72 uur klachten vrij

wp-1588269211224.jpgVanmorgen kwam het verlossende telefoontje. Ze gaan morgen terug naar hun eigen woning. Marjolein en haar medebewoners zijn gezond verklaard, ze gaan weer terug.
Verwacht had ik het nog niet. Wel wist ik dat er vandaag overleg zou zijn over hoe nu verder maar voor 12.00 uur een telefoontje krijgen dat ze naar hun eigen huis mochten had ik niet bedacht. Ik werd er emo van.
Eindelijk goed nieuws, ze zijn door de crisis heen en lopen nu minder gevaar om corona op te lopen. Immuun voor corona zijn ze (nog)niet, minder vatbaar wel.

Omdat ik toch al in dorp liep ben ik gelijk de HEMA in gestoven en heb een heerlijke slagroomtaart voor ze gekocht en daarna snel afgeleverd.
Wat zou ik Marjolein graag even willen knuffelen, zo dichtbij en nog geen knuffel kunnen geven.

Het RIVM handhaaft een periode van 24 uur klachtenvrij zijn waarna je weer aan het werk mag of je quarantaine op mag heffen. Marjolein en haar medebewoners zijn 72 uur klachtenvrij geweest en mogen nu weer terug naar huis.
‘s-Heerenloo heeft neemt voor hun cliënten waaronder veel kwetsbare mensen zijn 72 uur als norm. Wij zijn ze daar dankbaar voor. Als ik bedenk dat Marjolein afgelopen zondag zomaar ineens weer verhoging had na een aantal dagen koortsvrij te zijn geweest ben ik daar blij om. De angst dat ze op de oude groep weer ziek zou worden was niet geheel irreëel.

Na de taart gehaald te hebben snel naar huis, Wim had ik ondertussen al ingelicht en iedereen op de hoogte stellen dat ze weer naar huis mocht. Heerlijk om te doen, beter dan zondag 2 weken terug toen we moesten vertellen dat ze corona had en naar de Hartenberg ging. Brrr als ik eraan denk lopen de rillingen me weer over de rug.

Aan het einde van de middag kreeg ik nog 2 zeer uitbundige appjes. De dames die morgenvroeg ingeroosterd waren appten dat zij uitverkoren waren om het hele spul te ontvangen. De een had zich de dienst al bijna zelf toegeëigend en de ander was zo blij dat zij ook mocht werken dat ze allebei van vreugde de telefoon namen en zich enthousiast bij ons meldden.
Klinkt het gek als ik zeg dat ik een beetje jaloers ben?
We moeten afwachten of de verpleeghuizen weer bezoek mogen ontvangen.
Ik hoop dat wij als ouders van onze bijzondere kinderen dan ook snel aan de beurt zijn.

wp-1588270115407.jpg

P.s. Net nog even met Marjolein gebeeldbeld, ze hadden net de taart bij de koffie op en aan het koppie van Marjolein te zien was ze echt blij dat ze weer naar haar eigen huis mocht.

51 gedachten over “72 uur klachten vrij

 1. Wat ontzettend fijn zeg voor jullie allemaal en wat een opluchting.. ik moest er gewoon even van slikken….Ik kan me heel goed voorstellen dat je een soort jaloers bent want natuurlijk had je haar graag even een dikke knuffel gegeven…… nu maar weer duimen (met minder stress gelukkig) dat dit ook weer snel mag…….

  Like

 2. O wat mooi AnneMarie
  dat zijn berichten die we allen willen horen , en jij nu wel het meest
  en wat emo worden hoort er bij
  en de verpleging blij met dat lekker
  ja en jij een beetje jaloers , ook heel begrijpelijk
  houd vol meid

  Geliked door 1 persoon

   1. die emotie hoort gewoon hoor 🙂 , en als je haar in je armen mag nemen komen ze weer en met vele tranen , lekker laten stromen

    ja de tijd vliegt om hé
    we hebben veel gedaan in de maand , behalve wat we graag doen , mooie wandelingen maken 😦

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja vervelend wordt het zo langzamerhand dat we niet lekker kunnen wandelen.
     We hebben de buurt hier al 100 x bewandeld, we willen wel weer eens verderop.

     Geliked door 1 persoon

  1. Die knuffel van ons moet nog even wachten maar ik heb wel de verzorging gevraagd haar een dikke knuffel te geven (van ons)
   Zij mogen zonder bescherming verder werken omdat ze genezen verklaard zijn den de meesten van de verzorging het ook al gehad hebben.

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat goed nieuws hier. Gelukkig is weer goed gekomen. Ben zo blij voor marjolein. Duimen hebben met allen gedaan. Heeft geholpen. Beetje jaloers jij? Ik kan wel begrijpen. OP weg naar de weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk zelf doet niet zo lang meer om weer eens verpleging te bezoeken. Nog even wachten. Taart ziet lekker uit.Heeft wel verdiend.

   Geliked door 1 persoon

   1. Het zal wel opschieten dat we weer naar haar toe mogen. Maar ik begrijp ook wel dat we niet tegelijk met z’n allen weer kunnen doen wat we vroeger deden. Afwachten maar eventjes.

    Like

  1. Fijn dat ze weer thuis is. Kunnen we allemaal opgelucht adem halen.
   We hadden net nog contact via beeldbellen, die gezichtjes van ze. Zo blij dat ze thuis waren. De hele meute stond om haar heen, zo heerlijk om te zien.

   Like

  1. Erg hè, ik zat onder een boom bij de kerk te grienen omdat ze naar huis mocht. Was even helemaal van de kaart. Echt zo super blij om.

   Like

 4. O wat een geweldig nieuws, gefeliciteerd. Wat zou het fijn zijn als je eindelijk naar haar toe kon maar ja, dat zal nog even duren al vraag ik me af of men niet wat soepeler om kan gaan met de regels nu alle bewoners het in meer of mindere mate al gehad hebben. Maar ook dit goede nieuws is natuurlijk wel een taart waard.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja echt wel een taart waard. We zijn zo vreselijk opgelucht. Hebben net nog even bloemen gebracht naar de woning. Ze mogen best verwend worden en dat worden ze ook.
   Ze hebben de hele dag al de volle aandacht van de verzorgers. Ze maken er echt een feest van.

   Like

 5. G E F E L I C I T E E R D! Ik ben zo blij voor jullie. Wat een ontzettende opluchting. Hartverwarmend om te lezen dat het personeel dat iedereen weer terug mag ontvangen, lopen te stuiteren van blijdschap. Natuurlijk mag je jaloers zijn… Iedere ouder begrijpt dat! De mooiste tranen zijn die van vreugde.
  Lieve groet ♥

  Geliked door 1 persoon

  1. We zijn echt zo vreselijk blij. Ze worden nu ook ontzettend verwend met aandacht en soesjes en lekker eten.
   De gezellige foto’s vliegen ons via whatsapp om de oren.
   We genieten op afstand lekker mee.

   Like

  1. Ja, we zijn ook super blij. Nu proberen we zelf ook aan onze rust toe te komen, het was enorm stressvol. Maar dat komt wel goed hoor.

   Like

Reacties zijn gesloten.