Broken Wings

Zaterdag 20 juni is Henk echtgenoot van onze Rietepietz na een langdurige ziekte overleden. Henk is 84 geworden, omringd door zijn vrouw en familie is hij rustig ingeslapen.
Een aantal jaren geleden schreef Riet dat haar Henk ziek was en vanaf dat moment mochten wij mee lezen hoe zijn ziekte verliep en wat het voor Riet betekende.
De zorg voor haar man heeft ze vanaf het begin voor haar rekening genomen. Later met behulp van haar kinderen. Tot het laatst toe heeft ze hem verzorgd ware het dat er de laatste weken toch wat hulptroepen van buitenaf ingevlogen moesten worden.
Bewonderenswaardig hoe ze het volbracht heeft aangezien zij zelf ook niet meer piep is. De manier waarop ze ons steeds weer op de hoogte hield was eveneens bewonderenswaardig. Ondanks de ernst van zijn ziekte bleef haar humor de boventoon voeren in haar blogjes. Zelfs in blogjes over het verloop  van de ziekte van haar echtgenoot ontbrak de humor vaak niet.

Lieve Riet. Ik/wij hebben grote bewondering en respect voor je hoe je dit aangepakt en volgehouden hebt samen met je kinderen. Heel veel sterkte vandaag. Neem je tijd om uit te rusten en te verwerken dat Henk er niet meer is. We hopen je wel weer terug te zien in blogland maar natuurlijk op jouw tijd.
Liefs AnneMarie

42 gedachten over “Broken Wings

 1. mogge AnneMarie
  dat heb je mooi onder woorden gebracht
  en een mooi muziekje er bij
  ik ken het blog van Rietepiets , pas enkele maanden
  en ja wat een humor ondanks de zware tijd
  petje af

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat heb je dat prachtig verwoord. Ja, zo is het. Zo ervaar ik het ook.
  In gedachten ben ik bij Riet en vraag me af hoe het voor haar nu zal zijn.
  Lieve groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Bijzondere vrouw met een hart van goud. Had haar graag persoonlijk willen condoleren maar corona stak er een stokje voor.

   Like

    1. Alweer einde schooljaar. Ik kan me nog goed herinneren dat we het vorig jaar over met pensioen gaan hebben gehad en na de start vannhet nieuwe jaar je er vol gas weer voor bent gegaan. Ik hoop dat je snel door het werk heen bent en van je welverdiende vakantie kunt gaan genieten.

     Geliked door 1 persoon

     1. Nog vier schooljaren te gaan. Helaas viel de nieuwe uitdaging dit schooljaar wat tegen. Het nieuwe vak Technologie was niks voor mij. Daar heb k wel voor gestudeerd, maar ik was er al twintig jaar uit. Volgend schooljaar zal ik verder leraren in opleiding plaatsen en begeleiden + Nederlands aan anderstalige jongeren geven. Nog maar eens een nieuwe uitdaging. Hopelijk de laatste – en de leukste. Duimen maar.

      Geliked door 1 persoon

      1. Jammer dat technologie je toch niet lag. Daar kom je alleen maar achter door het te doen.
       Hopelijk wordt deze nieuwe uitdaging wel een succes maar dat zal vast wel.
       Nog 4 schooljaren te gaan. Ik tel met je mee af.

       Geliked door 1 persoon

 3. Een mooie en de voor Riet. Verdiend. Prachtig beschreven en ja humor maakt het leven dragelijk.En gelukkig is Riet daar rijk van voorzien. Sterkte Riet!

  Geliked door 1 persoon

 4. Toevallig kwam ik onlangs op het blog van Riet terecht en wist niet hoe te reageren. Naar aanleiding van jouw prachtige blogbericht heb ik nu wel een condoleance daar durven plaatsen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Henk en Riet waren een bijzonder stel. Allebei vol humor en voor elke gekte in.
  Hoe ze hem de laatste jaren/maanden/weken/dagen heeft verzorgd. Diep respect. Dat je zo innig kunt meeleven met iemand die je “alleen maar” via internet kent. Het voelt zo vertrouwd….
  Ik kreeg een link om de uitvaart bij te wonen en was even bang dat ik me een voyeur zou voelen. Maar die angst bleek overbodig.
  Je hebt het prachtig verwoord.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat gevoel een voyeur te zijn kan ik heel goed begrijpen. Kwam bij mij ook gelijk boven. Vandaag was ik weg, kon het toch niet volgen dus wel of niet doen was ik snel uit.
   Ja die humor van haar bewonder ik net zo goed als de verzorging van Henk. Knap dat ze het gedaan heeft.

   Like

 6. Wat heb jij prachtig verwoord geschreven. Riet heeft zoveel meegemaakt. Ik heb voor diep respect! Ze was altijd humor in woorden. Bleef maar door. Ik ga zo even kijken naar haar. Fijn weekend gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat heb je precies goed verwoord. Ik sluit me hier graag helemaal bij aan. Ook mijn medeleven en bewondering voor Riet.

  Geliked door 1 persoon

 8. Lieve Anne Marie, wat prachtig! Eigenlijk bizar dat terwijl de zo geroemde humor in mijn logjes nou juist bij het lezen van alle reacties me steeds weer in de steek laat. Waar ik in het gewone leven meestal wel de tranen kan bedwingen rollen die in die stille momenten dat ik reacties lees altijd royaal over mijn gezicht. Het bloggen heeft voorkomen dat ik me eenzaam zou voelen toen Henk steeds minder een klankbord kon zijn en dat klankbord vond ik bij al mijn lezers die soms nog maar kort bij me lezen maar vaak ook 10 jaar of meer. . Ik “ken” ze allemaal, ook al heb ik sommige nog nooit gezien. en ik vond het fijn dat de uitvaartleider ook speciaal de mensen die meekeken aansprak. Ik wist dat iedereen “bij me was” ! Ondertussen heb ik het bloggen weer opgepakt zoals je gemerkt hebt, en hang ik weer lekker tegen jullie aan, klaar om alle uitgestoken handen te grijpen zodra het nodig is want dát die handen er zijn weet ik. Dankjewel voor dit mooi blog.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.