30 weken Photo Challenge (6) Knuffel of huisdier

Satur9 bedacht een uitdagende Challenge. Dertig weken lang een foto inzenden volgens opdracht. Mocht je zin hebben mee te doen klik hier en doe mee aan deze uitdaging.

Week 6 is de opdracht: Knuffel of huisdier 

Knuffels hebben we bijna niet meer in huis. De kinderen hebben ze meegenomen toen ze het huis uit gingen en Marjolein wilde opeens geen knuffels meer hebben. Ze werd er te groot voor en liet duidelijk merken dat ze geen knuffels meer wilde hebben.

Eén knuffel zal ik zo lang ik leef niet weg doen. Bruine Beer is al erg oud. Hij komt namelijk uit het gezin waar mijn moeder opgegroeid is. Door woningnood zijn mijn vader en moeder bij opa en oma in gaan wonen destijds waardoor wij 4 jaar lang ingewoond hebben in het ouderlijk huis van mijn moeder. Toen Pa en Ma eindelijk een woning voor zichzelf kregen is Bruine Beer mee verhuisd naar ons nieuwe flatje. Het woord appartement, zou dat al bestaan hebben toen?

Later toen ik zelf kinderen kreeg is Bruine Beer weer naar ons toe gekomen. Oudste kleinkind en eerste achterkleinkind, zo worden of misschien wel werden dit soort dingen doorgegeven in de familie.

Bruine Beer met zijn vriendje zitten op een stoeltje wat opa zelf gemaakt heeft. Opa en mijn pa waren van die handige mannen. Wat de ogen zagen maakten de handen. Het stoeltje is diverse malen opnieuw bekleed en is echt oud aan het worden, weg doen kan ik echter niet. Zo heeft Bruine Beer wel een mooi plekje gevonden op zolder. Wat mij betreft mag Bruine Beer samen met vriendje daar nog jaren zitten.

18 gedachten over “30 weken Photo Challenge (6) Knuffel of huisdier

 1. Ze zien er als nieuw uit. Daar is duidelijk goed voor gezorgd. Ook een heel tof zeteltje, jullie noemen het stoeltje 😉. Moet het leuke duo echt op zolder blijven?

  Geliked door 1 persoon

 2. Alles ziet er nog verrassend goed uit ondanks de hoge leeftijd.
  Ik kreeg zo’n stoeltje mee toen ik op kamers ging wonen. Het is vele keren mee verhuisd.

  Like

 3. Bruine beer ziet er geweldig goed uit voor z’n leeftijd. Dat hij wat ouder is is wel duidelijk want de wat oudere beren zijn iets iets anders van proportie. Waarschijnlijk werd er vroeger meer zorg aan het maken van beren besteed.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.