Z.O.Z. The Sound of Silence

De laatste tijd voel ik me nogal lamgeslagen. Het hoofd wil niet goed meekomen, is vermoeid en heeft behoefte aan rust. Enkel bij stilte, de natuur en fijne muziek wil het nog goed functioneren.
Het hoofd is moe, moe van het piekeren, wat wel en wat niet te doen. Wat is verstandig in coronatijd en wat moeten we zeker niet doen. Hoelang gaan die beperkende maatregelen nog duren?
Moe van het nieuws volgen want er gebeurd nogal wat de laatste tijd.

De wereld wordt her en der weer opgestart en dat gaat niet zonder slag of stoot. Het gaat te langzaam of het kan niet snel genoeg gaan. Meningen zijn verdeeld.
Mensen houden zich niet aan de regels of juist wel, bang dat corona weer de kop op zal steken of lak hebbend aan corona.
In Amerika drukt een blanke politieman met zijn knie een zwarte medeburger dood. Protesten en plunderingen tegen racisme breken uit in Amerika maar niet alleen Amerika is verontwaardigd over deze racistische dood.
Politici die niet adequaat reageren op demonstraties gezien het coronabeleid en iedereen heeft er een mening over.

Iedereen, bijna iedereen heeft zijn mening klaar over al het gebeuren. Mensen die geleerd hebben voor politicus, virologen, artsen, economen enz. lange studies die de nodige vooropleidingen vereisen om ze te kunnen voltooien worden overstemd door Jan en Alleman. Jan en Alleman maar ook door elkaar worden ze overschreeuwd met andere meningen. Al dan niet gestudeerd weet iedereen het beter en precies aan te wijzen wat, wie, waar en wanneer hij of zij niet het juiste gedaan heeft.

En daar wordt het hoofd moe van, lamgeslagen zelfs. Lamgeslagen van het nadenken hoe het nu kan dat iedereen precies weet hoe het moet terwijl het hoofd helemaal niet precies weet hoe het moet of zit.
Als er een voor is, is er ook altijd een tegen. Wat weegt zwaarder, wat is belangrijk en wat is verstandig?
Jan en Alleman lijken het precies te weten en brallen en overschreeuwen alles en iedereen want zij hebben de wijsheid in pacht. Zij weten hoe het zit, zij weten hoe het moet en het hoofd komt steeds tot de conclusie dat zij het juiste niet weet.
Zeker, het is goed dat iedereen voor zijn mening mag en kan uitkomen maar tot hoever gaan we. Nu maken we elkaar via alle mediakanalen af, straks staan we op straat tegenover elkaar om de anders denkende af te maken.

We zijn aan het verleren te communiceren, een zinvolle discussie te houden en elkaar te respecteren om zijn of haar mening ondanks dat we niet dezelfde mening zijn toegedaan.
Geen enkele mening is heilig, niet die van mij maar ook niet die van jou of van jou.
Elke mening en beslissing heeft een keerzijde en de ene keer moet ik een beetje water bij de wijn doen en de andere keer moet jij wat water bij de wijn doen maar we moeten het wel samen doen.

The Sound of Silence – Simon  & Carfunkel

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij 

56 gedachten over “Z.O.Z. The Sound of Silence

 1. Helaas een herkenbaar gevoel. De weg ben ik kwijt door de pandemie en de wereldproblemen. Ik heb wel ontdekt dat stilstaan bij kleine positieve dingen me weer wat moed geven maar hoe het allemaal verder moet dat slaat me dan weer lam. Bedankt voor je eerlijke blog

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb een klein boekje en daar schrijf ik een paar dingen in waar ik blij van werd die dag. Eerst weet ik niks maar dan schiet me wat te binnen en dan volgt er nog meer. Zo probeer ik mijn eigen nieuws te schrijven. Soms blijft het boekje een paar dagen dicht en dan begin ik weer. Ik hoop dat je gauw naar je dochter mag, dan worden dingen weer anders voor je denk ik.

    Geliked door 2 people

    1. Het zou zeker wat uit maken als we onze dochter weer mochten zien. Maar dan nog, we mogen haar niet knuffelen laat staan naar huis halen. Het is alles bij elkaar nog zo onzeker wat corona gaat doen en wat er straks jog wel en niet kan.
     Jouw kleine fijne momenten boekje geeftmij toch weer inspiratie en nodigt uit om ze toch bij te gaan houden.

     Geliked door 1 persoon

     1. Het blijft moeilijk maar als je naar het licht kijkt valt de schaduw achter. Ik wuif niks weg van je toekomstzorgen maar het stilstaan bij de glimlach op de dag maakt je sterker.

      Geliked door 1 persoon

      1. Dat klinkt goed ‘als je naar het licht kijkt valt de schaduw achter’ Zo is het wel. Meestal komt het ook wel weer goed maar deze keer duurt het langer dan normaal. Zal wel komen omdat corona ook al aardig lang duurt.
       Ik ga toch op zoek naar de lichtpuntjes.

       Like

 2. Gelukkig heb ik lange armen en ook nog eens coronavrij dus ik geef je een heel vette knuffel !!
  Hou vol en hou moed, het komt goed!

  Geliked door 2 people

 3. ha die AnneMarie
  ik denk dat ik blij kan zijn , dat ik weinig nieuws heb bekeken , maanden lang om 8 am en 8 pm
  want net zo je schrijft , je wordt bedolven onder goed en kwaad , wat is goed en wat is slecht
  ik ging mijn eigen weg , makkelijk want ik ben alleen , maar wel in de z.g risico groep , dus zelfs ik hield mij in
  of ik coronavrij ben zoals Melody hier schrijft , geen idee
  maar een knuffel desalniettemin
  kop op meid houd vol
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Het nieuws is voor mij slecht buiten te dringen. Iedereen heeft er wel wat over te zeggen. Weet ik niet waar het over gaat voel ik me dom terwikkl ik het eigenlijk niet wil weten.

   Like

 4. Het is herkenbaar. Ik ben ook de laatste tijd moe van. Maar goed ik moet wel door. Doe jij ook. Kwaad blijven is niet goed. Ik ben ook zo. Moeten wel door gaan wat jij doet. Ik luister veel minder ernaar toestanden. Komen steeds meer op af. Wees jezelf!! Ik begrijp het wel. Moeilijk!! Toch heerlijk eens naar de muziek te luisteren daar word je kalm van. Hele bekende voor ons. Mooi! Houd moed!!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik raap mijn moed steeds weer bijelkaar. Het wordt tijd dat we weer eens iets anders mogen dan thuis zitten. Gelukkig gaat dat nu iets meer komen .

   Like

 5. ja zeker een mooie pps en ik denk dat jij die muziek ook wel kent
  ja ook hier zon , maar geen wandel voor mij , als het goed is word dat kassie rond het middag uur gebracht , dat ik zal zo na de koffie ff om een boodschap
  geniet de wandeling

  Geliked door 1 persoon

 6. The sound of Silence is heerlijke muziek die helpt weg dromen en doet zweven, die het voortdurend bezige brein tot rust brengt.
  De voortdurende verwarrende info, de ingehamerde angst, het ‘moeten’ of ‘mogen’ lossen, langzaam of veel te snel, houdt ons bezig, of we willen of niet. De voorbije week had ik een droom dat ik Corona had, zo levendig, zo echt, dat ik badend in het zweet ontwaakte. Is dit normaal?! De angst heeft zich diep in de mens genesteld, nu nog weg krijgen op veilige manier…..
  Laat de natuur en de muziek je hoofd snel helpen leeg lopen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Een nachtmerrie dus. Jij voelt het ook zo, voor mij fijn te horen. Ik probeer me er aan te onttrekken maar het lukt me niet zo goed meer. De lichtpuntjes worden overschreeuwd door negativiteit en toch ook niet kunnen doen wat ik graag zou willen door de beperkingen die er nog steeds zijn.
   We zitten er allemaal mee ik weet het en dat is iets een troost maar het duurt me te lang.

   Like

   1. De wereld beleven we nu anders. Jij bent met je dochter geconfronteerd met de angst en onzekerheid, dat laat wellicht veel sporen na. Daarenboven zijn er de voortdurend verwarrende berichten.
    Afstand houden en waar nodig een mondmasker lossen al veel op. Ik denk dat hier de kern ligt en dat we terug mogen of moeten leren genieten. Houd er de moed in💛

    Geliked door 1 persoon

    1. Dank je voor je bemoedigende woorden. Sowieso door onze dochter en nu door de onzekerheid rondom haar ziek zijn een paar weken geleden verander je van inzicht en laat sporen achter. De verwarring rondom corona is lastig maar ik wacht het meestal wel verder af wat het juiste gaat worden. Het meest vervelende hiervan vind ik dat de mensen daar dan weer furieus op reageren en denken alles beter te weten.
     We kunnen nu niet verwachten dat alles in één keer goed gaat, het is voor iedereen nieuw. Straks over 10 jaar kunnen we precies vertellen wat wel en niet goed was geweest maar daar is het nu nog veel te vroeg voor.
     Voorlopig moeten we het nog met een aantal beperkingen doen of we dat nu leuk vinden of niet.
     Ik probeer me buiten de discussies te houden maar soms wordt ik er toch verdrietig en een beetje deprie van.

     Like

     1. De toekomst zal het uitwijzen en we kunnen er heel veel uit leren. Niemand heeft de waarheid in pacht.
      Maar het is toch op alle vlakken zo dat mensen denken het beter te weten?
      Gaat alles goed met de dochter? Kan ze al naar huis komen in het WE?

      Geliked door 1 persoon

      1. Het gaat goed met haar maar ze begint nu toch wel naar huis te verlangen en wij natuurlijk naar haar.
       Helaas mag ze nog niet weg en wij mogen nog steeds alleen op raambezoek wat we niet doen omdat ze dan mee naar huis wil wat niet kan. We verwachten dat er binnen niet al te lange tijd wat meer versoepeling zal komen maar het is nog steeds afwachten.

       Like

       1. Je mag nog niet gewoon binnen op afstand? Hier is het, dacht ik, al mogelijk.
        Gelukkig heb je perspectieven, hét woord dat ons allen heeft recht gehouden in de voorbije maanden.

        Geliked door 1 persoon

 7. Als ik jouw verhaal zo lees, denk ik dat er velen zijn die zich er in herkennen, soms loopt je hoofd over door allerlei informatie, wat juist of onjuist is, is niet belangrijk denk ik, belangrijkste is dat je gewoon zelf weet waar je voor staat, dat door het terug keren naar jezelf de rust in je hoofd ook weer terug komt, plus je geeft al wat punten aan die rust geven, prachtig nummer heb je geplaatst van Simon en Art, altijd erg mooie muziek en rustgevend, de muziek en hun stemmen…..
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. De LP van Simon & Carfunkel heb ik grijs gedraaid. Het zijn zeker bijzondere stemmen. Ze horen en passen ook bij elkaar.

   Ik leek het allemaal weer aardig onder controle te hebben na de corona crisis maar toen kwam de dood van George Floyd in Amerika en de demonstratie op de Dam tegen racisme waar iedereen weer over elkaar buitelde om zijn mening te verkondigen dat ik dacht OMG daar gaan we weer. Het nieuws over zijn dood wil ik dan wel volgen maar niet die oeverloze discussie van Jan en Alleman.
   Ik was weer even terug bij af.

   Like

 8. Het is een heerlijk muziekje om bij te lezen. Ik begrijp je wel, er is ook zovéél over te zeggen. En al die meningen lossen niets op dus zouden beter achterwegen blijven. Dat blijven ze mij mij ook want ik volg heel bewust niet alles. Heb ik mijn thuissituatie genoeg aan mijn hoofd en wil geen energie steken in zaken waar ik niet genoeg vanaf weet én niets aan kan veranderen. Probeer alleen zélf te doen wat goed is. Ik kan het je aanraden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar zeg je het, al die meningen lossen niets op.
   Ik denk wel eens als je het dan zo goed weet doe er zelf eens wat aan. Ga in de politiek, richt een stichting op ten behoeve van enz…
   Houd je mond kom van de bank af en ga er iets met daden.
   Soms kan ik me niet inhouden om dat ook midden in een gesprek te zeggen.
   Ze vinden me niet altijd aardig, dat begrijp je nu zeker wel.

   Like

 9. Rust…geen mens kan zonder. Zeker niet zonder rust in het eigen hoofd. Ik snap je volkomen.
  Mij helpt het door een dag het nieuws over te slaan. De wereld draait zonder mij ook door.
  Je dochter kunnen knuffelen zou jullie goeddoen!
  Liefs en houd goede moed ♥

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt, een dag zonder nieuws wil al eens helpen.
   Die knuffel zit er helaas nog niet in. Dat duurt ook maar voort.
   Toch ga ik weer proberen de moed erin te houden.

   Like

 10. Onder de indruk van je schrijven, je hebt het prachtig verwoord. Zo moe van alle gekrakeel, beter weten, tegenspreken en sommige interviewers die vooral hun best doen het negatieve boven te halen. Je laatste alinea zegt alles.

  Like

 11. Zodra een klotetijd aanbreekt merk je aan wie je wat hebt en vooral aan wie niet. Wie die wie is maakt niet uit al is het je beste vriend of de regering. Maar waar we nu allemaal mee zitten gaat nooit opgelost worden met stilte. Als we niet ons niet laten horen, als we niet opstaan, schreeuwen of schrijven in deze wereld waar iedereen naar beneden en weg kijkt, dan verandert er helemaal niks. Dan sterven er mensen door een ziekte die ze bij een ander weg hadden willen nemen, sterven er prachtig donkere mannen zonder eerlijk proces, kijken mensen weg waar ingegrepen hoort te worden, worden homo’s in elkaar getimmerd en mogen oudjes opeens wel en masse de pijp uit maar nog steeds niet fatsoenlijk met pil of drankje maar als een donkere man zonder adem.
  Maar gelukkig deel je een nummer die je zelf graag hoort:

  And in the naked light I saw
  Ten thousand people, maybe more
  People talking without speaking
  People hearing without listening
  People writing songs that voices never share
  No one dared
  Disturb the sound of silence

  Geliked door 1 persoon

  1. Mooie muziek uit een ver verleden en goed te gebruiken voor mijn (klaag)logje.

   Je hebt zeker weten gelijk dat we van ons moeten laten horen. De ongelijkheid en verdeeldheid is groter dan ooit tevoren lijkt het en waarom? Omdat er een pandemie is en mensen op de proef gesteld worden hierdoor. Velen kunnen dat niet aan en gaan naar elkaar wijzen, verlinken en onderdrukken, soms denk ik wel eens als er nu oorlog uitbreekt dan verlinken ze elkaar en helpen elkaar naar de verdommenis.
   Wat er in Amerika gebeurd wordt nog eens extra gevoed door Trump en consorten. Nog meer wapens willen ze om zich te kunnen verdedigen. Hoezo nog meer wapens? Ze maken elkaar nu al als ratten af omdat ze zo’n fijn wapen in bezit hebben.

   Like

   1. Amen en ja dit is een test we worden op de proef gesteld. Aan vaste ritmes wordt gerammeld en geschud en ik mag hopen dat er mensen wakker zijn geworden.

    Geliked door 1 persoon

 12. Een van mijn favoriete nummers….. ik snap het helemaal hoor. Heb dat ook een tijdje gehad tot ik niet naar al die programma’s meer ging kijken. Dat scheelde een slok op de borrel. Maar inderdaad je moet blijven wikken en wegen waar je goed aan doet.. Luister maar lekker naar muziek en ja in de natuur rust vinden heel herkenbaar.

  Like

 13. mogge AnneMarie
  dus een bui regen op jullie bol , ach dat droogt wel weer , en het was vast fijn weer samen met Flip en Flop op pad te zijn 🙂
  ik zie hier rechtsboven mooi bloemen staan onder instagram , is dat in je tuin , mooi staan die er bij
  ik heb geen instagram , alles op googledrive
  ja leuke banner gefreubelt gister 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja. Die hebben we over kunnen houden van de winter. Ze staan daar onder de carport vanwege de regen. Worden ze niet vrolijk van als ze zo zeiknat worden.

   Voordat we in het dorp waren waren we alweer droog. Dus de AH ingedoken voor de laatste boodschappen.

   Geliked door 1 persoon

 14. Tja… het nieuws en de daarbijbehorende meningen komen de hele dag door via allemaal kanalen binnen.
  Ik ken het gevoel dat je beschrijft.
  Het helpt mij om af en toe even uit te tunen.
  In ons zomerhuisje hebben we geen wifi en slecht internetbereik. Dus daar ben ik altijd een paar dagen offline.
  Een keer per dag het nieuws. Of geen nieuws, ook prima. De wereld draait toch wel door.
  Daar kom ik echt tot rust.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heerlijk om zo’n escape plek te hebben lijkt me. Ik probeer ze weinig mogelijk nieuws te horen maar soms lukt het gewoon voor geen meter.

   Like

 15. Dit is wel een herkenbaar relaas, Anne Marie. Ik heb sinds half maart ook van die dagen waarop ik een gevoel heb alsof ik in een mistige en donkere wereld dreig weg te zakken in een moeras.
  Muziek, fotografie, mooi weer en af en toe een leuke babbel trekken me er elke keer weer door.
  Rustig doorgaan, afstand houden en gezond blijven, luidt het devies.
  Goed weekend verder!

  Geliked door 1 persoon

  1. Muziek haal ik heel veel troost en plezier uit maarmmik merk nu dat ik diee babbel toch wel heel erg mis.
   Gelukkig komt het weer wat op gang maar het hele spontane is er bij veel mensen wel af.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.