het gedeeld hebt met me en het zo goed begrijpt.
     Ik hoop dat jullie er ook allemaal gezond doorkomen. Bedankt voor je antwoord.
     Dikke knuffel van mij.

     Geliked door 1 persoon

 2. Heel moeilijke beslissing. Het liefst van alles wil je je hele gezin onder jouw vleugels hebben in zo’n situatie. Maar in haar thuisomgeving heeft ze de nodige afleiding. Dat lijkt me voor haar beter.
  Hou je sterk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt. De andere twee zou ik ook hier willen hebben maar dat kan natuurlijk ook niet.
   Ze heeft het daar beter. Veel meer afleiding en dat heeft ze juist zo nodig.

   Like

 3. Ach lieve hemel dus toch,
  ik bevreesde dit al…
  Wens iedereen heel veel sterkte en vooral doorzettingsvermogen voor de gevolgen van “wijsheid”

  Knuffel 🥰

  Like

 4. Moeilijk lijkt me dat voor jullie. Ik hoop dat het goed uitpakt aan beide kanten. Je moet er toch niet aan denken dat een van jullie ziek zou worden en toch voor je dochter zou moeten zorgen. Ik steek een kaarsje op dagelijks ….ook voor jullie.

  Geliked door 1 persoon

 5. O dat is hard AnneMarie
  ik heb geen idee hoe hard
  sterkte voor jullie allen
  en dat het maar snel ” normaal ” mag zijn
  lieve groet , Karel

  Geliked door 1 persoon

 6. Kan me voorstellen dat het een verdrietige situatie is. Het zal wel nodig zijn maar toch. Het gaat ook in de verzorgingshuizen zo en je begrijpt dat ik extra blij ben dat Henk nog thuis woont. Maar ik denk dat jullie wel de beste keuze gemaakt hebben voor je dochter die dáár inderdaad meer afleiding zal hebben dan bij jullie . Sterkte met de “sociale onthouding” zoals het zo mooi heet.

  Geliked door 2 people

  1. Dank je wel. Als we hier allemaal gezond uit komen dan komt het wel goed. Mocht er iemand ziek worden wordt het gekker maar geldt voor iedereen. We hopen er het beste maar van.

   Like

 7. Dat moet heel lastig en triest voor jullie zijn, maar als je de nuchtere overweging kan maken, dan lijkt Marjolein daar toch in goede handen en op haar plek. Gelukkig is er ook nog contact via beeldscherm.
  Ik wens jullie heel veel moed en sterkte en vooral een goede gezondheid. Ook voor jullie dochter. Lieve groet x

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Heb over jouw Moetje gelezen hoe jij daar naartoe moest om haar te helpen. Ieder heeft zijn eigen problemen. Zoals nu worden ze worden ze zichtbaarder omdat dit de kwetsbare mensen zijn. Als we er gezond doorkomen gaan het wel weer goed komen. Ik moet alleen niet aan het ergste denken maar dat geldt voor iedereen.
   Jullie ook een goede gezondheid en een dikke knuffel van mij.

   Like

   1. Zo is het AnneMarie. Ik bel nu iedere dag met mijn Moetje. Zij maakt zich veel zorgen om haar kinderen. En wij natuurlijk om haar. Zij is de meest kwetsbare. Gelukkig is alles goed geregeld met de zorg aan huis en de mantelzorg van de kinderen. Maar ik mis haar wel. Alleen al het idee dat ik niet zomaar in de auto kan springen en er naartoe rijden. Zo heeft ieder van ons zijn zorg. Nu meer dan anders. Gelukkig kunnen we het delen. Dat is zoveel waard.

    Geliked door 1 persoon

    1. Oh ja. Zij maakt zich zorgen om jullie en jullie om haar. Het is nu zo’n gekke wereld. Juist nu je elkaar nodig hebt moet je afstand nemen en dan ook nog om bestwil. Het is iid fijn om.het te kunnen delen en dan wordt maar weer eens duidelijk dat je niet de enige bent.
     Jouw zorgen zijn niet minder dan de mijne. Heel veel sterkte. Knuffel.

     Geliked door 1 persoon

 8. Dit is zo echt heel diep triest. Snap de maatregelen maar jullie worden hierdoor dubbel hard getroffen. Fijn dat er media zijn maar toch, het haalt het natuurlijk niet met bij elkaar zijn. Heel veel sterkte er mee en snap helemaal dat ze hart zeer doet. Woont zij in Harderwijk in ’s Heerenloo? Mijn vriendin heeft daar altijd gewerkt. Is heel groot, zij woont er dichtbij en we zijn er een paar keer wezen wandelen daar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee, zij woont in Ede afdeling Wekerom.
   We begrijpen de maatregel en zien de ernst er van in. Het overviel ons ondanks aanwijzingen toch en als we het van te voren hadden geweten zouden we nog niet geweten hebben wat we doen moesten. Onzekerheid ten top. We hopen maar op de beste afloop maar dat is voor iedereen. We zitten er allemaal mee en worden allemaal beperkt en wel voor eigen bestwil.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat is zeker een moeilijke beslissing. Waar doe je goed aan in zo n geval zeker op zo een korte termijn. We moeten het idd uitzitten en hopen en gezond weer uit te komen. ☀️🤗

    Geliked door 1 persoon

 9. Heel veel sterkte om dit door te geraken! Rationeel weet je wel dat je de juiste beslissing gemaakt hebt, emotioneel is dat zeker niet altijd zo gemakkelijk. Gelukkig leven we in tijden dat we veel makkelijker contact kunnen houden met elkaar dan vroeger. Maar dan nog, je blijft elkaar wel missen. Laat ons hopen dat het allemaal snel goed komt en dat jullie weer als vanouds bij elkaar kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo is het, rationeel weet je wel dat het goed is maar emoties kun je vaak niet stilleggen. Vanavond gaan we weer whatsappbellen, gisteren ook gedaan maar dat vind ze toch wel heel raar. Zal een kwestie van wennen zijn.
   We moeten hier allemaal door heen.
   Dank voor je bemoedigende antwoord.
   Niet ziek worden, gezond blijven en er het beste maar van hopen.

   Geliked door 1 persoon

   1. We kunnen alleen maar ons best doen om elkaar te steunen hè, online, zelfs al kennen we elkaar niet… het kan toch deugd doen.
    Ik kan me voorstellen dat ze dat whatsapp-bellen maar raar vindt 🙂

    Geliked door 1 persoon

  1. Dat denk ik ook. Nu moet je ook het verstand gebruiken. Voor jou en je geliefden, probeer hier zo gezond mogelijk doorheen te komen.

   Like

 10. Sterkte voor jullie allemaal. Voor jullie is het begrijpelijk, maar zal zij het begrijpen? Niet bij elkaar kunnen zijn, is moeilijk en iets dat raakt. Daar met andere jeugdigen is zij idd beter op haar plek, genoeg afleiding. Moeilijke keuze. 🍀

  Geliked door 1 persoon

  1. We denken dat ze daar beter op haar plek is ondanks dat ze heel graag thuis is. Daar zal ze nu aan moeten wennen dat het even niet kan. Daar is meer afleiding dan bij ons dus ik verwacht dat het goed gaat komen. Anders moeten we straks als het voorbij is het maar dubbel en dwars in halen.
   Ook voor jullie, sterkte blijf gezond en probeer hier zo goed en zo kwaad als het gaat doorheen te komen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dank je, ik neem de nodige vitamines in, eet en slaap genoeg, blijf rustig en positief, neem 1,5m afstand en houd me aan de hygiënemaatregelen. Meer kan ik niet doen….komt heus goed! 🍀

    Geliked door 1 persoon

 11. Bij je houden, dat zegt je gevoel maar is ze daar niet beter af omdat ze het daar naar haar zin heeft? Moeilijk keuze, ik ben bang dat het binnenkort nog strenger gaat worden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ze heeft het daar beter naar haar zin met al de medebewoners en tja ik denk wel verder dan de voordeur. Daarbij komt mochten we toch zelf ziek worden dan kunnen we haar niet meer verzorgen. Alleen kan ik het iig niet. Ze is me veel te zwaar en sterk, m’n echtgenoot houdt het langer vol maar ja mag je dat nog verwachten van iemand van 75. (Zoals je weet verschillen wij ook veel in leeftijd)
   Mochten we dus ziek worden dan kan ze niet terug, daar moet je toch ook niet aan denken.
   En iid het gaat nog erger worden.
   Heb vanmiddag al gehoord het het wellicht vanaf dinsdag een volledige lock-down gaat worden.
   Doodeng maar ozo noodzakelijk.

   Like

 12. Vreselijk om je kind zo achter te moeten laten.
  Iedereen daar is uit zijn/haar gewone doen. Al die onrust en dan ook niet meer het gewone dagprogramma kunnen volgen. Bezoek missen…Het is pure onmacht.
  Lieve groet en blijf gezond ♥

  Geliked door 1 persoon

 13. mogge AnneMarie
  ja de Biesbosch moet een pracht gebied zijn , zou er graag wandelen en of varen 🙂
  we doen het nu maar digitaal
  blijf gezond groet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.