Tegenstellingen: Toen – Nu

Vanaf maart 2011 heeft Melodyk.nl al een foto-uitdaging.
Zij geeft iedere week een tegenstelling die je moet laten zien d.m.v. een foto.
De tegenstelling van deze week toen – nu
Wil je meer oplossingen bekijken klik dan HIER

Toen – Nu

wp-1612253635912.jpg

Djaktief werd nieuwsgierig naar het oudje op de foto en zocht het voor me op. Klik hier.  Had ik natuurlijk zelf kunnen doen maar hij staat hier al van voor het Wikipedia tijdperk en hoort gewoon bij de inboedel.

Zoals veel lezers wel weten heb ik jarenlang naailes aan huis gegeven en bezat ik divers naaimachines waarop de dames hun werkstukken konden naaien. Door die naailessen was mijn interesse in naaimachines wat groter dan gemiddeld. Het oude machientje is waarschijnlijk op een veiling gekocht. Toen ik hem zag staan had ik gelijk het gevoel, die moet ik hebben. Hij was niet goedkoop mede doordat bovenop de prijs een behoorlijk aantal veilingkosten komt. Ondanks dat alles is hij mee naar huis gegaan en staat nog steeds in onze huiskamer te pronken.

34 gedachten over “Tegenstellingen: Toen – Nu

 1. Erg leuk dat ouwetje. Wat is het voor een? Bij de moderne Janome verbaas ik me over de ouderwetse spanningsknop terwijl de rest wel modern is.

  Like

    1. Zo, het is dus echt een oudje. Leuk dat je het opzocht is eigenlijk wel een aanvulling op mijn blog.
     Vind je het goed als ik de link deel op mijn blog?

     Like

 2. Oude naaimachine had onze moeder nog gehad. Ik heb zelf toen ook gedaan. Nu hebben éénvoudig elektrische naaimachine. Leuk eens te zien van jou foto. Rechter naaimachine best ook oudje zo te zien? Of niet…. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 3. O wauw, wat een beeldschoon ‘oudje”. Bij mij op zolder staat ook wel oudje maar dat is een Singer zoals mensen als mijn schoonmoeder rond 1940 vaak in huis hadden. Ik had vroeger twee industriemachines in huis voor m’n stofsfeerwerk, ook oud maar zeker niet zo schattig 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.