Z.O.Z. Chocolat

Spijtig maar de coronakilo’s lijken vat op me te krijgen. Te weinig bewegen en veel thuis zijn waar de koektrommel en het chocoladetrommeltje altijd gevuld zijn. Ondanks dat de dagen al lengen is het te kort licht om ‘s-avonds iets te doen. Geen tuin om te onderhouden, geen extra fietsrondje. Niets van dat alles. Na mijn blogrondje en wat kleine klusjes kruip ik de bank op en kijk of ik nog een leuke serie of film in mijn opgenomen programmalijst heb. Kopje koffie en bij deze film een enorme trek in chocolade.

Chocolat, een Feel good movie uit 2000. Een heerlijke film letterlijk en figuurlijk. Vianne Rocher zwerft met haar dochter Anouk de hele wereld over. Vianne bezit een bijzondere gave. Een gave die ze van haar moeder gekregen heeft en die haar drijft om over de wereld te zwerven. Vianne vestigt (voor zolang het duurt) zich in het Franse dorpje Lansquenet-sous-Tannes waar ze een chocolaterie opent. Door haar bijzondere gave, haar overheerlijke chocolade en vriendelijkheid veranderd het ingeslapen dorp waar ingesleten gewoonten en rollen onverwoestbaar lijken in een levendig en fijn dorp om te wonen. Een jaloerse echtgenoot denkt door brand te stichten alles weer terug te kunnen brengen naar de tijd van voor Vianne Rocher haar intrek in het dorp nam. De brand verwoest bijna de hele vloot van haar zigeunervriend Roux. Er vallen wonderwel geen doden en op het einde komt alles goed met Vianne, Anouk en Roux.

Chocolat is een verfilming van het gelijknamige boek van Joanne Harris.

Chocolat

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

47 gedachten over “Z.O.Z. Chocolat

 1. Mooie verhaal heb je geschreven.
  Wat is dit mooie muziek om te luisteren.
  Prachtig!!!! Rustig muziek hou ik zo van.
  Fijne weekend gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 2. De film zag ik al meerdere keren. Hij blijft enorm charmeren. Met Binoche als Vianne 👍 Net zoals het stukje muziek. De sfeer in de muziek en de film is romantisch.
  Ik had een chocolade verslaving, heel vreemd, ze ging voorbij, maar werd nu een marsepein verslaving. Ik heb veel nood aan zoet tegenwoordig. De cholesterol wijst me erop …. Het moet maar zo lekker niet zijn….

  Geliked door 1 persoon

  1. Letterlijk een figuurlijk een heerlijke film. Hij is verwijderd uit de opname lijst, jammer. We hadden hier alle chocolade opgemaakt met het idee niet meer zoveel te snoepen. Wat denk je? Niet haalbaar. De voorraad is weer aangevuld met heerlijk verse repen en simpele bonbons. Mmmmm.

   Geliked door 1 persoon

 3. Films zijn meestal niet mijn ding, te ongeduldig voor. Maar deze muziek zou me over de streep kunnen halen, werkelijk een prachtig stuk muziek. En dáár dan een fijn stukje chocola bij…..mmmmmm!

  Geliked door 1 persoon

 4. Zucht. Chocola, zo heerlijk.
  Sommige films doen het boek geen goed. Bij Chocolat was dat niet het geval. Het boek staat in de kast. Ga het herlezen.

  Like

  1. Klopt. Punt is dat ik niet zo aan lezen toe kom. Dit is makkelijker en krijg je er nog mooie muziek gratis bij.
   Chocolade, vreselijk lekker.

   Like

 5. ha die AnneMarie
  ja ik ken er ook wat van , van dat dromen hihi , altijd mooi weer en nooit problemen
  via de ppsjes reizen we zo aardig wat af , komende maand gaan we de natuur in er mee
  en zo werken we naar het voorjaar toe , en hopelijk kunnen we er dan weer redelijk wat meer op uit

  Geliked door 1 persoon

   1. Oh wat leuk, je haalt de personages er zo uit. Vianne en haar dochter, de burgemeester en de pastoor, de 3 weduwen. Het feest wordt in het donker gespeeld. Super zeg.
    Is het stuk bij daglicht begonnen en bij donker geëindigd?

    Geliked door 1 persoon

 6. Zat watertandend je blogje te lezen zal eens kijken of die film op Netflix staat…… lijkt me wel wat in deze tijd. Zelf hou ik me aardig in, wil zeker geen extra corona kilo’s erbij.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik vind het ook een struggle hoor vooral de weekenden om iets extra’s te pakken. Bewegen doe ik wel iedere dag zo’n 1 1/2 uur fietsen. Ik mis het gewoon als ik een dag moet overslaan door regen.

    Like

 7. De tittel komt mij wel bekend voor, of zou dat zijn omdat er chocolade in zit. En dat is iets waar ik maar niet van af kan blijven. Het is maar goed dat ik veel wandel, zodat ik op gewicht kan blijven. En ik heb een partner met diabetes die streng is voor haar zelf, en dus ga ik mijn boekje ook niet te buiten. De muziek vind ik prachtig, en die film moet ik echt gaan kijken!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wandelen doe ik bijna iedere dag maar verder als 10 km. Kom ik niet en zelfs niet iedere dag. Het geeft wel een goed gevoel als we weggeweest zijn maar ja dan wordt er wel eens een chocolaatje weggetikt als beloning. Best fout eigenlijk.
   Diabetes hebben is niet makkelijk. Je moet gedisciplineerd leven en dat valt niet altijd mee.

   Like

 8. Pffff…. chocolade. Vroeger kon ik er kilo’s van op. Tegenwoordig heb ik het beter in de hand. En de coronakilo’s moet ik ook in de gaten houden. Ik probeer wel elke dag te wandelen. maar of het helpt? Prachtige muziek.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

 9. Was het maar vast weer langer licht…
  Dan werd naar buiten gaan ook weer wat makkelijker en aantrekkelijker.
  Mooi stukje muziek hierbij!

  Geliked door 1 persoon

 10. ha die AnneMarie
  dank je voor de felicitatie
  inderdaad die watersnood was een ramp , wordt vandaag sobertjes herdacht
  ik mag over een half jaar terug komen , gelukkig
  aha er werd je gevraagd om een wachtwoord , klik dan op ” alleen lezen ”

  rustige middag groet

  Geliked door 1 persoon

 11. Vaak heb ik geen geduld om naar een film te kijken. De meeste duren me te lang.
  Heb je geen bekende wiens hond je kan lenen? Dan loop je wel, hoor.
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik neem veel op en verwijder ook veel. Als het me niet lijkt stop ik ermee en verwijder de film. Deze is wel door de ballotage gekomen.

   Like

Reacties zijn gesloten.