Vrijheid

Onze intelligente vrijheid is nog steeds een vrijheid van ongekende vorm vergeleken met die van de oorlogsjaren en zijn vele slachtoffers.
Oorlogen die zelfs in deze moderne tijd nog woeden, oorlogen die geen enkele burger wil.
Wat wij willen is vrijheid en die vrijheid vieren we vandaag, maar laten we nooit vergeten wat er in die oorlogsjaren gebeurd is en oproepen tot vrede.

Fout
Deze video bestaat niet

Themamuziek van Chindler’s list – Ilana Yahav, zandtekenares

37 gedachten over “Vrijheid

 1. Vrijheid is zeker vrijheid….. Oorlogjaren was heel erg geweest. Filmpje het is zeker heel kunst om zand mee te bewerken. Knap gedaan. Maar het is wel triest om te zien. Wel indrukwekkend om te zien.

  Geliked door 1 persoon

 2. ja AnneMarie , wij leven ondanks dat virus nog in ongekende vrijheid
  in vergelijk met die vreselijke jaren welke onze ouders
  en alle andere mensen toen hebben gekend , al doen we nog zo ons best
  we kunnen het ons niet voorstellen 😦

  heel mooi zoals zij dat in zand tekent

  fijne dag groet

  Like

   1. ja die vrijheid komt zeker weer 🙂
    leuk hé ander nieuws , ik volg dat virus nieuws niet zo , 1 x per dag het nieuws is me genoeg
    kan best zijn een omslag in het weer , maar meestal als het erg drukkend weer is , en dat kan niet met deze wind , maar ik houd het in de gaten hoor , schrik er niet meer van , weet wat het is , anderen schrikken soms als ze me zo horen piepen
    komt goed
    fijne avond groet

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb al heel vaak gedacht aan de mensen die nu oorlog meemaken of meegemaakt hebben, en dan relativeer ik direct. Die onvrijheid, angst, onzekerheid, vluchten, familie missen, geen contactmogelijkheden, geen vooruitzichten over hoe lang en verschrikkelijk…. vreselijk!
  Zo fascinerend hoe zij kunst tekent in het zand.

  Geliked door 1 persoon

  1. We doen het wel ergens voor denk ik dan maar. Is het niet voor jezelf dan voor je medemens.
   We willen tenslotte allemaal weer in volledige vrijheid leven. Voor die vrijheid moeten we nu iets over hebben en dat iets is niet te vergelijken met de opgegeven vrijheid in de oorlog.

   Like

 4. Hallo Annemarie, ben het helemaal met je eens. Ik had pas nog een discussie met iemand die zie dat we in een oorlogssituatie waren. Ik zei tegen haar “bij oorlog denk ik aan Syrië, aan bombardementen etc.” Het is soms moeilijk om te relativeren. Het zandtekenen is prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Soms denk ik wel eens dat mensen niet goed begrijpen waar ze het over hebben. Heb al zoveel gelezen en gehoord van ontevreden mensen over deze lock-down dat je je soms schaamt voor hun woorden.

   Like

 5. Helemaal waar AnneMarie. Wat die mensen hebben meegemaakt, dat is pas vreselijk. Ik vind dat sommige mensen nu heel erg klagen, vaak die degenen die helemaal geen zieke mens in de familie hebben. Dan mag je toch in je handen wrijven?
  Hoe gaat het met jouw dochter ondertussen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat bedoel ik. Ze weten toch helemaal niet waar ze het over hebben. Ze kunnen niet hun gang gaan maar dat is dan ook alles. Vrees voor hun geliefden kennen ze niet waar heb je het dan over.

   Het gaat goed met haar. Ze komt nu tot rust. Voor haar en haar medebewoners is het ondanks dat ze niet ernstig ziek waren een hele belasting geweest.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik schreef het net bij Bea

  Wat een kunstenaar deze dame hè

  Er is zoveel in de wereld dat veel erger is dan wat wij nu ervaren als onvrij

  Geliked door 1 persoon

 7. Een indrukwekkend, ontroerend en hartverwarmend filmpje.
  Ik was onder de indruk van de toespraak van de koning. Vooral “…niet wegkijken. Niet goedpraten. Niet uitwissen. Niet apart zetten. Niet ‘normaal’ maken wat niet normaal is,” vond ik sterk.
  We hebben het zo goed, ondanks de crisis…
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo denk ik er ook over, we hebben het zo goed ondanks dat corona ons nu dwars zit.
   Er zijn zoveel ontevreden mensen die ongenuanceerd hun mening ventileren over de gang van zaken dat ik er bang van word.
   Vrijheid, voor wie? Voor hen die geen tijd hebben om te wachten en daarmee anderen in gevaar brengen.

   Like

 8. Fascinerend filmpje. Zo knap ook.
  Uitgerekend vandaag is een speciaal programma i.v.m. Ramadan gestopt i.v.m. doodsbedreigingen. Daar staat mijn verstand bij stil. Over vrede en tolerantie gesproken. Niets geleerd van de geschiedenis.
  En het egocentrische gedrag wat betreft Corona loopt ook de spuigaten uit. Demonstreren tegen de lock-down, ook daar staat mijn verstand bij stil.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik begrijp er ook helemaal niets van hoe mensen zich zo kunnen misdragen. Doodsbedreigingen vanwege muziek tijdens de ramadan en de corona lock-down. Waar en wanneer gaat het mis bij deze mensen. Het gaat eigenlijk alleen om haat, haat die mensen voelen tegenover anderen en dat is nou juist zo gevaarlijk. Hoe komen deze mensen zover? Wordt een kind al geboren met haatgevoelens? Nee natuurlijk. Waar komt al die haat in vredesnaam toch vandaan.
   Echt het is mij een volkomen raadsel dat er niets geleerd wordt van al de oorlogen die we al gehad hebben en nog steeds woeden.

   Like

  1. Jouw reacties zijn altijd zoek. Geen idee hoe het kan maar even snel reageren lukt gewoon niet.
   We komen dit wel weer re boven, zeker wel.

   Like

 9. Prachtig filmpje, zó onvoorstelbaar knap. En een mooie boodschap die inderdaad in veel werelddelen nog altijd tegen dovemansoren geroepen lijkt te worden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Echt knap hoe ze dat doen.
   Met simpele handbewegingen staat er in een mum van tijd iets moois op het scherm/glas.

   Like

Reacties zijn gesloten.