Z.O.Z. Hable con ella, spreek met haar

Gisteren hoorde ik op het nieuws dat er minder scheidingen aangevraagd waren dan vorig jaar in dezelfde periode. Waarschijnlijk door corona. Mensen zijn bang om hun baan te verliezen of hebben die al verloren en hebben zodoende geen geld om te gaan scheiden. Vervolgens werd erop gewezen dat tegen je zin in samen blijven wonen met iemand die je niet meer ligt en of mag niet de beste optie is voor jezelf.

Toen ik het begin van het nieuws hoorde begon mijn brein gelijk al te werken en bekeek het van de andere kant.
Zo had ik al ergens gelezen dat partners min of meer blij waren met corona omdat de andere helft nu veel meer thuis was en ze veel meer samen waren.
Het logische gevolg van samen meer tijd doorbrengen kan zijn dat er nu wel gepraat en geluisterd wordt naar elkaar. Want zeg nu zelf, getrouwde of samenwonende stellen van tegenwoordig zijn wel super druk. Ik heb vaak bewondering voor hoe ze het fiksen.
Ieder een eigen verantwoordelijke baan, ieder zijn of haar eigen hobby’s, eigen vrienden die aandacht nodig hebben en vaak kinderen die naar school moeten en van hot naar her gebracht moeten worden qua hobby’s en sport.

Meer gezamenlijke tijd, quality time met het gezin, meer tijd om samen de avond door te brengen en onder het genot van een wijntje ongemerkt meer van elkaar te weten te komen. Samen dromen over de toekomst, wat je bezig houdt in het dagelijks leven. Praat met hem of haar en ontdek waarom je hem of haar ook alweer zo leuk vond.
Zou corona een positief effect kunnen hebben of het aantal minder scheidingen?

Hable Con Ella – (Praat met haar) Alberto Iglesias

(Uit de gelijknamige film Hable Con Ella)

Een fijn Zwijmel weekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij

43 gedachten over “Z.O.Z. Hable con ella, spreek met haar

 1. Het kan zeker een positief effect hebben op veel relaties. Te vaak heeft men het in de media over de negatieve kanten. Zo leek ook de jeugd doodongelukkig omdat ze niet naar school.mochten. Ik kan je zeggen dat er ook veel kinderen wel gelukkig waren omdat ze eens genoten van het samenzijn thuis en het niet moeten. Er is gewoon te weinig aandacht voor positieve gevolgen. Jammer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ook ik heb positieve geluiden gehoord over kinderen die thuis waren EN van ouders die thuis waren met hun kinderen. Ik blijf nog even bij mijn positieve stelling over scheidingen.
   Ik vond het een bericht van scheidings-advocaten die om werk verlegen zitten.
   Vooral de laatste zin: samenleven met iemand tegen je zin zou negatieve gevolgen kunnen hebben.

   Geliked door 2 people

 2. mogge AnneMarie
  ik denk ook dat het wel positief kan uitpakken voor de , zal ik het noemen de zwakkere relaties
  wat je zegt , ze zijn ” normaal ” alleen maar druk , met hun eigen
  nu is er de kans samen te zijn , en vooral praten

  ik vind het een zware zwijmel

  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Voor een wankele relatie zou het wel eens de doodsteek kunnen geven. Maar relaties kunnen ook sterker worden. De vraag is wat de onzekere toekomst zal brengen.
  Maar het vaak te drukke leven tussen partners en kinderen onderling kwam wel tot rust, velen genoten ervan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat idee had ik ook dat ze er (soms) ban genoten ondanks de sores rondom corona.
   Wat de toekomst zal brengen weet niemand maar ik houd deze positieve ontwikkeling even op een neveneffect op de Lock-down.

   Geliked door 1 persoon

 4. ha die AnneMarie
  ja de wandeling van de week hier in m’n tuintje is een mooie , denk dat jij het gebied wel wat kent
  gister liep ik tussen Zutphen en Deventer , ook een hele mooie
  ik was echt toe aan nieuwe wandelschoenen en ook broeken en een jack
  een rib uit het lijf zoveel is zeker , maar ik kon het gelukkig nu doen 🙂
  kan er weer jaren lang van genieten
  ja een mooie pps hé
  fijne middag groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Kleding doe ik jaren mee maar schoenen heb ik zeker als ik de 4-daagse daagse loop ieder jaar nieuwe nodig. Inmiddels weet ik dat en probeer er maar mee te leven. Niet aanschaffen is ook geen optie.
   Jij ook nog een fijne dag.

   Geliked door 1 persoon

 5. ik denk dat c inderdaad zowel goede als slechte effecten op de relaties heeft gehad en ja dat nieuws dat jij noemde hoorde ik in de auto ook…. veel mensen blijven samen omwille van geld, kinderen en weet ik veel wat al niet meer, ik denk dat c daaraan niets verandert….

  maar heel eerlijk… als ik het over zou moeten doen met de kennis van nu, bleef ik vrijgezel en kinderloos.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi hi, die laatste zin. Laat me dat nu niet verrassen.
   Ik blijf erbij dat ons/mijn leven niet is gegaan zoals ik bedacht had en ja veel vrijheid in heb moeten leveren.
   Als ik het over moest doen denk ik het anders aan te pakken maar in wezen toch weer het zelfde zou doen.

   Like

 6. Zo triest dat men Corona nodig had om te ontdekken wat een jachtig bestaan met je doet. Elkaar en je kinderen uit het oog verliezen voor een deel veroorzaakt door overmatige consumptie en niets willen missen. Hopelijk is het een levensles voor velen, doen ze er hun voordeel mee en blijven huwelijken alsnog overeind.
  Mooie muziek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo denk ik er ook over ondanks dat sommigen nog niet toe willen geven dat verplichte rust goed is geweest voor hen.

   Like

 7. Het zal zeker twee kanten , een deel van de relaties die toch al niet best waren zal er aan onderdoor gaan maar inderdaad, er zullen zeker ook relaties zijn die juist verbeteren door het meer thuis zijn.
  Aandacht voor elkaar is zo verkeerd nog niet om aan een relatie te kunnen “werken”.Wat een prachtig gitaarspel in deze zwijmel.

  Geliked door 1 persoon

 8. Zag ook heel veel echtparen of samenwonenden er op uit trekken lopend of met de fietsen met kinderen. Gewoon meer tijd voor elkaar om samen dingen te doen zonder alles zonodig te moeten. Dat kan ook verbindend werken denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik heb juist gelezen dat er veel meer aanvragen waren wat betreft echtscheiding. De mensen zitten de heel dag op elkaars lip. Net als met Kerst en de vakantie.
  Maar ze blijven bij elkaar voor de kinderen of omdat ze het financieel niet trekken alleen.
  Best triest eigenlijk.

  Mooie zwijmel maar wel een beetje triest.
  Ik kan alleen met dit blog reageren.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  1. Misschien is het per regio verschillend. Het nieuws wat ik hoorde was via npo1. Misschien was dit landelijk. Lastig al die verschillende berichten. Wat is nu waar?

   Like

 10. Denk zeker dat dit een positieve kant is van het corona virus, en zo zijn er wel meer, mensen die zichzelf terug vinden door de rust, even niet leven in het tijdperk van vrouw holle, idem voor de relatie, de kinderen, hoe leuk kan het zijn als je door je drukke leven wat uit elkaar gegroeid bent, om dan eens te kijken hoe begon het tussen ons beiden…
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 11. Het viel me op dat mensen opeens tijd hadden om met hun kids buiten te zijn wandelen fietsen voetballen. Wat ervan waar is weet ik niet, maar ik denk ook dat mensen in tijde als deze leren wat ze aan elkaar hebben. Ik ben ook wijzer geworden. Van familie moet je het niet hebben en van een aantal buren ook niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. In deze coronatijd heb ik ook mijn vrienden leren kennen hoor. Er zijn er een paar van hun voetstuk gevallen. Jammer voor hen.

   Like

 12. Poeh… het kan twee kanten op gaan denk ik. Of het brengt je nader tot elkaar. Of je zit zoveel op elkaars lip dat je het misschien wat sneller zat wordt? Ik was dit weekend voor het eerst sinds maanden weer eens alleen in huis. Het was heerlijk! Ik heb mijn gezin graag om me heen maar ik kan me voorstellen dat dit niet altijd even goed is als je relatie al wankelt.
  Maar leuk om eens over na te denken. Mooie zwijmel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb hier nog geen scheidingen gezien of gehoord door corona. We zitten hier ook niet in de grote stad. Misschien scheelt dat ook.

   Like

Reacties zijn gesloten.