Flip & Flop krijgen een standje

Heeeeee Hallo.
Zijn we weer.
Heb je het al gehoord? Nee hè. Jullie weten nog nergens van natuurlijk.
Maar goed ook.
We hebben namelijk behoorlijk langs de klungels gehad.
Heel gemeen eigenlijk, wisten wij veel. 😡

Het zit zo.
Anne heeft de 4-daagse afgezegd. 😠😠
Boos waren we. Kijken we het hele jaar naar dat feest uit, zijn er al flink voor aan het trainen en dan gaat zij het afzeggen vanwege dat coronavirusje.
Helemaal niet nodig toch?  Een griepje kunnen wij echt wel aan hoor. We zijn gezond, goed getraind, jong en nooit ziek, wij komen daar glansrijk doorheen.
En afstand houden is ook een makkie, kunnen wij best wel. Handen hebben we niet dus die hoeven we ook niet te wassen. Gaat lukken toch!!!!!! Naar wij dachten.
Sacherijnig als we waren hebben we daar eens flink stampij staan maken in de kast.

Nou dat hebben we geweten. 😳😳
Woest was Anne. Ze gooide de kastdeur open, rukte ons van onze plek, schudde ons flink door elkaar en klopte ons uit als een kokosmat. En toen begon ze te ratelen hoe egoïstisch en dom we wel waren. Wij mochten dan misschien niet ziek worden maar we konden dan toch zeker wel met onze loopneuzen anderen aansteken. En die anderen waren misschien wel niet zo jong en gezond waardoor ze heel erg ziek zouden kunnen worden en zelfs dood gaan.
We sputterde nog tegen dat het vast mee zou vallen. Wij worden vast niet ziek omdat we niet te dik zijn en geen welvaartsziekte hebben waardoor de overlevingskans groot is maar ze wilde er niets van horen. We gaan niet naar de 4-daagse, punt uit.
Onderweg zou ze nog een keer uitleggen hoe het precies zit met dat coronavirus en daarna wilde ze er niets meer over horen.

Ongeveer 17 km. lang bleef ze maar doordrammen hoe egoïstisch en eigenwijs we waren en uitleggen wat voor een verschrikkelijk virus het is.
Kortom, kont aan kont staan om te kunnen starten bij de 4-daagse, met z’n allen in de rij staan voor een hapje en een drankje en niet te vergeten die ellenlange rijen voor de WC’s, ze vind het onverantwoord voor iedereen. Niet alleen voor ons en haarzelf maar voor iedereen die kosten wat kost dit jaar mee wil doen.
Als je een coronavirus op wilt lopen dan moet je daar tussen gaan staan en oh ja, wat dacht je van al dat publiek langs de kant van de weg.
We werden er simpel van, van dat gedram van haar.
Een ding is nu wel zeker, het gaat niet gebeuren dit jaar. Hopen we maar op volgend jaar.

Weet je waar wij nou nog een beetje mee zitten?
Anne is ook niet piep meer. Zou ze de conditie wel kunnen houden om volgend jaar weer de 4-daagse te kunnen lopen?
Straks lukt het niet meer en was vorig jaar de laatste 4-daagse. 😭😭
We moeten er toch niet aan denken. Kan het zomaar afgelopen zijn voor altijd.
Eigenlijk zijn we het er nog steeds niet mee eens dus. BALEN

P.s. vertellen jullie het maar niet verder hoor dat we op onze kop hebben gehad.
Hoeft verder niemand het te weten. 🤐🤐

57 gedachten over “Flip & Flop krijgen een standje

 1. Domme Flip en Flop. Wat hebben jullie een slim baasje. Luister goed naar haar.
  En nu helpen jullie haar vlot om 17 km te lopen, dat komt best wel goed volgend jaar.
  Positief blijven in deze dagen!

  Like

  1. Zou je denken? We zitten best in de piepzak of het volgend jaar goed gaat komen.
   Anne denkt ook dat het gaat lukken.
   Was het maar vast volgend jaar.

   Geliked door 1 persoon

 2. Anne heeft helemaal gelijk om jullie op je falie te geven. Maar ze bedoelt het niet naar hoor. Ze is alleen maar bezorgd. En volgend jaar gaat het vast ook nog wel lukken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oohh, meen je het echt? Wij hebben nog steeds onze twijfels. De anderen van de wandelgroep gaan er jjog steeds vanuit dat het door gaat. Anne heeft opgezegd, wij kunnen dus echt niet meer gaan. 😣😣😣😣

   Like

 3. Tja Flip & Flop laat ik om Anne’s wil mij hier gedragen en jullie adviseren mijn blog niet te lezen want net als bij Dieneke, Marije en Anne krijgen jullie bij mij ook in verstaanbare taal de klappen behoorlijk om de oren.
  En Anne is topfit dus volgend jaar zijn jullie er vast wel bij…. tenzij jullie je nu niet gedragen en zij jullie thuis- & dakloos maakt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oké oké, zeg maar niets meer. We hebben al zoveel standjes gehad van haar dat we er deprie van worden.
   Misschien hadden we toch iets meer het coronanieuws moeten volgen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Dit jaar zal het niks worden, voor volgend jaar zien we nog wel. Helaas moeten we realistisch blijven Flip en Flop… deze plaag is niet zomaar over en zal flinke naweeën hebben 😒

  Geliked door 1 persoon

  1. Zou het echt zo erg zijn allemaal?
   Denk dat we het nu wel een beetje beginnen te snappen. Gek dat we toch nog mensen zijn die denken dat het wel mee valt.
   Wij raken er van in de war.

   Like

   1. Deze avond belde mijn broer me op met zwaar vermoeide stem. Hij is ziekenhuishygiënist… Ik was zwaar aangedaan van zijn verhalen over patiënten op IC. Helaas veel jonge mensen komen daar nu terecht. In zijn ziekenhuis liggen er vooral vijftigers, op hun buik aan de beademing. De 80plussers worden niet eens meer naar IC gebracht. Die laten ze sterven. Men moet keuzes maken…
    Pfff, dit is niet zomaar over na een paar weken… men weet nog te weinig over COVID19, ook het psychisch leed en de naweeën zullen pittig zijn.
    Er zal een leven voor en na corona zijn.

    Like

     1. Sorry, nu zet ik mijn angst over… maar was echt niet goed van wat ik hoorde… We denken allemaal dat het enkel ouderen mer zwakke gezondheid treft, maar dat blijkt dus niet. Troost je, de meesten gaan het doormaken in lichte vorm of zonder klachten.

      Geliked door 1 persoon

      1. Geeft niets. Weet nu dat dit de enige juiste beslissing is geweest. Ik kan het ook niet verantwoorden tegenover de familie en de mensen waar ik voor zorg om ziek te worden.

       Geliked door 1 persoon

     2. Heb net gereageerd en ik maak me echt ongerust. Mijn wandelmaatjes van de club gaan er nog steeds voor. Ik vind het zo onverantwoord maar ze zijn onvermurmbaar.

      Geliked door 1 persoon

    1. Dit maakt me nog ongeruster dan ik al was. Mijn wandelmaatje van de club zijn allemaal nog aan het trainen voor de 4-daagse. Zij geloven er nog heilig in en volgens mij kan het nog lang niet zulke evenementen.
     Het lijkt me vreselijk om als verplegend personeel dit mee te moeten maken. Voor ons is het al heel enerverend wat moet het voor hen niet zijn. Lijkt me ook vreselijk om mensen te moeten weigeren voor behandeling.
     Wens je broer heel veel sterkte, blijf gezond voor allemaal en proberen hiet goed doorheen te komen.

     Geliked door 2 people

  1. Dank je wel. Ik hoor en zie geluiden van mensen die denken het ondanks alle zorgen van overheden het toch nog beter denken te weten.
   Walgelijk.
   Probeer dat hier wat over te brengen.

   Geliked door 1 persoon

 5. ja ik moet het helaas met Anne eens zijn beste Flip & Flop
  wel jammer dat jullie kregen op je kop
  maar geef niet op
  er komen nog vele van die 17 km dagen
  op dat jullie haar volgend jaar zo naar de finish dragen

  Geliked door 1 persoon

  1. Denk je Karel? We willen nog zo graag een paar jaar. Snif, snif. We gaan onze stinkende best doen om haar volgend jaar weer naar die 4-daagse te krijgen. Let maar op,

   Geliked door 1 persoon

 6. Je hoeft je maar voor “half geld” in te schrijven. Als de 4-daagse niet doorgaat, krijg je je geld niet terug, maar word je automatisch op de lijst gezet voor volgend jaar. Zonder dat je ingeloot hoeft te worden. Ik zou mijn inschrijving laten staan, en Flip & Flop voor straf een nacht buiten laten staan.
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ze heeft het helemaal gecanceld en wil dit jaar beslist niet gaan. Veel te bang om alsnog corona op te lopen.
   Wij denken dat het best mee valt maar ze is niet te vermurwen.
   Trouwens we durven en echt niet nog een keer over te beginnen. Je wil niet weten hoe razend ze kan worden.

   Like

 7. Nou Flip en Flop… Dan zit er niets anders op, dat Anne een keer met ons gaat wandelen. En met ons bedoelen wij “Kreun en Steun” natuurlijk. Want wij komen ook niet aan ons trekken, nu Rianne haar Camino dit jaar niet kan lopen. Dus… Op pad met Flip & Flop en Kreun & Steun, en vooruit… dan mogen Anne en Rianne ook mee!!

  Like

  1. Ja jullie kennen we ook al een beetje van horen zeggen. Het baaje van jullie weet ook goed wat ze wil net als die van ons. Als het erop neer komt den hebben we ze maar te volgen en meer niet.
   Ze proberen het ons wel naar de zin te maken maar inspraak als puntje bij paaltje komt hebben we nul komma nul.
   Maar wat jullie voorstellen lijkt ons ook wel wat. Kunnen we het er eens over hebben als die 2 samen op pad zijn. Letten ze toch niet op ons. Je kent het wel van de kletskousen.

   Like

 8. Vergeet het welvaartsverhaal ook maar meteen. Ook jonge gezonde fitte mensen (alles wat ik ook niet meer ben) worden smerig ziek. Die hadden ook grote monden. Een rondje bewegen kan geen kwaad, maar in de kast ben je wel veiliger.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oohh meen je dat? Maar ze zeggen dat vorig jaar ook veel mensen overleden zijn aan de griep en toen hebben we ook niet in quarantine gezeten. Ze overdrijven het volgens ons behoorlijk.

   Like

 9. Beste Flip en Flop, beetje meer solidariteit met jullie baasje zou wel op zijn plaats zijn. Voor haar is het ook niet fijn dat ze dit oh zo verstandige besluit heeft genomen. Eigenlijk moeten jullie voor straf een paar dagen worden opgehokt in de kast, maar ja dan kan zij weer niet uit wandelen.Wees blij met die 17 kilometer in jullie zolen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig komen we bijna iedere dag uit de kast het zijn dan maar korte wandelingen van rond de 10 km.
   Daar zullen we nog een tijdje genoegen mee moeteb nemen.
   We hebben zoveel reacties gekregen hoe erg dat virus wel niet is dat we nu bijna niet meer buiten durven te komen.
   Maar we vertrouwen nutoch maar op Anne, ze weet wel wat ze doet denken we.

   Like

 10. Wel Flip en Flop, deze Anne vindt dat jullie Anne helemaal gelijk heeft. Dus leg je er maar bij neer.
  Nee! Niet in een hoekje gaan liggen treuren! Dat was figuurlijk bedoeld! Wel regelmatig met Anne op stap gaan in de buurt, van thuis uit, zodat Anne haar conditie kan onderhouden! Voor volgend jaar!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja ja, we gaan ons best doen. We denken inmiddels wel genoeg gejoord te hebben. We maken ons nu ook zo langzamerhand zorgen en wel voor onze wandelmaatje van de club. Moeten we toch wag mee aan.

   Geliked door 1 persoon

 11. mogge AnneMarie
  ja Liesbeth noemde het in haar blog en zei dat het onbekend was , wat schetst mijn verbazing , ik groeide daar op 🙂
  was er toen wel nog wat anders hihi , mooi terrein voor kwajongens 🙂
  klopt ik werd zeer verdrietig bij het zien van de verbrande heide , vreselijk om te zien
  gelukkig is het hersteld
  ik zag een enkele maal Floortje naar het einde van de wereld , schitterend om te zien ook
  ik stap zo ff op de fiets en rij de Eempolder ff in , moet er echt ff uit nu
  blijf gezond en geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 12. ja ik sprak wat weg werkers en 1 andere fietster
  zij zat op een bankje op een heel klein weggetje en vroeg me de weg
  de wegwerkers lieten mij passeren 🙂
  maar nadien werd het toch omrijden 🙂
  ja ik raak het ook behoorlijk zat 😦

  Geliked door 1 persoon

   1. ja ik mis m’n LAW’s en NS routes de dagjes dierentuin
    ik ben nu al meer dagen thuis dan de afgelopen maanden 🙂
    maar ik houd vol 🙂

    Geliked door 1 persoon

 13. Helaas, ik denk dat Anne gelijk heeft om niet de vierdaagse te lopen maar ik begrijp jullie teleurstelling. Ze neemt jullie vast wel mee op andere wandelingen waar niet zo’n grote massa meeloopt. Natúúrlijk loopt ze gewoon volgend jaar weer, hoe oud is Anne nou helemaal, er lopen tachtigers mee hoor en ook heel veel mensen die van alles mankeren, maar daar schijnt iets tussen de oren te zitten waardoor ze dan gewoon vier dagen mee lopen, zal wel iets van een
  “batterij”zijn of zo dus kijk maar even tussen de oren van Anne of je daar iets zitten, dan weet je zéker dat het volgend jaar goed komt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Toevallig hebben we vanmiddag al iets gehoord over andere wandelingen. Ze zit al op nieuwe plannen te broeden lijkt het wel.
   Tussen de oortjes kijken. Daar kom.je niet tussen, laat ze echt niet zien.
   Dat zit wel snor denken wij.

   Like

Reacties zijn gesloten.