Het zal toch niet waar zijn?

wp-1586867144997.jpgVorige week dinsdagmiddag kregen we een telefoontje vanuit de woongroep van Marjolein, ze hadden een niet zo’n fijne mededeling. Mijn hart zat bovenin mijn keel, daar gaan we dan en jawel hoor, er was een bewoonster waarvan ze dachten dat ze het coronavirus had. Het was zo snel gegaan dat ze ook al erg ziek was.
Oh nee hè, waar ik vanaf het begin bang voor was werd nu dus bewaarheid.
Op mijn vraag wie het was kreeg ik in eerste instantie geen antwoord vanwege privacy oogpunt. Grrr, wat een flauwekul. De groep woont al jaren samen, kennen alle bewoners inclusief achterban, we delen al jaren lief en leed en nu mag er ineens niet verteld worden wie er ziek is.

Het gesprek werd aan de andere kant door 2 dames van de leiding gevoerd, de andere dame greep gelijk in en vond dat dit wel verteld mocht worden en noemde Hanna. Officieel mochten ze geen namen noemen maar zij dacht er net zo over als ik. Al zoveel lief en leed en nu ineens geen namen meer. Het gesprek werd hervat.
Hanna was inmiddels in quarantaine en erg ziek maar verbleef nog wel op de groep. Bovendien was er nog een verdenking van iemand maar die dame voelde zich tot nu toe alleen niet zo lekker. Wat zij precies had wisten ze niet maar ze verdachten haar er wel van ook het virus te hebben.

Hoe had het virus toch de groep kunnen bereiken, was er iemand van de leiding ziek soms? Nee er was niemand ziek, ze wisten ook niet hoe het op de groep terecht was gekomen. Je kunt het hebben zonder er zelf erg in te hebben en ondertussen wel overdragen op anderen, dus nee ze wisten het niet.
Weer privacy?

Volgende vraag: Blijft Hanna op de groep? Is het niet beter dat ze naar de daarvoor speciaal gereed gemaakte quarantaine afdeling op het hoofdgebouw gaat?
Nee, ze bleef op de groep want ze was al te slecht om vervoerd te worden.
Grrr, mensen zijn altijd slecht als ze naar het ziekenhuis gaan waarom deze patiënt niet? Nee nee, ze werd wel apart verpleegd evenals de andere patiënt maar ze bleef op de groep.
Ik begrijp daar helemaal niets van, ben ik te overbezorgd? Zo blijft dat virus toch rond waren in huis, verzorgende van patiënten en cliënten lopen af en aan hoe kun je de boel op zo’n manier in bedwang houden?

Snel naar de volgende vraag: Zijn de verzorgende niet ziek? Gaan zij extra maatregelen nemen voor zichzelf maar ook voor de andere bewoners? Ja ze gingen nu handschoenen en mondkapjes dragen bij de verzorging. Is dat niet een beetje laat?
Nou nee er was geen reden toe tot nog toe dus dat was niet nodig geweest. Nu werd het een ander verhaal en gingen ze de mondkapjes en handschoenen wel gebruiken.
Aan de ene kant begrijp ik wel wat het tot nu toe niet gebruikt werd maar zelf zou ik toch erop aangedrongen hebben om het wel te gaan gebruiken. Het beleid……

Maar hoe gaat het met Marjolein op het moment? Marjolein doet het nog steeds goed op de groep en heeft geen klachten wat voorlopig een  geruststelling is maar mijn bezorgdheid is er niet helemaal mee weggenomen en niet alleen wat onze dochter betreft maar even zo goed voor de andere bewoners en hun verzorgende.
Nogmaals dring ik erop aan dat Hanna verplaatst wordt naar het hoofdgebouw om mijn ongerustheid kracht bij te zetten en vraag of we iedere dag bijgepraat kunnen worden omtrent de ontwikkelingen op de groep.
De dames beloven me plechtig dat we iedere dag bijgepraat zullen worden en we ronden het gesprek af.

Tjonge, het zal toch niet waar zijn? Na eerst Wim helemaal bijgepraat te hebben want die zat ook met oren op steeltjes het gesprek te volgen zaten we onthutst een poosje samen op de bank zitten te kijken. Zo komt corona wel heel dichtbij. Tot nu toe was alles nog goed gegaan maar garantie op een goede afloop heeft niemand hoe voorzichtig je ook bent.

55 gedachten over “Het zal toch niet waar zijn?

 1. Wens jullie heel veel sterkte toe, en wat beschermde kleding betreft, hoor hier ook nog het nodige dat het er gewoon niet is, dat niet kunnen vervoeren vind ik een onzinverhaal, lijkt me juist dat heel hard nodig is om het meisje te redeen, helpen…

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit begrijp je toch niet? Waarom wordt ze niet naar de kliniek gebracht als ze zo slecht is?
  Ze zullen wel weten waarom ze deze beslissing nemen, probeer te vertrouwenspersoon en moed te houden, maar ik denk dat je hoofd nu niet meer stil staat. Je wordt élke dag op de hoogte gehouden, dat scheelt een slok op de borrel. Dat gaat toch enige rust brengen.
  Ik duim👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Je leeft van telefoontje naar telefoontje en het hoofd wil niet meer dan.
   Ze zeggen gewoon niet alles waarom ze niet vervoerd wordt maar voor de veiligheid van de anderen leek het met juist heel verstandig.

   Like

 3. O wat erg AnneMarie
  ja zo komt dat virus heel dicht bij
  laten we hopen dat het hierbij blijft
  de tijd zal het leren
  ik wens jullie heel veel sterkte
  lieve groet , Karel

  Geliked door 1 persoon

 4. Er wordt nog te vaak nonchalant mee omgesprongen. Pas als het er is komen ze in beweging. Hopelijk knapt Marjolein snel op. Veel sterkte allebei!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ach AnneMarie, neen toch, ik hoop het beste voor jouw dochter. Het is echter onbegrijpelijk dat de zieke Hannah niet naar het ziekenhuis wordt gebracht. Onbegrijpelijk.
  Ik duim voor Marjolein en wens jullie veel goede moed. Dit lijkt me ontzettend zwaar, vooral die onzekerheid en het bange afwachten. Dikke knuffel.

  Like

 6. Wat erg. Alsof je in je hart gestoken wordt. En dan die halfzachte antwoorden. Dat is toch geen leven voor een mens?
  Heel, héél veel sterkte Annemarie. Ik denk aan je en brand een kaarsje voor je dochter (en de zieken…)
  Lieve groet ♥

  Geliked door 1 persoon

 7. Goh Annemarie…. wat erg zeg…… Ja zo komt het zeker wel heel dicht bij. Wat is dat spannend voor jullie en moeilijk. Hoop dat het allemaal goed komt en bij dit ene geval blijft. Heel veel sterkte er mee. voor jullie

  Geliked door 1 persoon

 8. Zenuwslopend. Ik kan me goed voorstellen dat jullie boordevol vragen zitten, waar je geen antwoord op krijgt.
  Sterkte en moed houden. ’t Is zo makkelijk gezegd, maar het is een blijk van meeleven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Weet ik dat het meeleven is. Je zou wat willen doen maar je kunt niets.
   Het is steeds afwachten wat het gaat doen.

   Like

   1. En dan moet je proberen positief te blijven dat vraag nog eens onbeantwoord blijven.
    Uit grond van mijn klein hartje blijf ik schrijven sterkte en wens jullie heel veel kracht toe.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

 9. mogge AnneMarie
  ik hoop ook dat er van geleerd wordt , en niet gelijk weer terug naar die nare ikke en de rest kan stikken maatschappij 😦
  wat je zegt , de tijd zal het leren
  probeer de dag te genieten

  Geliked door 1 persoon

 10. Wat is dit naar. Jeetje wat erg allemaal dit kunnen gebeuren. Ferry gebeurde op de werk ook. Door de dochter had corona. Collega van Ferry werd meteen naar huis gestuurd. Hij wou echt niet. Gaat om de collega ook kunnen besmetten. Maar ik duim voor jullie hele woongroep. Heel veel sterkte ermee! Toch ben ik ook ontzettend bang ervoor. Door Ferry zijn werk…. Zijn meer collega’s ziek. XX

  Geliked door 1 persoon

  1. Oei, dat klinkt niet zo best bij Ferry op het werk.
   Het is echt heel eng maar dat hebben jullie allang begrepen.
   We hopen dat de anderen niet besmet worden net zo min als de begeleiding maar het blijft afwachten.
   Meer kunnen we niet.

   Like

 11. De meeste instellingen volgen het RIVM / GGD inzake het dragen van beschermende kleding en dat is inderdaad pas van toepassing op het moment dat er patiënten zijn.
  Dan zijn er ook nog eens te weinig beschermende kleding, al wordt er met de verdeling momenteel wel beter op gelet dat zorginstellingen ook hun fair share kunnen krijgen.
  Nog even en de eerste spullen rollen hier in Nederland van de band. Dan wordt de toevoer van materialen makkelijker.

  Jullie wens ik heel veel sterkte toe. Bezorgd zijn is lastig,bezorgd op afstand een rampt.

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik vind het bizar dat ze dichterbij komen dan anderhalve meter (en niet alleen in het voorbij lopen begrijp ik) dat ze dan niet zichzelf en de andere beschermen en minimaal handschoenen mondkapje doen. Ik denk dat die ene persoon verplaatsen al geen nut meer heeft, de besmettingen zijn toch al rondgegaan. Maar ze moeten ook niet met diezelfde bescherming van de 1 naar de ander lopen… Ik vind het vreselijk voor je en denk aan je.

  Geliked door 1 persoon

 13. O wat ellendig, en natuurlijk hadden de verzorgenden wel degelijk beschermende spullen moeten dragen, zij komen immers ook onder de gewone mensen zodra hun dienst afgelopen is. Dat is waarom jullie niét mogen komen, je kunt dan van alles oplopen en mee naar binnen nemen zonder het te merken. Heel veel sterkte.

  Like

Reacties zijn gesloten.