Het kan nog. Morgen de krenten en rozijnen in de rum zetten en zaterdag bakken. Bij mij staat hij alweer achterin de koelkast. Het liefst 6 weken voor kerst moet hij voorbereid en gebakken worden waarna hij een paar weken in de koelkast mag logeren. Voor gebruik een dag op kamertemperatuur laten komen en er een mooie topping over gieten/maken. Steel de show met Engelse kersttulband
28 gedachten over “Niet vergeten, de Kersttulband”
Reacties zijn gesloten.
Eentje om te proberen…. ik krijg al het water in de mond 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Ik maak hem al jaren en jaren. De kinderen vragen er altijd om. Mam maak je weer een tulband?
LikeLike
6 weken in de koelkast logeren , met een stukje er uitgesneden , paste het anders niet hihi
LikeGeliked door 1 persoon
Voorproeven 😉😉
LikeGeliked door 1 persoon
was vast prima 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Waarom moet hij 6 weken plek innemen in de koelkast?
LikeGeliked door 1 persoon
De smaken moeten goed intrekken. Hij mag ook in de kelder. Koel bewaren om bederf te voorkomen.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb het recept nu gevonden en snap het. Ik heb het in Engeland wel eens gegeten maar ik vond het niet geweldig. Het was klef en zoet. Wordt het dat ook bij jou? Waar smaakt het naar?
LikeGeliked door 1 persoon
Vooral naar rum. Het wordt een stevige cake. Laat je de topping weg is het minder zoet. Gebruik er een mooie fijne rum voor. Bacardi rum vind ik in deze tulband misplaatst.
LikeLike
Ik heb nog eventjes verder gezocht maar ik ben in de war met Christmas pudding. Dat heb ik toen gegeten. Dit is iets anders. Wij hebben alleen Strohrum in huis. Ik onthou het voor volgend jaar.
LikeGeliked door 1 persoon
Klopt. Ik heb vorig jaar ook een christmas pudding gemaakt maar daar ben ik echt niet dol op.
LikeGeliked door 1 persoon
Jeroen Meus, Vlaamse TV kok, heeft hem vorige week gemaakt met bruine rum. Wel een andere werkwijze, maar zag er lekker uit.
LikeGeliked door 2 people
De smaak is wel bijzonder door de rum. Beetje wennen maar wij vinden hem erg lekker.
LikeLike
Wat een heerlijke traditie daar bij jou. Ik doe het je echter niet na…
LikeGeliked door 2 people
De tijd vliegt ongelooflijk. Als ik het me juist herinner hoorde ik hier vorig jaar voor het eerst van in een logje van jou. Je schreef toen in een reactie, eigenlijk zou ik het moeten nakijken, maar dat is gemakkelijker op de computer dan op de smartphone, iets over rum die moet intrekken.
LikeGeliked door 1 persoon
Ja klopt. Je moet wel enigszins van rum houden. De meeste mannen zijn er iig gek op.
LikeLike
Ziet er heerlijk, maar ook nogal ‘zwaar’ uit. Ik pas om het te proeven, maar kijk er graag naar…
LikeGeliked door 1 persoon
Dat ziet er schandalig lekker uit hoor, het is best nog wel een heel klusje hè?
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, er gaan wel een paar uurtjes inzitten voordat hij er zo mooi uit ziet als de laatste foto.
Gelukkig gaat heet in etappes.
LikeLike
zes weken wachten.. dat zie ik echt niet zitten AnneMarie
laat het je wel smaken
prettige avond
LikeGeliked door 1 persoon
Je kan er altijd gelijk aan beginnen maar laat je hem een tijdje staan zijn de smaken nog beter.
LikeLike
Wow, die ziet er mooi uit zeg!
LikeGeliked door 1 persoon
Je moet wel van rum houden want het is wel een specifieke smaak.
LikeLike
Echt waar? Hoort een kersttulband zes weken in de koelkast te “rijpen”?
Het is een plaatje om te zien, Annemarie!
LikeGeliked door 1 persoon
Hij ziet er heel mooi en smakelijk uit… geniet er van.
LikeGeliked door 1 persoon
Hij ziet er prachtig uit, ik laat het dus maar aan jou over want ik ben niet zo’n Mina bakgraag, dat gaat niks worden.
LikeLike
ha die AnneMarie
ja ik ben best nieuwsgierig hoor , maar heb een enorm geduld
het is zo morgen en ik zal laten weten wat er in zit
fijne avond groet
LikeLike
Wat ziet hij er lekker uit! Ik vind het altijd zo bijzonder dat je al zo ver van te voren moet beginnen!
LikeLike