Fotoboek

Niet gek lang geleden zag ik op Instagram reclame van Saal-digitaal. De aanbieding, een voucher winnen om jouw fotoboek (bijna) gratis te laten maken. Daar moest tegenover staan dat  je een review op je blog, Instagram of Facebook zette.
Tja, ik kon de verleiding niet weerstaan. Gek op fotoboeken en redelijk wat ervaring met het maken van fotoboeken reageerde ik op de uitnodiging.
Binnen een uur had ik de voucher te pakken en kon ik het programma van Saal-Digitaal downloaden om met mijn fotoboek te kunnen beginnen.

Zoals ik al zei heb ik een groot aantal fotoboeken van diverse aanbieders gemaakt en had  er vertrouwen in dat het me wel zou lukken.
Een nieuw programma is altijd even wennen maar het fotoprogramma van Saal-Digital went snel. Het is duidelijk en overzichtelijk.

P1200540 (Middel)Productkeuze
Als je begint kies je voor een product. Normale uitvoering of een chique uitvoering. Boeken van A4 formaat, kleine fotoboekjes of daartussen in. Kalenders, wanddecoratie, kaarten het is allemaal mogelijk. Bedenk je je qua uitvoering van het product dan is het tussendoor heel makkelijk te wijzigen. Het programma wijst vanzelf.

Achtergronden en Lay-outsP1200541 (Middel)
Je kunt kiezen tussen verschillende achtergronden en lay-outs. Mijn voorkeur gaat altijd uit de bladzijde op mijn manier in te delen met foto’s. Ik kan slecht kiezen tussen foto’s wel of niet in het boek waardoor er altijd zoveel mogelijk foto’s in moeten. Bladzijden toevoegen of verwijderen gaat heel simpel.

Kolom toe te voegen foto’s
Wat ik wel jammer vind is dat de kolom met foto’s waaruit je selecteert om toe te voegen aan een pagina’s niet vergroot kon worden.
De foto’s zijn voor mij daar niet zo duidelijk te zien. Kan aan mij liggen omdat ik altijd alles in het groot wil zien, pietje precies of kippige ogen?

Bestellen en betalen
Betalen kan alleen met Pay-pal of een creditcard. Dat zijn we hier niet gewend. Meestal kun je door linken naar je eigen bank en heel simpel betalen. Een ramp is het natuurlijk niet maar bij gebrek aan een credit-card heb ik een Pay-pal account aan moeten maken.
Zodra de betaling gedaan is wordt het fotoboek vanzelf  geüpload en verzonden naar Saal-Digitaal.

Het product
Een robuust luxe uitvoering met een op het eerste gezicht glazen voorkant met inliggende foto. Het bleek een dikke kwaliteits pagina van plastic te zijn. De pagina’s zijn van een goede dik kartonnen kwaliteit zodat er geen ezelsoren aan kunnen komen. Wat erg fijn is als veel mensen het boek in handen gaan nemen om het in te kijken. Denk in de trant van een bruidsreportage.

 

Verzending
Het product wordt met DHL verzonden wat mij dan weer een prettig gevoel gaf.
Ik was al bang voor ingedeukte hoeken doordat het album door de brievenbus gekwakt zou worden. Via een mail wordt je op de hoogte gebracht wanneer het boek afgeleverd zal worden.
Natuurlijk waren we op het aangegeven tijdstip niet thuis en heb ik het bij een DHL point af laten leveren en later opgehaald.

Conclusie
Het programma van Saal-Digitaal is eenvoudig maar ondanks zijn eenvoud met heel veel mooie en praktische mogelijkheden.
De service is perfect. Ik zat even met de betaling te klungelen waardoor ik een mailtje waagde om hulp. De volgende dag had ik direct antwoord.
Toen het nog niet lukte en weer een mailtje stuurde werd ik wederom vriendelijk geholpen en was het probleem opgelost.
Het boek heeft een luxe uitstraling en is in deze vorm meer geschikt voor professionals. Er is echter zoveel keuzen qua uitvoering dat het geen enkel probleem is om een andere minder luxe uitvoering te kiezen.
De prijs van het product ligt wel iets boven het gemiddelde van wat ik tot nu toe gemaakt heb.

P1200542 (Middel)

21 gedachten over “Fotoboek

 1. Ziet er heel mooi uit. Ik vind het ook heel leuk om fotoboeken te maken.
  Ik heb ook altijd problemen met de kolom toe te voegen foto’s. Jammer dat de foto’s zo klein zijn en je het resultaat pas ziet als je de foto ingevoegd hebt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat is het. Vaak zoek ik de foto in de originele map op om hem goed te bekijken of ik sorteer al wat er in het boek moet komen.
   Maar dan nog is het vaak zoeken en kijken wat nu wel,of niet in het boek moet komen.

   Like

 2. als ik dit zo lees zijn jullie er zeer tevreden over
  en dan vergeet je de prijs en de betaalwijze
  een goede service is ook wat waard
  ik herken je als je zegt , ben slecht in kiezen welke foto’s wel of niet in het album

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 3. ja mooie opnamen hé daar onder water 🙂
  wordt genieten morgen , en ja het weer hé , maar berichten zijn positief
  erna wat wisselvalliger

  Geliked door 1 persoon

 4. Heb er inmiddels ook al een aantal gemaakt ook als cadeaus. Zo leuk om te doen maar gaat ook veel tijd in zitten. Doe het meestal via de Hema ben ik ook wel tevreden over.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb inmiddels al een paar uitgeprobeerd. Kan nu eigenlijk niet zeggen dat de een veel beter is dan de andere. Deze is erg professioneel en voor huis tuin en keuken gebruik niet direct nodig.

   Geliked door 1 persoon

   1. Oké ik vond bij de Hema zo handig dat het nog een aantal maanden opgeslagen bleef. Had een keer dat iemand nog hetzelfde boek wilde bijbestellen voor iemand en dat was met een paar klikken gedaan toen.

    Geliked door 1 persoon

 5. Dat klinkt goed! Vooral fijn dat het eenvoudig werkt. Ik krijg anders altijd zo’n ongeduldig gevoel…

  Geliked door 1 persoon

 6. Meneer F. maakt alle boeken met Albelli. In mijn ogen een tijdrovende klus, maar dat zal deels ook aan zijn manier van doen liggen. Nogal precies, maar dan heb je ook wat … Zelf ben ik nog niet verder gekomen dan kaarten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij mij is het ook altijd een tijdrovende klus. Mijn echtgenoot maakt er nog meer werk van. Zijn mooie winter klussen. Ik mag het graag doen.

   Like

 7. Oh, hier ben ik niet voor in het ledikantje gelegd. Te weinig geduld voor. Ik ben meer van foto’s afdrukken en alle bonnetjes van activiteiten en pontvaarten erbij plakken. Met “commentaar.”
  Jij hebt mijn respect én er een prachtig naslagwerk van gemaakt, want dat durf ik geen fotoboek meer te noemen (-:

  Geliked door 1 persoon

  1. Inclusief bonnetjes e.d. een fotoboek maken had ik dan nooit geen geduld voor.
   Op deze manier lukt het me veel beter en kan ik er ook nog eens uren mee bezig zijn.

   Like

 8. Alleen al de betaalwijze is voor mij een reden om er niet aan te beginnen, maar dat is bij alle site ’s zo volgens mij, Ik betaal niets digitaal.

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar kwam ik later pas achter toen het boek al klaar was. Ja toen moest dat boek er ook kkkmen. Had er al uren werk in zitten.

   Like

Reacties zijn gesloten.