Z.O.Z. What a Wonderful World

Google foto’s gaf mij een berichtje dat er van 11 foto’s geen back-up was gemaakt. Reden? Ik had mijn gratis GB bijna opgebruikt. Daarom bood Google voor € 1.99 per maand aan de opslag te verhogen naar 100 GB. 100 GB dat is me nogal wat. Daar kan een enorme hoeveelheid foto’s in opgeslagen worden. Hoe aantrekkelijk het ook lijkt ik ben er niet op ingegaan want wat heb je in werkelijkheid voor die € 1,99? Je foto’s worden opgeslagen in een Google Cloud maar zodra de cloud verwijderd wordt ben je alles kwijt.

De praktijk leert dat oudere foto’s bijna niet meer bekeken worden, meestal gaat het toch om recente foto’s die eventueel geshowd en bekeken dienen te worden. Veel foto’s kunnen om die reden verwijderd worden uit de cloud zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe foto’s. Alle oude foto’s weggooien gaat me echt aan het hart, dus ben ik begonnen met het downloaden en opslaan van oudere foto’s op mijn PC. Een behoorlijke klus maar ook leuk om te doen.

De wandel- en 4-daagse foto’s hebben als eerste de cloud moeten verlaten en staan nu veilig op mijn PC. Na een middag en avond werken aan dit klusje dacht ik wel onder de 10 GB te zitten. Helaas nog lang niet. Er moeten nog veel meer foto’s verhuizen van Google naar mijn PC. Ga ik volgende week wel weer mee verder.

Scrollend en werkend aan deze klus kwam ik zo ontzettend veel foto’s tegen van mooie en bijzondere plekken in Nederland en ver daarbuiten dat ik mij realiseerde al heel veel gezien te hebben maar ook dat we op een mooie wereld leven. Het leven is nu misschien wat minder mooi en aangenaam, de foto’s laten mij zien dat we op een bijzonder mooie aarde leven ondanks al zijn gebreken en tekortkomingen.

What a wonderful world – Louis Armstrong

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

40 gedachten over “Z.O.Z. What a Wonderful World

 1. Natuurlijk maak ik ook gebruik van Google foto’s, maar zet al mijn foto’s die ik wil bewaren op een andere laptop en/of externe harde schijf. Maar ik gooi ook regelmatig veel weg, want wat heeft het voor zin om van elke wandeling al die foto’s te bewaren. Mooie opname van Louis Armstrong, en ik vind dat ondanks corona het nog steeds een hele mooie wereld is, en ik geniet er nog steeds van.

  Geliked door 1 persoon

  1. Er is wel het een en ander jjn de prullenbak verdwenen maar ik kan slecht weggooien. Misschien stom maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar.
   Nu ik eraan begonnen ben heb ik er ook wel weer plezier in. Die stok achter de deur is net even nodig.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat leuk dat je op deze manier weer eens je foto’s onder ogen krijgt! De cloud is misschien een welkome toevoeging, maar ik zou er zelf niet alleen op vertrouwen. Ikzelf kopieer mijn fotootjes op een paar (externe) harde schijven. Het risico dat mijn huis in de fik gaat is er natuurlijk wel! Daar is zo’n cloud dan wel weer handig in.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja daar heb je een punt wat een cloud betreft.
   Veel foto’s staan op mijn computer en een externe harde schijf maar de foto’s genomen door mijn telefoon dan weer niet.
   Eigenlijk scroll ik daar best nog wel eens doorheen meer dan de foto’s op mijn computer.
   Het heeft dus voor en nadelen. Toch ga ik er niet voor betalen. Het wordt je allemaal te makkelijk gemaakt en ondertussen betaal je overal voor.
   Dit is niet negatief bedoeld maar stop je met betalen ben je ook alles kwijt en dat zou wel heel erg jammer zijn.

   Geliked door 1 persoon

 3. Hoe een dreiging toch iets moois kan voortbrengen. Schrijf nog eens over zo’n wandeling of zo en last ons meegenieten van je foto’s. Momenteel ben ik ook veel bezig met het maken van fotoboeken. Dat kost heel veel tijd en daarom blog ik veel minder.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het punt is dat we wel wandelen maar niet meer zulke lange afstanden. Steeds rondom onze eigen woonplaats in de bossen en daar valt nu niet zobeel te zien behalve heeel veeel recreanten. We gaan meestal buiten het weekend om maar dan nog is het druk in het bos. Wild kom je daardoor ook bijna niet tegen.
   Het wandelen is daardoor anders geworden. We doen het nog wel graag maar het is gewoon anders.

   Like

   1. Ik snap het maar over een vroegere wandeling vertellen mag ook. Heel gek is dat hier in de buurt nu ineens reeën zijn gesignaleerd in een landbouwgebied. Ik zie in de grienden bij ons ook schade van jongere bezoekers die takken afbreken, maar knotwilgen kunnen dat wel hebben gelukkig.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb er nog een van vorig jaar waar wel wat over te vertellen valt. Eens kijken of ik het tussen het haken door kan doen. Ben enorm verslaafd aan dat gehaak n.m.

     Geliked door 1 persoon

 4. Ojee nou gaan bieden met geld via Google. Wij hebben foto’s ergens anders. Nou ben je kwijt met foto’s. Het is veel werk met foto’s. Wandelen in nl nog is niet bij. Steeds corona. Later gaan wij ook bekijken als dit voorbij is. Mooie zwijmel muziek heb je daar staan. Foto’s neerzetten in blog geeft veel tijd. Dat merken wij ook. Nu is nog leuk om te doen. Hopelijk komt ook goed bij jou.

  Geliked door 1 persoon

 5. Google heeft bij mij al lang afgedaan. Ik geef mijn foto’s (en andere bestanden) niet graag in handen van een gigant die ermee kan doen wat hij wil, die mijn privacy enorm kan bedreigen en me mettertijd inderdaad een loer kan draaien door alles betalend te maken. Geef mij maar de ouderwetse (externe) harde schijf. Kan ook mislopen, uiteraard, maar dat risico neem ik er dan wel bij…

  Geliked door 1 persoon

  1. Je hebt helemaal gelijk hoor wat google betreft. Probleem ia dat het zo makkelijk is. Veel foto’s staan al op mijn computer maar er moeten er nog veel meer overgeplaatst worden en dan nog naar de externe harde schijf. Pffft. Maar ja in deze coronatijd is er wel een gaatje om dat te doen. Brengt ook nog een mooie herinneringen naar boven en een mooi muziekje.

   Geliked door 1 persoon

 6. mogge AnneMarie
  ja ik had die melding onlangs ook van google
  heb veel – zo niet alle ook op een externe schijf staan , dus gelijk ook veel weg gehaald daar
  onderwijl ik dit krabbelde genoot ik van een heerlijke zwijmel
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Een heerlijk muziekje toch? En dat hoofd van die man erbij. Echt genieten hoor. Ja die foto’s gaan allemaal naar de computer, komt goed in deze corona tijd.

   Geliked door 1 persoon

 7. Wat een heerlijke zwijmel om de zaterdag mee te starten. Wat a wonderful man. Ik like him.
  Zelf bewaar ik mijn foto’s op de computer én in OneDrive, waar ik niet voor moet betalen. Is het geen probleem om ze op je computer te bewaren voor het geval he computer tilt slaat?
  We hebben ook een externe harde schijf.
  Maar eerlijk gezegd, ik kijk eigenlijk zelden terug.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nog lang niet alles staat op mijn computer en iid daarna moeten ze naar de externe harde schijf. Het is zo’n enorme klus. Ik wist dat het eraan zat te komen maar stelde het steeds uit. Nu moet ik wel en met die stok achter de deur gaat het dus wel. Raar mens hè. Aan de foto’s te zien hebben we in 2018 zooo ontzettend veel gedaan en gezien. Met heimwee keek ik terug maar toch ook met dankbaarheid dat we het allemaal hebben kunnen doen.

   Like

 8. Uiteindelijk komen ze toch allemaal om geld vragen, best logisch want uiteindelijk gaat alleen de zon voor niets op!
  Ik bewaar ook van alles op externe harde schijf of op de pc.
  Heerlijk nummer uit lang vervlogen tijden. Henk was een enorme lieghebber van Louis Armstrong.

  Like

  1. Is ook logisch maar ik doe er zo weinig mogelijk aan mee. Moet je het wel ergens anders opslaan en dat kost hoe je het wendt of keert ook geld. Er liggen al heel wat externe schijven hier thuis en die worden wel goedkoper maar zijn ook niet voor niks.
   Louis Armstrong, ik heb er toen genoeg van mee gekregen om ook van zijn zang te houden. Begrijp Henk dus heel goed.

   Like

 9. Ik sla al mijn foto’s op een externe harde schijf op en ook nog een keer extra op sticks (echt erg haha) en niet in de cloud of zo. Prachtig nummer zeker deze week en voor mij geldt het zeker hoor al heb ik ook wel mindere dagen maar toch wel “What a wonderfull world”.

  Geliked door 1 persoon

 10. …daarom heb ik meerdere accounts bij google dus foto-opslag heb ik altijd …

  En je hebt gelijk wat die ‘oude’ foto’s betreft…. ik zet ze niet op de pc omdat dat de pc enorm gaat vertragen maar ik schuif ze door naar een losse harde schijf… dubbel veilig want als de pc crasht heb je nog niks

  Je muziek is natuurlijk schitterend, hoe ik daarover denk weet je al 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar heb je wel een punt. Ik heb wel meerdere accounts, punt is dat ik het account van mijn telefoon toch het meeste gebruik en niet snel switch van account.

   Like

 11. ja een mooi woest onherbergzaam land , ik mag dat ook graag
  maar er zit rijkdom in de grond , en dat gehoord de staat , mensen het er niet mee eens = oorlog 😦
  nee voor vrouwen is het een vreselijk land in mijn ogen pppfffttt

  rustige middag groet

  Geliked door 1 persoon

 12. Een gouwe ouwe.
  Ik doe net als Thomas. Alles op de computer en zet regelmatig een kopie op een externe losse schijf.
  Met mijn blog doe ik dat maandelijks op een USB-stick.

  Like

 13. Ik denk wel dat het afhangt hoe je werkt met de tekst. Zelf schrijf ik eerst alles als worddocument sla het op in documenten in de map Ferrara, daarna zet ik het op mijn blog, waar het dan w.b. layout nog aangepast moet worden. Goed beschouwd maak ik dus een kopie van die map. Ik sleep daar de bijbehorend foto’s zoals bij de tegenstelling ook naar toe. Het lijkt omslachtig, maar bij een eventuele crash heb je op de stick in elk geval je verhalen en foto’s nog. Zonder die Ferraramap had Chris Faber nooit op herhaling kunnen gaan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Veel werk als ik het zo lees maar wel te doen, zeker als je het vanaf het begin zo gedaan hebt. Ik denk er jjiet meer aan te beginnen. Heb inkiddels over de 700 berichten geplaatst. Zou zoveel tijd in gaan zitten dat ik toch liever pas.

   Like

 14. Foto’s wegdoen vind ik best moeilijk. Google foto’s gebruik ik niet. In ieder geval deel ik niks.
  Een prachtig nummer dit. Ik heb het bijna 4 jaar geleden geplaatst maar dan van Sam Cooke.
  En de natuur blijft, ook met corona, gewoon schitterend. Dus ik ben het met je eens “It’s a wonderful world’

  Geliked door 1 persoon

  1. Die van Sam Cooke was mijn eerste keus maar paste niet bij het verhaal wat ik wilde vertellen vandaar deze versie.
   Inmiddels staan er meer foto’s op mijn PC misschien zet ik ze nog in een ander account maar daar moetmik nog even over denken. Het probleem is dat ik ze op de PC eigenlijk zelden kijk. In google gek genoeg weer wel.

   Like

 15. Goh… ja… zo maak je van de nood een deugd. Wat fijn om zo weer door je leven te gaan toch?
  Ik doe eigenlijk niks met mijn foto’s. Maar ik vermoed dat google binnenkort ook wel bij mij aan komt kloppen. Man, als ik eens een foto zoek…. ik blijf scrollen.
  Mooi liedje ook. Ik ‘betrap’ mijn zoon vaak met dit nummer. Als metal – head zijnde past het totaal niet in zijn repertoire, maar hij vindt het prachtig. Ik ben het met hem eens.

  Geliked door 1 persoon

  1. Leuk dat jouw zoon dit ook mooi vindt. Soms verbaas je jezelf over je eigen kinderen. 😉 En ja eigenlijk heel erg leuk om zo door je leven te gaan. Het begint bij 2014, de foto’s in google dan hè en er is zoveel langs gegaan in die jaren. Echt super leuk om te zien.

   Like

 16. Het blijft een heerlijk nummer. Elke keer genieten.

  Nederland is een mooi land. Dat ontdekten wij toen wij het fietsen ontdekten. Met de auto zie je niet zoveel maar op de fiets! In mijn provincie heb je speciale fietspaden en mooie fietsroutes.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

 17. Louis Armstrong…met die geweldige stem van hem! Vroeger vond ik hem oud en nu denk ik: wat was hij jong!
  Foto’s sla ik op op mijn laptop en op een externe harde schijf. Ik doe er weinig mee…Ik heb ruim 150.000 km gefietst. Daar zitten de mooiste herinneringen tussen waarvan ik geen foto’s heb. Misschien zijn ze me daarom wel zo dierbaar. Nederland is zo mooi! Ik heb een fitbit met gps die slaat alles op. Handig joh!
  Lieve groet ♥

  Geliked door 1 persoon

  1. Als je fietst kun je lastig fotograferen. Zelfs met wandelen houd ik de boel nogal eens op om te fotograferen.
   Na lang dubben wel niet, wel niet, wel niet, heb ik een Garmin Instinct Solar gekocht. Daarvoor had ik een horloge van Tom Tom maar de accu daarvan begaf het al snel.
   Dit horloge slaat ook de route e.d. op. Ik ben er ongelooflijk wijs en blij mee.

   Like

Reacties zijn gesloten.