Overmoedig worden

wp-1587922118609.jpgBeetje voor beetje krijgen we het vertrouwen in de toekomst weer terug. Vorige week werd Marjolein naar de quarantaine-unit gebracht omdat ze positief was getest op Covid-19.
De test werd op vrijdag afgenomen waardoor we vandaag op dag 9 zitten en nog 5 dagen te gaan hebben voordat we echt voorzichtig optimistisch mogen worden.
Dat ik me rijk reken en eigenlijk vanaf de dag dat de uitslag kwam moet rekenen vergeet ik voor het gemak maar even.
Het in angst zitten om Marjolein maakt stapje voor stapje plaats voor rust en geduld op het sein veilig zodat ze weer naar haar eigen woning kan.
Haar medebewoners hebben net als Marjolein geen of nauwelijks klachten gehad, ik hoop dat ze met z’n allen binnen afzienbare tijd weer naar hun eigen woning kunnen. Maaaar groen licht is er nog van niemand gekomen. Misschien praat ik wel ernstig voor mijn beurt.

Hun eigen woning waar ze straks weer naar terug gaan is 48 op slot geweest en zal volledig ontsmet en schoongemaakt worden. Toen we dit hoorden dacht ik, wat klinkt dit vreselijk eng maar ik begrijp ook dat ze het zekere voor het onzekere nemen. Gaan ze terug dan zitten de dames er blinkend schoon bij.
We hebben wel even gevraagd of er ook gedacht wordt aan de kranen. Na lange tijd van stilstand kan de legionellabacterie zich nestelen in leidingen en sproeikoppen. EΓ©n keer per dag de kranen op loeiheet open zetten kan het verholpen worden maar dan moet je er wel aan denken.

Dit schreef ik zaterdag. Omdat het zo goed ging jubelde ik alweer als vanouds. Vanmorgen, had ze, schrik, weer iets verhoging. Na een paracetamolletje was alles weer okee. Wat is okee en hoe lang blijft het okee zonder paracetamolletje? Ik moet me gewoon koest houden tot de 14 dagen voorbij zijn. Vandaag is dag 9.
Vanavond en de komende dagen staan dus weer in het teken van temperatuur en zuurstof gehalte in het bloed.
Dat komt ervan als je voor je beurt juicht.

39 gedachten over “Overmoedig worden

 1. ha die AnneMarie
  na 9 van de 14 dagen bij iemand die lichte tot geen klachten had , mag volgens mij ( en wie ben jij )
  wel wat optimisme zijn , toch
  en jou gedachten gang is toch zo logisch als maar zijn kan , die van een moeder is meestal zo niet altijd de juiste
  kop op
  rechtsboven mooie Blauweregen
  lieve groet Karel

  Geliked door 1 persoon

 2. Kijk de dagen worden korter. Ik zal heel hard duimen dat goed komt. Moeilijke tijd hebben jullie. Er moet wel klachten vrij hebben. En heel veel sterkte ermee.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik weet hoe je je voelt, mn stiefvader vervoerde 1 van de eerste coronapatienten en moest 14 dagen zijn temperatuur doorbellen en ja ook gewoon blijven werken. Dat is het probleem, dat zorgmedewerkers vooral niet uit veiligheid thuis moeten blijven. Voor de duidelijkheid dit speelde al voordat Brabant op slot ging! Ik wens je sterkte, niet te vroeg juichen zolang de verzorgers nog overal heen kunnen en niet getest worden, ben je eigenlijk nergens.

  Geliked door 1 persoon

  1. De verzorgers zijn inmiddels allemaal getest en hebben gelukkig ook alle beschermende kleding en bril. Voor mijn gevoel te laat maar okΓ© ze hebben het nu.
   Vandaag had ze geen verhoging meer, hopen dat het zo blijft en niet weer aan het wieberen gaat.
   Ik had het gelezen over je stiefvader en nu weer, je begrijpt heel goed wat voor een kl*te virus het is, trouwens in blogland allemaal wel maar in het dagelijks leven merk ik toch dat mensen zich niet realiseren hoe gevaarlijk het is. Niet ieder een maar ze zitten er tussen. Ze doen hun ding thuis en verder is het de ver van mijn bed show voor ze. Ze snappen gewoon niet dat wij al meer dan 2 weken in de stress zitten over onze dochter. Ze is toch altijd gezond geweest dus waar maak je je druk om.
   Jah dusss, dat is geen garantie om het te overleven.

   Like

 4. Wachten…ik kan me niets zo vreselijk voorstellen als wachten op uitslag wat betreft iemands gezondheid.
  Geef de moed niet op!
  Liefs en sterkte β™₯

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is echt een crime. We zitten nu bijna iedere dag te wachten op nieuws. Meer kunnen we ook niet doen. Er naartoe mag en kan niet. Zit je maar thuis machteloos te koekeloeren.

   Like

   1. Ja dat snap ik helemaal….. je kind is al zo kwetsbaar door alles wat er gebeurt in deze periode. Dat moet je keel wel zo nu en dan dichtknijpen…. Gun jullie zo dat er gauw zekerheid is en zeker dat je haar weer zou mogen zien…..

    Geliked door 1 persoon

    1. We kunnen ook bijna niet wachten. Maar ze moet ook eerst coronavrij zijn anders lopen wij ook gevaar. Ik zou niet weten hoe het nu allemaal verder moet. Hoop dus dat deze nachtmerrie snel voorbij is en er meer duidelijkheid komt.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.