Z.O.Z. A Case of You

Om bij het thema van de fotochallenge, liefde Klik , van gisteren te blijven hoorde ik afgelopen week dit lied. Hier gaat het echter over liefde die voorbij is. Gelukkig is het voor Joni Mitchell al lang geleden en zijn de scherpe randjes van het verdriet om de verloren liefde er wel vanaf. Verdrietig blijft het als de liefde op is. Je denkt je leven tot aan de dood te blijven delen met dezelfde lief. Helaas krijgt niemand die garantie mee. Het blijft werken en soms hard werken aan de liefde en dan blijkt ondanks alle inzet het toch niet te werken. 

A Case of You – Joni Mitchell

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

30 gedachten over “Z.O.Z. A Case of You

  1. Ik ken haar niet echt. Dit vond ik wel erg mooi. Een naam om te onthouden. Veel nieuwe muziek zal er niet meer van haar komen. Begreep dat ze andere hobby’s heeft inmiddels en zo jongnis ze ook niet meer.

   Like

  1. Gelukkig heb ik nooit liefdesverdriet gehad maar ik heb het bij de kinderen gezien. Heftig en zo verdrietig. Probeer het maar een plek te geven. Vreselijk.

   Like

  1. Haar stem en ritme van de muziek deden me opkijken of liever luisteren. De tekst past natuurlijk goed bij dit ritme en ging voor mij toevallig over liefdesverdriet. Dat paste mooi bij de fotochallenge opdracht. Zo rijg ik nog wel eens wat aaneen.

   Like

 1. Joni Mitchell draait al een tijdje mee, 77 jaar inmiddels … Bij Woodstock in 1969 was zij er ook al bij. Verder heb ik haar niet meer gevolgd, maar dit is wel een heel mooi nummer van haar!! Zij heeft prachtige teksten. Ja, Liefde komt en liefde gaat… een gebruiksaanwijzing of garantiebewijs krijg je er niet bij..

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee die krijg je er echt niet bij. Heftig is het wel. Ik begreep dag haar stem door de jaren heen een halve octaaf gezakt is wat wat mij betreft prachtig klinkt. Als het meer niet is dan een halve octaaf zakken is dat prima. Soms hoor je wel eens ouderen waarvan ik denk dat ze beter jun mond dicht kunnen houden voortaan. Heb ik bij haar echt geen last van.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat denk ik ook wel eens, dat het moment om te stoppen allang voorbij is. Jammer, want het doet afbreuk aan de kwaliteit van de zanger of groep die zij ooit waren..

    Geliked door 1 persoon

 2. ja helemaal waar… ook al blijkt de persoon waarvoor je die liefde ooit koesterde geheel niet aa de verwahtingen te voldoen uiteindelijk…. de liefde die er ooit was, mis je dan toch wel ffekes

  mooie nummer.

  Fijn weekend. xx

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtig nummer. Ik hoor haar graag!
  Mooie tekst! Slaat wel op mij ook… Soms is het beter voor jezelf om te stoppen met iets wat al heel lang niet goed meer voelt omdat liefde en waardering is verdwenen. Ik ben er ook doorgeen gekomen, na bijna 44 jaar huwelijk ermee gestopt.. Nee garantie krijg je dus nooit!
  Fijn wknd!

  Geliked door 1 persoon

  1. Het lijkt me heftig zeker ook na zoveel jaren. Je hebt toch veel gezamelijk gedaan, meegemaakt, feesten, droevige momenten. Hetnnis tochniets van jullie samen geweest en verdwijnt dan in het niets. Gelukkig heb je een nieuwe liefde gevonden maar de herinnering aan wat was blijft.

   Geliked door 1 persoon

   1. Klopt inderdaad, je hebt een hele geschiedenis samen… Maar het was de beste beslissing ooit voor mezelf. Want ik was mezelf niet meer. Gelukkig is het contact nu goed als we elkaar zien. Ik kan niet eeuwig boos en verdrietig blijven. Zo zit ik niet in elkaar. En er zijn de kinderen en kleinkinderen die ons altijd zal verbinden.

    Geliked door 1 persoon

 4. Leuk om jou nu met dit album terug te vinden in de Z.0.Z, waar ik al een keer Both Sides plaatste, heb een enorme waardering voor deze vrouw, die ondanks haar beroemdheid, haar verdriet in de liefde, eigenlijk een heel eenvoudig bestaan is blijven leven, met haar prachtige schilderwerk en haar muziek…, dit maal in een ander jasje verpakt..
  Fijn weekend!!!

  Like

 5. ha die AnneMarie
  ja zeker een mooi gedicht en prent
  buiten is nog niets van de lente te merken , ik was tijdens een ommetje vanochtend blij met de muts op de bol bbbrrrr

  rustige middag groet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.