Hoe gaat het nu met Marjolein?

wp-1590433786346.jpgHoe gaat het nu met Marjolein?
Goed. Het gaat bijzonder goed en dat verbaasd ons eigenlijk best wel.
Inmiddels is ze 12 weken niet meer thuis geweest en je hoort haar nergens over.
We beeldbellen regelmatig, gelukkig merken we niet dat ze naar huis wil.
Wij willen wel heel graag dat ze weer thuis komt maar dat lijkt er voorlopig nog niet in te zitten.
Er wordt nagedacht om één bezoeker per cliënt een uurtje toe te laten. Leuk als je 2 ouders hebt,  mag de één wel op bezoek komen en de ander niet.
Wil ik klagen? Nee eigenlijk helemaal niet. Ze heeft corona overleefd en daar moeten we dankbaar voor zijn. Daarbij komt dat we echt niet de enigen zijn die hun kind(eren) missen, we moeten maar rustig afwachten tot het weer zover is.

Marjolein en haar medebewoners worden enorm verwend. Doordat 2 dames overleden zijn aan corona is het huis niet volledig bezet met cliënten. Voorlopig zullen er ook nog geen nieuwe bewoners opgenomen denk ik.
Naast de normale bezetting van personeel zijn er nu ook weer dames van dagbesteding op de groep. Beide dames van dagbesteding hebben corona gehad maar zijn gelukkig weer beter en werken nu weer.
Ik noemde net de normale bezetting maar zo normaal is het nog niet. Buiten de dames van dagbesteding is nog lang niet iedereen van het vaste hersteld van de corona. Vermoeidheid en te weinig energie belet de dames om weer te komen werken. Stagiaires en personeel van andere groepen worden nog steeds ingevlogen om de groep draaiende te houden.
Het idee om corona maar even op te lopen zodat je ervan af bent is zeker niet verstandig. Ik hoop heel erg dat die vermoeidheid weer weg zal gaan op den duur.
Helaas weet nog steeds niemand hoe het verloop van de ziekte precies zal zijn.

wp-1590485173796.jpgWandelen, fietsen en verwend worden met lekkere hapjes, het kan niet op momenteel. Marjolein gaat mee op de rolstoelfiets en de dames die kunnen gaan mee op de tandem. Het weer is er perfect voor en er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden.
Voor ons zijn al die activiteiten een hele geruststelling. De groep vermaakt zich na al de doorgemaakte trauma’s goed en kunnen in beperkte mate weer met het leven verder.
Beperkt omdat ze nog niet naar dagbesteding kunnen, geen bezoek mogen ontvangen en nog niet naar huis mogen.
Ondanks dat hebben ze het goed en is het voor hen goed te doen.
Iedereen heeft last van beperkingen en onzekerheden.

52 gedachten over “Hoe gaat het nu met Marjolein?

 1. Fijn dat Marjolein het goed stelt en dat ze blijkbaar nog geen heimwee heeft naar huis. Moet een hele geruststelling zijn voor jullie!

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel fijn dat Marjolijn goed gaat.Het is hele geruststelling voor jullie. Ik verlang ook normale tijden. Ik ga helemaal weinig uit. Onze omgeving. Dan is het rustig. Ik ben al per maanden niet echt weg geweest. Steeds angst…. Brrr…. Zonnige avond gewenst.

  Like

  1. Buiten wandelen kan best maar als je je er niet veilig bij voelt gewoon niet doen.
   Het komt wel weer, we moeten nog even geduld hebben.

   Like

  1. Het gaat vast en zeker komen. Het gekke is dat wij eigenlijk alleen daar maar mee bezig zijn. Weekendjeweg plannen doen we niet want stel je voor dat Marjolein thuis mag komen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Kind gelukkig, ouders gelukkig. Ze is daar duidelijk heel goed opgevangen, waardoor ze zich goed kon blijven voelen. Chapeau voor de mensen daar.
  Nu kunnen jullie terug tot rust komen. Het gaat de goede richting uit.
  Die rolstoelfiets is heel fijn, dat is echt genieten voor beide partijen.

  Geliked door 1 persoon

  1. We zijn ook zeer tevreden over de opvang daar. Ik moet er bij vermelden dat er een aantal zeer enthousiaste stagaires bij zijn waar Marjolein dol op is. Ze is trouwens toch gek op afwisseling dus al die nieuwe mensen vind ze geweldig. De eigen verzorgers vind ze ook geweldig maar nieuwe gezichten erbij geeft reuring en vermaak.

   Like

   1. Fijn dat ze geniet van afwisseling. En jonge enthousiaste stagiaires wisselen vaak.
    Zo belangrijk voor een ouder je kind gelukkig te weten!

    Geliked door 1 persoon

  1. Daar ga ik zeker van uit. Het feit dat corona nu minder slachtoffers maakt geeft al zoveel lucht dat we toch wel vertrouwen krijgen in de toekomst.

   Like

  1. Het gaat vast een keer goed komen en ja ze heeft het erg prettig daar. Dat mag ook gezegd worden, het is echt niet alleen maar kommer en kwel.

   Geliked door 1 persoon

 4. Een hele geruststelling dat Marjolein het zo goed doet. Ik snap dat je hunkert naar contact met je dochter!
  Fijn dat ze op de rolstoelfiets naar buiten kan.
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. We zijn erg blij dat ze zoveel aandacht krijgen. Normaal is er natuurlijk ook veel aandacht van het thuisfront. Dat moeten ze nu missen maar ze doen er alles aan om dat gemis zo klein mogelijk te maken. We zijn er erg blij mee.

   Like

 5. goed te lezen dat het met Marjolein goed gaat
  ja jullie zullen haar enorm missen na die 12 weken alweer
  ze heeft het daar prima naar de zin als ik het zo lees , en dat is goed
  betekent ook dat er zeer bekwaam personeel is daar
  en ja 1 ouder per x op visite is niet leuk , maar misschien wel verstandig , ik weet het niet
  houd vol

  Geliked door 1 persoon

 6. Toch een hele geruststelling AnneMarie. Ik hoop dat jullie Marjolein spoedig weer thuis kunnen omarmen. Helaas zijn het inderdaad nog steeds onzekere tijden en moeten we voorlopig voorzichtig blijven.
  In ieder geval ben ik blij voor jullie en Marjolein dat het goed met haar gaat en dat ze in goede handen is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar zijn wijnook erg blij om. We hebben groot respect voor de dames en heren die de groep verzorgen. Ze zorgen er echt voor dat ze zich thuis voelen en dat ze het aan niets ontbreekt.
   Wij wachten het maar rustig af ondanks dat we nu weer feestdagen zonder haar moeten doorbrengen.

   Geliked door 1 persoon

 7. Fijn om te lezen dat het goed met haar gaat.
  En ja als je verwend wordt met lekkers en noem maar op dan is het voor haar genieten.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 8. Goed om deze berichten te lezen. Een hele opluchting voor jullie. Moed houden en tja geduld hebben, maar oh wat zal dat soms moeilijk zijn.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat fijn dat het goed gaat met Marjolein en dat ze het niet heeft over naar huis willen. Dat lijkt me een enorme opluchting als ouders. Als het met je kind maar goed gaat, dan gaat het met jou als ouder vaak ook meteen beter. Zo werkt het bij mij tenminste.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo werkt het wel ja. We hebben net weer gebeeldbeld en het gaat prima met haar. Het bellen deed ze met een van haar favoverzorster, ze kan dan zo ejjorm genieten van alles. Echt fijn ennleuk om te zien.

   Like

 10. Het zal zeker een troost zijn dat het nu erg goed gaat met haar maar het neemt inderdaad het gemis niet weg. Maar inderdaad, het zou natuurlijk ondraaglijk zijn als Marjolijn nu niét goed in haar vel zou zitten.
  Toch maar sterkte met nog langer afwachten, moeilijk hoor.

  Geliked door 1 persoon

  1. We zijn eigenlijk zo dankbaar dat ze dat ze er door is gekomen dat we daardoor het geduld zonder al te veel morren op kunnen brengen. Nu door de pinksteren had ik weer even een flink baal momentje maar ik denk en hoop zo dat het qua bezoek op zal schieten dat ik nog even geduld moet hebbe. Het komt goed en daar ga ik maar van uit.

   Like

 11. Wat fijn dat het goed gaat met haar. Dat is in ieder geval een geruststelling. Natuurlijk zou je graag naar haar toe gaan of haar weer eens ophalen thuis. Hoop voor jullie dat het gauw weer mag komen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het zal nog even duren maar we hopen dat er nu wel wat beweging in de bezoekregeling zal gaan komen. Ik begrijp het van hun kant ook wel maar ja we willen haar wel heel erg graag weer eens zien.

   Geliked door 1 persoon

 12. mogge AnneMarie
  ja daar stonden er heel veel , zo mooi om te zien
  zal zijn omdat het zeer arme grond is , ergens lang gelegen en nu door het werk is open gelegd en de zaadjes kiemden
  nee 6 maanden hoor pppfffttt 🙂
  geniet de dag

  Like

 13. ha die AnneMarie
  ja prachtige beelden hé zowel onder als boven water
  ik geniet wel in de aquariums van het onderwater zijn nu hihi
  fijne avond groet

  Like

 14. Heerlijk te lezen dat het goed gaat met Marjolein!

  Sorry voor mijn late reactie, ik heb om de één of andere vage reden de publicatie van deze post gemist.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.