De kop in drukken

wp-1587579134375.jpgInmiddels zijn we bijna 3 dagen verder, dagen waarin we soms in een achtbaan van emoties zaten. ‘s-Morgens en ‘s-avonds bellen we hoe het met Marjolein gaat. Het rapportageprogramma werkt bij deze woning niet optimaal wat erg vervelend is omdat we zeker voor de nacht graag willen weten hoe het met Marjolein gaat. Tegen beltijd begin beginnen de zenuwen weer behoorlijk op te spelen. Wat zal ik te horen krijgen, zou het nog goed gaan met haar? Bang voor slecht nieuws en toch willen weten hoe het met haar gaat zit ik moed te verzamelen op de bank. Dat duurt dan een klein half uurtje waarna ik mezelf bij elkaar raap met de moed der wanhoop en bel naar de woning van Marjolein.

Tot nu toe gaat het nog steeds goed met haar. Haar temperatuur blijft mooi, het zuurstofgehalte in het bloed is goed en ademhaling en pols zijn ook prima.
Omdat dit eigenlijk al langer zo is durfde ik een keer iets (te) optimistisch te zijn tijdens zo’n gesprekje. Mijn optimisme stante pede de kop in gedrukt.
Bij de huisarts van Marjolein probeerde ik het ongemerkt nog een keer en ook daar kreeg ik direct de kous weer op mijn kop.
We moeten echt 14 dagen afwachten. Ineens kunnen de gezondheidsproblemen oplopen en in no time paniek uit breken. Werkelijk een grillig virus.
Inmiddels zijn we bij dag 6 vanaf het moment dat de test afgenomen is. Nog 8 dagen van onzekerheid te gaan voordat we misschien voorzichtig optimistisch mogen worden.

Miranda, de laatste bewoner van de groep is ook positief bevonden. Haar test was negatief maar dat was wel erg verdacht. Alle bewoners inclusief een paar van de verzorging positief en zij negatief, bijna onmogelijk. Miranda is direct weer getest en was nu wel positief. Inmiddels is zij verenigd met de rest van de bewoners en zitten ze met z’n allen in de corona-unit. Gelukkig hebben de anderen net als Marjolein  weinig tot geen klachten. We hopen zo dat het zo zal blijven maar zoals ik al schreef we moeten geduld hebben en afwachten wat er gaat gebeuren. De verpleegkundigen zijn behoorlijk druk met het stelletje dames dat naast de verzorging ook nog bezig gehouden moeten worden.

 

26 gedachten over “De kop in drukken

 1. Positief blijven en de moed erin houden. Mijn kaarsje brandt dagelijks voor allen die me dierbaar zijn, maar ook voor Marjolein die jou dierbaar is.💚

  Like

 2. vreselijk AnneMarie
  die slopende onzekerheid , ik kan mij daar geen voorstelling van maken
  ja ik las al positief blijven
  en ook ik duim me een slag in de rondte
  al ik hoop dat jullie er met z’n allen goed doorkomen
  lieve groet , Karel

  Geliked door 1 persoon

 3. Het zegt wel iets over hóe besmettelijk dit virus is dat ondertussen iedereen positief getest is. Gelukkig dat het verloop van de ziekte héél veel vormen kan hebben en je nog altijd kunt hopen dat ze niét heel ziek zal worden. Dat hoop ik van harte met je mee. Sterkte maar weer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het gaat nog steeds goed. Maandag is de 10e dag. Ik hoop dat er dan nagedacht gaat worden over terugkeer naar hun eigen woning.

   Like

    1. Jawel. Op de unit hebben ze meer bij de hand als er een toch ziek zou worden. De huisarts is daar met 5 min. Mochten er calamiteiten komen en het huis is beter ingericht op coronapatiënten met een aparte kamer voor verpleegkundige waar ze alle patiënten in de gaten kunnen houden en ev even uit de beschermende kleding kunnen.

     Like

       1. Snap ik, juist bij mensen die heel gevoelig zijn voor het veranderen van dingen om hen heen moet dat soort veranderingen best ingrijpend zijn dus moet niet zonder nut gebeuren.

        Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.