Z.O.Z. I Wanna Dance With Somebody

 Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody

Als dochter van een achtergrondzangeres en in het bezit van een prachtige stem had ze een glansrijke toekomst voor zich. Moeder stoomde haar van jongs af aan al klaar voor een zangcarrière geholpen door het gospelkoor bij de ‘New Hope Baptist Church’.  Whitney zong graag in het koor en bij sommige songs is het duidelijk haar gospel achtergrond te horen. Om ervaring op te doen, te leren met plankenkoorts om te gaan en haar stem verder te ontwikkelen zong ze samen met Mam in nachtclubs. Natuurlijk bleef haar talent niet onontdekt en kreeg ze al vrij jong een planten contract aangeboden. Nadat haar carrière goed van start was won ze al snel diverse prijzen.

Naast zingen had ze een carrière als fotomodel  waarvoor ze veel gevraagd werd. Voor die tijd was haar modellenwerk redelijk bijzonder omdat ze een donkere vrouw was en als eerste op de cover van het tijdschrift Seventeen stond. Naast modellenwerk heeft ze een aantal malen acteerwerk gedaan. Met éém film had ze een groot succes waarmee ze ook een enorme hit scoorde. 

I Wil Always love You – The Bodyguard

Maar het sprookje had geen happy end. Een echtgenoot die het succes van zijn vrouw niet aankon en een Whitney die daar niet goed mee om kon gaan. Ze wilde haar man en dochtertje te veel pleasen en aan de andere kant trokken de platenmaatschappijen, regisseurs en mensen die wat van haar of met haar wilde. Broers, zusters, bijna de hele familie stond op de loonlijst bij Whitney, de druk om te presteren was groot evenals het drugsgebruik van Whitney. Daarbij had ze nog persoonlijke problemen vanuit het verleden. Het werd haar allemaal te veel.

Na de scheiding van haar man Bobby Brown die er uiteindelijk toch kwam probeerde Whitney weer terug te komen maar de glans was eraf. Haar stem had geleden onder het drugsgebruik en het niet goed en voldoende onderhouden van haar zangtalent. Begin 2012 overleed Whitney op 48 jarige leeftijd. Verdronken in een bad van het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. De doodsoorzaak was waarschijnlijk een hartaanval door gebruik van drugs en verwaarlozing. Een aantal jaren overlijd ook haar dochter en bijna in dezelfde omstandigheden als haar moeder.

Met een schok nam de wereld kennis van het overlijden van Whitney Houston. Al langere tijd gingen de geruchten rond over het drugsgebruik en haar slechte gezondheid en nu was het ondanks alle hoop dat het weer goed zou komen zover. Whitney Houston was niet meer.

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

28 gedachten over “Z.O.Z. I Wanna Dance With Somebody

 1. Een héél duidelijk voorbeeld van “het zijn sterke benen die weelde kunnen dragen” . Zij had die sterke benen dus niet, heel jammer van zo’n groot talent! Want wat hád ze een prachtige stem.

  Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad een strot van jewelste… maar >>>zwijgt nu evn want Rietepietz zegt het al en herhalen is dan niet nodig….

  Haar erfenis is voor ‘ons’

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 3. Nou wat een prachtige nummers hè. Ik kende haar verhaal en was altijd onder de indruk. Ook heel erg geschrokken van het nieuws dat ze was overleden. Gelukkig is haar muziek er nog!
  Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 4. De muziekwereld en modellenwereld is zo ongenadig hard dat je wel super sterk in je schoenen moet staan. Staan dan de mensen dicht bij je ook niet echt goed achter je, dan wordt het erg moeilijk om je zonder gebruik van, staande te houden, je zou bijna zeggen gezien de film the bodyguard, was Kevin Costner zoals te zien in de film, ook maar in het echt een soort van beschermpersoon geweest, zonde van deze vrouw, met deze kwaliteiten…
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo vreselijk jammer. Ik was echt fan. Ze heeft heel lang getobt met de drugs en haar tournees. Het zat er heel lang aan te komen. Je hoopt tegen beterwil in dat het goed komt. Nee dus.

   Like

 5. Dat nummer I will always love you is een nummer van Dolly Parton zag ik van de week in een documentaire die ik over haar zag. Ja een triest verhaal voor deze goede zangeres. De dochter van mijn werkgeefster is er naar vernoemd.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ben helemaal geen fan van haar maar ik vond het zo’n prachtige documentaire op netflix. Ze vertelde ook dat Elvis Presley alle rechten van dit nummer wilde kopen van haar. Zij deed dat niet en zei dit nummer heeft me heel veel opgeleverd.

    Geliked door 1 persoon

 6. ha die AnneMarie
  ja Baziel kan het mooi vertellen hé 😁
  ik was weg langs wat winkels op de fiets , opzoek naar iets nostalgie hihi
  een kunststof kap voor een dik 20 jaar oude dubbele TL bak , vergeet het maar
  dus ik stap over naar modern led pppfffttt nieuwe gaten boren draadjes verlengen enz enz
  maar wacht wel tot het regent hihi
  fijne middag groet

  Like

 7. Grappig… ik had een zwijmel met Whitney in mijn hoofd, maar het is toch iets anders geworden. Jeetje…wat kwam dit veel voorbij in mijn jeugd. Het is droevig hoe het is gelopen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.