Z.O.Z. Autumn Leaves

Onze vrijheid is weer ingeperkt. De boodschappen is nog het enige uitje wat we doen en dan vaak ieder naar een andere winkel. Soms, bij goed weer wat fietsen en wandelen en dat is het dan. Tenminste als er nog ruimte is in de bossen. Vorige week was het hier op de Veluwe belachelijk druk. Lang voordat de meute de natuur ontdekte liep ik al door de bossen en over de heide te struinen. Eerst met hond en later toen die er niet meer was alleen en weer wat later om voor de 4-daagse te trainen. Voor mij is het verschil duidelijk merkbaar. Veel te druk.

Ondanks paddenstoelen in maten en soorten en het vallen van de bladeren kan ik niet zoveel zin krijgen om in het weekend de natuur in te trekken. Op een door de weekse dag is het beter te doen maar ondanks dat nog redelijk druk.

Daarom gaan we er dit weekend maar een lazy weekend van maken. We blijven een poosje achter geraniums de lock-down tijd uitzitten. Als er maar geen gekke dingen gebeuren zoals de vorige keer gaan we dat redden. Mooi boek, lekker kopje koffie en fijne muziek. Wat mij betreft mag dit lied het hele weekend klinken en als ik moe van het lezen ben zal ik mijmerend naar buiten kijken met Autumn Leaves op de achtergrond. Ik ga het rustig aan doen en hoop over 4 weken van meer vrijheid te kunnen genieten.

Autumn Leaves – Eva Cassidy & the London Symphony orchestra

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

54 gedachten over “Z.O.Z. Autumn Leaves

 1. Het park/bos hier is ook overvol, we lopen van pure armoe maar door de wijk…lopen er minder mensen🙃. Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 2. En dan woon ik in een provincie hoofdstad met groot bos in het hart ervan.. en wat kwam ik daar vanochtend tegen ? 2 x 1 koppel…. zo verschillend kan het zijn …

  en ja de beperkingen…. laten we er maar niets over zeggen….

  fijn weekend lieverds

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier is het echt stervens druk. Komt bovendien bij dat er een aantal nieuwe woonwijken bij gekomen zijn tegen de rand van het bos aan.

   Like

 3. Wij waren in juni op de Veluwe en toen viel het wel mee. Ik heb er niet zoveel last van als er mensen zijn waar er vroeger geen waren. Mits ze niet gek doen natuurlijk. Maar op Schiermonnikoog liepen we urenlang zonder iemand te zien. Dat gaf in die natuur wel een speciaal gevoel.

  Geliked door 1 persoon

  1. De mensen verstoren de natuur. Reeën en herten raken van slag en kunnen hun ding niet doen. Het is wel te begrij pen hoor dat de natuur geliefd is maar ik zie het toch met lede ogen aan.

   Geliked door 1 persoon

 4. Hier ook nieuwe maatregelen, beangstigend. Maar de natuur blijft een vrijheid, en dan lukt het wel.
  De zon zou het wel een stukje zonniger mogen maken 😉.
  Verzorg jullie goed, geniet van het boek, en de rust.
  Mooi stukje muziek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Straks proberen we het een klein stukje, de mens moet tenslotte in beweging blijven vooral als je ouder wordt.
   De natuur wordt door de mensenmassa verstoord en dat baart mij ook zorgen. Begrijpelijk dat ieder zijn weg zoekt in deze tijd van beperkingen maar het heeft ook weer consequenties, helaas.

   Like

 5. mogge AnneMarie
  ja ik doe met jullie mee , en zal na ik aanstonds eten in huis heb voor een aantal dagen
  me ook binnen instaleren en op een doordeweekse dag mij weer in de natuur begeven , dat deed ik altijd al hoor , sinds ik met pensioen ben , want ook ik vind het al snel te druk in de weekenden
  morgen o.a fijn genieten van de mooie omgeving in ” Vlaanderens Mooiste ”
  rustig weekend groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Kijk jij maar lekker naar “Vlaanderens Mooiste” ontspanning is even zo nodig als bewegen.
   Ik las bij Melody dat je niet zo fit bent.
   Hoop dat het van voorbij gaande aard is.
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

   1. nee dat klopt , ik had gisteren een hele slechte dag wat mijn ademhaling betrof , niet voor het eerst en helaas denk ik ook niet voor het laatst , die … longemfyseem doet dat met je 😦
    en een broer van me bedacht dat door mijn normale manier van doen en laten heel mijn leven , dit gedonder met dat virus er misschien de klad ingebracht had , ik weet het niet hoor
    ja die Wevertjes zo bezig zien is geweldig , kunstenaars zijn het hoor
    morgen kijk ik de koers , nu ga ik weer wat in de ruststand
    fijn weekend groet

    Like

  1. Klopt en te begrijpen dat we massaal de natuur op zoeken. Feit is wel dat de natuur daar onder te lijden heeft. Dat baart mij zorgen.
   Het is ook altijd wat. 😉😉😉

   Like

 6. Vooral in de weekends en met zonnig weer worden onze natuurgebieden overspoeld. Gelukkig weet ik altijd nog wel verborgen plekjes te vinden waar haast nooit iemand komt en dat heeft ook zo zijn voordelen… hier heeft de natuur haast nog geen schade opgelopen 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is goed om te horen, plekjes waar niet veel mensen zijn.
   De mensen plukken paddenstoelen, rapen eikels e.d. die eigenlijk voor de dieren zijn om de winter door te komen.
   Begrijpelijk hoor maar het gebeurd wel en de gevolgen zullen we later terug zien denk ik.

   Like

 7. Heel verstandig! Wij gaan ook alleen de deur uit voor boodschappen, 1x per week! En Jan gaat fietsen bij goed weer en ik ga zwemmen. Tis zo rustig weer, je zwemt meters van elkaar af. Maar verder geen bezoek en ook niet op bezoek. Ik vind thuis blijven geen straf, maar niemand zien is wel weer een dingetje. Sterkte en een fijn weekend. Een mooie keuze vandaag!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Wij doen het maar weer rustig aan. Er zit niet veel anders op. We moeten een beetje zuinig zijn op onszelf.
   We hebben er trouwens niet zo’n moeite mee behalve als het lang duurt we de iedereen toch wel gaan missen.
   Die ervaring hebben we de vorige keer al opgedaan.

   Geliked door 1 persoon

 8. Helaas ja, en inderdaad vooral in het weekend laat i de beschikbare natuur aan de gezinnen met kinderen die wat meer van het weekend afhankelijk zijn. Haal de buitenwereld dan wel binnen via het bloggen.
  Heerlijk rustgevend muziekje, de stem doet wat aan Rita Reys denken. In haar rustige nummers vond ik haar prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Van oorsprong is dit ook een jazzy nummer. Je kunt het ondanks het orkest nog wel oren. Rita Reys ken ik niet zo heel veel van de bekende nummers van haar maar verder niet zo.
   Weet wel dat wat ik dan tegenkwam via de radio dat ik het mooi vond.
   Van mij mogen de gezinnen in het weekend lekker de bossen in. Wij blijven er dan wel even weg.

   Like

   1. Ja klopt Rita wás Jazz, maar ze zong óók de jazz waar ik knettergek van word. Je weet wel, dat nerveuze gedoe. Maar ze kon ook dit zingen en dat vond ik dan wél mooi.
    In het bos is het in het weekend gewoon te druk, en wij kunnen de hele week.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja, dat ken ik wel. Denk dat ik dat ook wel eens gehoord heb van haar destijds maar de rustige jazz sprak me wel aan.
     Wij blijven het weekend ook wel uit het bos. Nou ja vanmiddag toch even weggeweest. We zagen nu vooral mountainbikers en ouderen op de fiets. Morgen zal het wel drukker wezen, ga niet kijken hoe druk. Laat ze maar hun gang gaan.

     Like

 9. Het is hier in huize F. al niet anders. We doen al sinds de eerste uitbraak apart boodschappen en zagen de slordigheid steeds meer toenemen. Gisteren met heerlijk weer in de polder gefietst, deden er meer, maar het was goed te doen. Inmiddels heb ik de spullen voor het plakken en knippen van kerstkaarten tevoorschijn getrokken. Heerlijk ontspannend met een muziekje op de koptelefoon. Lezen en puzzelen was al dagelijkse kost. Liefst in de tuin, maar dat kon toch al nooit in herfst en winter.
  Schouders eronder en moed houden. Hopelijk blijft het voor jullie rustig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Als het maar rustig blijft dan gaan we dit wel weer overleven. Neemt niet weg dat we graag weer tetug willen naar de oude situati maar ja wie niet.
   Lezen, muziek, een haakwerkje en af en toe lekker koken we redden het wel.
   Succes met de kaarten.

   Like

 10. Heerlijke muziek om bij weg te dromen. Ik ga morgen wandelen en hoop dat het niet zo druk zal zijn, maar ik heb al gekeken of ik de route ergens kan af snijden mocht het mij geen prettig gevoel geven. De koffie en de lunch gaat weer mee, en zo vermaak ik mij wel. Hopelijk kan ik wat mooie kleurrijke paddenstoelen scoren want gisteren waren ze allemaal bruin En voor de rest blijven wij heerlijk binnen, ik doe de boodschappen al sinds Corona in ons midden is. Wij hebben een heerlijke serre waar het goed toeven is. Geniet van je weekend AnneMarie en blijf gezond!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij zijn net toch even wezen wandelen. Het ging nog wel qua drukte maar we moesten regelmatig opzij voor fietsers. Ach we wachten wel weer tot na het weekend.
   Ik doe hier ook de meeste boodschappen. Echtgenoot is er al niet zo dol op en nu helemaal niet meer.
   Heerlijk zo’n fijne serre, die konden wij helaas niet meer kwijt. Ondanks dat vermaken we ons prima.
   Succes met de wandeling. Hoop dat het niet al te druk zal zijn.

   Geliked door 1 persoon

 11. Kan me helemaal vinden in het verhaal wat jij bij deze opdracht schrijft, toen ik de titel van dit lied zag, wist ik eigenlijk al dat het mij zou aanspreken, en inderdaad ik vind het prachtig…..
  Met deze muziek op de achtergrond, kun je niet anders dan genieten, met boek en heerlijk kopje koffie, en laten we hopen dat het voor ons allemaal dit maal met een sisser afloopt, sisser met grote S, want door de versoepelingen zijn tal van mensen te makkelijk gaan denken, hoop dat het bij deze beperkingen blijft, maar ben bang van niet, las in dagblad dat op middelbare school scholieren besmet waren, terug naar online gaan lijkt me verstandig, en vakanties gewoon anders inplannen dag gewoonlijk, haal de kerstvakantie maar naar voren, het is voor ons allen geven en nemen, dus voor mij hoeft de jeugd niet ontzien te worden…
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Had je hem al eens gehoord in een andere uitvoering? Het lied/chanson is door veel artiesten op de plaat gezet. Waarschijnlijk zul je hem volgend jaar herfst wel weer tegen komen maar dan in een andere uitvoering. Er zijn er genoeg.
   We gaan ons wel redden ja met een goed boek, muziek en af en toe een wijntje.
   Het blijkt nu wel dat de scholen eigenlijk dicht hadden moeten blijven. De jeugd wordt ook besmet en zorgt voor brandhaarden van corona. Ik snap best dat ze dit graag anders hadden gezien voor ze maar het werkt dus niet.
   Wij gaan voor een vrijwillige opsluiting en komen over 3,5 week wel weer tevoorschijn.
   Jij ook een fijn weekend.

   Like

 12. Het is niet anders en dat is voor veel mensen moeilijk te accepteren. Het komt deels ook door de koelere temperaturen, die druppeltjes blijven langer actief. Ik verwacht niet dat ik dit jaar nog ergens heen kan als ik eerlijk ben. Ja voor de herfst maar nee voor het nummer.

  Geliked door 2 people

  1. Het is wel frappant dat de getallen overal toenemen. Zal toch de herfst zijn. Ik verwacht ook niet veel meer te ondernemen dit jaar. Jammer maar iid het is niet anders.

   Like

 13. Heel wat beperkingen

  in het voorjaar stonden de mooie dagen voor de deur..

  maar nu is dit toch anders

  als het even kan ga ik de natuur in

  mooie muziek AnneMarie

  en hou het gezond

  Geliked door 1 persoon

 14. Mooi nummer… ja ik ga juist iedere dag bewust wel fietsen of wandelen of zo. Vandaag was ik op Kinderdijk daar was het ook onwijs druk had ik niet verwacht was een beetje grijs weer. Heb het gewoon nodig om even “te luchten” . Alleen hele dagen binnen….pff dat is niks voor mij . Hoop dat het ook blijft voor jullie en jullie dochter kunnen en mogen blijven bezoeken en/of meenemen.

  Geliked door 1 persoon

  1. In het weekend proberen we uit de bossen te blijven. Er is ruimte zat om ergens anders te wandelen dat scheelt dan weer maar ook wij gaan er iedere dag wel even uit.

   Geliked door 1 persoon

 15. Ik ben nog niet in het bos geweest deze herfst. Ik was van plan om morgen even te gaan.
  Tijdens de vorige lockdown was het belachelijk druk op plekken die altijd voor mij alleen waren 🙂
  Ik ben benieuwd hoe het nu is.
  Mooie zwijmel. Drama.

  Geliked door 1 persoon

 16. Afgelopen dagen was het stervensdruk in de polder. Het leek de wandel- en fietsvierdaagse wel. Gelukkig kon ik de meeste drukte ontwijken door een alternatieve route te nemen.
  Van de beperkingen wordt niemand vrolijk maar het is zoals het is en tijdelijk. Als je het vergelijkt met de situatie in Minsk, zitten wij hier op rozen…
  Lieve groet.

  Like

Reacties zijn gesloten.