Z.O.Z. Happy Birthday

Corona blijft ons bezig houden. Eerst minder beperkingen, nu weer meer beperkingen. We moeten het er nog even mee doen totdat er werkelijk een oplossing tegen Covid-19 gevonden is. Het leven krijgt een ander ritme, ongemerkt passen we ons daarop aan en hopen dat de wereld er volgend jaar weer als vanouds uit zal zien. Dat hopen we tegen beter weten in.

Op de groep bij Marjolein heeft het leven ook weer een beetje de normale gang gevonden. Maar wat is er normaal als je medebewoners verloren hebt al voor de corona crisis en tijdens die crisis nog eens 2 medebewoners verliest?  Nadat de Lock-down opgeheven was kwamen er al vrij snel nieuwe bewoners op de groep en niet één maar vier. Ja er was ruimte voor maar bedenk eens dat je net een kamergenoot verloren hebt en na 3 maanden staat er alweer iemand anders bij je op de stoep om in te komen wonen. Amper bekomen van alles wat je overkomen is staan er 4 nieuwe bewoners te trappelen op de stoep.

Gelukkig mocht iedereen weer naar huis om familie te bezoeken. Marjolein en wij hebben daar direct dankbaar gebruik van gemaakt. Ondertussen gingen de aanpassingen en veranderingen op de groep gewoon door. Personeel wat nog ziek was en vervangen werd door flexwerkers, personeel wat op therapeutische basis weer aan het werk ging, zelfs een begeleidster nam afscheid van de groep. Het dagverblijf is nog steeds een no-go aerea voor Marjolein wat wij ten zeerste betreuren maar begrijpen het wel waarom. En knoop in je buik krijg je ervan. Een aantal onderwerpen wil Marjolein nog steeds niets van weten en mag niet besproken worden met haar of in het bijzijn van haar. Dikke stress.

Kauwend op alles wat we voorgeschoteld krijgen pikt Marjolein het ogenschijnlijk goed op terwijl wij zoveel mogelijk de vinger aan de pols houden om het belang van haar gezondheid en welbehagen in de gaten te houden. En ondertussen werd het september, de maand waarin Marjolein verjaard. Dit jaar is  mede door corona een bijzondere verjaardag. We vreesden voor haar leven tijdens de coronacrisis en zie nu. Gisteren was ze jarig en werd ze 40 jaar, alleen dat is al een vermelding waard en vandaag komt ze naar huis om in dit weekend haar verjaardag thuis nog eens dunnetjes over te doen. Dunnetjes want de beperkingen zijn weer opgevoerd en we blijven voorzichtig met haar en met iedereen om ons heen. 

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

47 gedachten over “Z.O.Z. Happy Birthday

 1. Haha, grappig en leuk filmpje.
  Een HAPPY BIRTHDAY voor Marjolein en een gezellig feestje thuis, want 2 x 20 geeft veel redenen om extra te worden gevierd. Vergeet de kaarsjes niet!
  Ik hoop dat het haar lukt zich vlot aan te passen aan de nieuwe situatie, en dat ze bij de nieuwe groep veel geborgenheid vindt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Aan de foto’s te zien heeft ze op haar woning al flink genoten van haar verjaardag.
   Thuis gaan we het over doen en flink verwennen.

   Like

 2. Van harte gefeliciteerd. Omwille van alle kwetsbare mensen hoop ik zo dat iedereen zich nog aan de maatregelen kan houden. Maak het mooi met het kleine clubje mensen om jullie heen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Natasja. Ze heeft er zelf zoveel zin in alleen daarom al is het een feest.
   Ik hoop ook dat iedereen weer even bij de les is. Het virus laat niet met zich spotten.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Nee hoor er is verder niets. Druk met wandelen fietsen ed. Het bloggen schiet er daardoor wat bij in. Hoop van de winter weer war meer tijd ervoor te kunnen vinden.

   Geliked door 1 persoon

 3. Van harte gefeliciteerd met deze jarige dochter. Inderdaad niet niks om zomaar 4 nieuwe huisgenoten te krijgen als je daar eigenlijk nog helemaal niet aan toe bent. Maar , de zorg is tegenwoordig “een product” dat winst op moet leveren en dan kan leegstand natuurlijk niet. Treurig.
  Maar natuurlijk heel fijn dat ze weer regelmatig naar huis kan komen, maar er een fijn weekend van.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo is het, een product. En altijd zijn er omstandigheden waarom er niet even gewacht kan worden met een nieuwe bewoner. Ik.feloof het niet meer.
   We gaan er iets leuks van maken vanavond.

   Like

 4. Ach ja hoe sneu allemaal… het is niet uit te leggen zeker aan haar niet en dan nog is het niet duidelijk wat er wel of niet echt bij haar binnenkomt en wat zij er van vindt … Er tussendoor laveren is zwaar maar jullie zijn toppers want het lukt toch maar mooi al is het soms nog zo moeilijk.

  Van harte gefeliciteerd dubbel en dwars… hoop van harte dat jullie het thuis een waar feestje kunnen maken.

  Geliked door 1 persoon

  1. We gaan er voor om een mooi feestje te maken.
   Inmiddels heeft ze de pap al aardig op van het feest op wonen. Zal straks wel weer beter gaan als vroer en zus komen..

   Like

 5. Veranderingen vallen niet altijd mee, denk dat dat voor Marjolein nog meer telt, met alles wat we zoal meemaken moeten we het op het moment maar doen, maar voor haar is dat nog lastiger, toch houden veel mensen zich niet aan de regels helaas, merkte het vandaag ook weer dat de regels voor hun blijkbaar niet tellen….
  Gelukkig dat je de verjaardag ook nog eens thuis lekker kunt overdoen…..voor een ieder is thuis toch altijd de veiligste basis, het vertrouwde…
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ze was al vroeg wakker want ze ging naar huis en kon niet wachten.
   Nu zit ze wel wat uitgeblust in haar stoel maar dat veranderd straks vast als haar broer en zus met aanhang komen.
   Corona ontkenners, mensen hebben moeite met zich aanpassen. Ik denk dat we er nog niet van af zijn dus ze kunnen hun borst wel nat maken.

   Like

 6. Van Harte Gefeliciteerd voor jullie allemaal. Wat fijn dat Marjolein haar verjaardag thuis kan vieren. Maak er een leuk feest van. Aan de Swedish Chef zal het niet liggen. Heerlijk filmpje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij hebben destijds zo genoten van de muppets. Ze zit nu rustig te wachten op wat er komen gaat. Moe maar fit genoeg om de avond weer gezellig door te kunnen brengen.

   Like

 7. Gefeliciteerd met haar 40e verjaardag…. in het zelfde jaar geboren als mijn dochtertje die op 8 oktober 40 zou zijn geweest, paar weekjes verschil. Het is voor iedereen als moeilijk en lastig en zeker voor mensen die ook nog kwetsbaarder zijn is het niet te vatten allemaal. Al die veranderingen terwijl ze zo´n behoefte hebben aan regelmaat. Een fijn weekend samen gewenst……

  Geliked door 1 persoon

  1. Ieder jaar een lastige periode voor je denk ik. Ook wel weer leuk om te horen dat jouw dochtertje iets jonger was dan Marjolein.
   Het is iid lastig voor ze. We denken dat ze nu wel begint te wennen aannhaar nieuwe medebewoners. We hebben ze nu ook een paar keer gezien waardoor we er met haar over kunnen praten, dat helpt haar ook.
   Een mooi weekend heeft ze gehad met veel gezelligheid.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ze heeft eennfantastisch weekend gehad. Niet iedereen is geweest maar haar broer en zus met partners en een stel goede vrienden en oma. Daar heeft ze enorm van genoten. Ze id dan echt het stralende middelpunt. Lekker verwend met cadeautjes en lekkere hapjes, want snoepen kan ze als de beste.

   Geliked door 1 persoon

 8. ja wat rustdagen en er weer ff op uit , loop wat oude NS wandelingen en niet te ver weg , en zeer zeker de moeite waard ook
  we gaan de nachtschuit in ? , ik hoop het niet , ben al een tijdje van de nachtdiensten af en dat bevalt me prima 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.